Wolves-Warriors a Sport TV-n, de Bucks-Mavs rangadót is rendeznek

Kilenc mérkőzéssel jelentkezik az NBA újabb játéknapja, melyben már európai időpontban is ígéretes mérkőzéseket nézhetünk, de hajnalban egymásnak feszül Giannis és Doncic is.

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 21:00

A Blazers Jerami Grant karrier-meccsével egy hosszabbításos, Knicks elleni győzelemből érkezik, most pedig idegenbeli túráján a másik New York-i csapathoz utazik. Ennek ellenére nem mondhatnánk, hogy remek formában lennének a vendégek, legutóbbi öt találkozójukból csak ezt az egyet tudták behúzni. Damian Lillardra bokasérülés miatt ma sem számíthatnak, de Keon Johnson és Gary Payton II sem bevethető jelenleg. A Brooklyn vereségből érkezik, legutóbb a Pacers kapta el őket, képtelenek voltak megfogni az Indiana guardjait, négy Pacers-játékos is 20 pont fölött zárt. A keret kezd kiegészülni, már Irving eltiltása is lejárt néhány meccs óta, Ben Simmons is jobb napjait idézi, ráadásul a legfrissebb hírek szerint a 2020 decembere óta sérült T. J. Warren játékára is valós esély mutatkozik valamikor a közelhövőben, bár vele közel két év kihagyás után még biztosan csak alacsony perclimiten számolnak. A csapatok támadásban és védekezésben is közel azonos teljesítményt nyújtanak, nehéz bármit is jósolni, de Lillard sérülésével és a mutatott forma alapján talán a Nets győzelme lenne kevésbé meglepő.

 

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 21:30 (ÉLŐ – Sport TV)

Ez a mérlegek alapján rangadónak tűnik, mindkét csapat 50% környékén teljesít, csupán fél meccs különbség van a Wolves javára kettejük között. A Warriors a gyenge szezonkezdet után az utóbbi időben formajavulást mutat, ötből négyet nyertek, és az idegenbeli nyeretlenségük is megtört a Houston ellen – igaz, azóta újra kikaptak otthonuktól távol, New Orleansban, de most megint két győzelem után utaznak Minnesotába. A Wolves is jó szériából érkezik, a kissé meglepő, Hornets elleni vereséget megelőzően zsinórban ötöt tudtak nyerni. A Charlotte ellen borzasztó dobóformát felmutatva maradtak alul – jól mutatja ezt az is, hogy a liga leggyengébbjei között lévő Hornets hiába büntetőzött 70% alatt sok kísérlettel, mégis győzni tudtak. A hazaiaknál Jordan McLaughlin és Taurean Prince játékával nem számolhatnak, míg a Warriorsnál csak Iguodala van a sérültlistán. A vendégeknél kulcskérdés lehet, hogy hogyan tudják ellensúlyozni a Towns-Gobert kettős dominanciáját a festékben, ehhez mindenképpen remek kinti dobóformára lesz szükség a Splash Brotherstől és Poole-nak is javítania kellene alig 40%-os hatékonyságán…

 

Los Angeles Clippers – Indiana Pacers 22:00

A Clippers a szezonban talán legnehezebb időszakát éli, miután a néhány meccs erejéig visszatérő Kawhi Leonardról kiderül, hogy a térde után ezúttal a bokája nincs rendben és Paul George is megsérült néhány meccsel ezelőtt. Két sztárja nélkül zsinórban két vereségnél tart a Clippers és bár Luke Kennard minden bizonnyal ma este visszatérhet, most sem ők a találkozó esélyesei. Hiszen a Pacers továbbra is felülmúl minden előzetes elképzelést, négy remek formában lévő játékosa is van Hield, Haliburton, Turner és Mathurin személyében, ennek eredményeképp az elmúlt tíz meccsből nyolcszor tudtak győzni, legutóbb például a Brooklyn ellen is, bár most egy hétmeccses nyugati túrába kezdenek. Carlisle csapatánál Daniel Theis az egyetlen, aki biztosan nem léphet pályára, mellette Chris Duarte és Andrew Nembhard játéka kérdéses. A támadásban top10-es Pacers és a védekezésben a legjobbak között lévő Clippers érdekes és szoros meccset játszhat egymással,  de ahhoz, hogy a hazaiak nyerni tudjanak, mindenképpen szükség lesz egy éles és pontos Kennardra, illetve sokkal több kell Reggie Jacksontól annál, mint amit legutóbb a Denver ellen nyújtott…

 

Atlanta Hawks – Miami Heat 23:00

A Clippernsél már talán csak a Heat van kedvezőtlenebb helyzetben a rendelkezésre álló játékosokat illetően, Spoelstráék alig-alig tudták a legjobb ötösüket a pályára küldeni eddig a szezonban, mindig közbeszóltak a sérülések. Ez ezúttal sincs másképp, most is igen vaskos a Miami sérültlistája, ezt a meccset is biztosan ki kell hagynia Jimmy Butlernek és Omer Yurtsevennek, Victor Oladipo legutóbbi meccsére pedig már szinte nem is emlékszünk. Tyler Herro már visszatérhetett, hivatalosan viszont Caleb Martinnal, Duncan Robinsonnal, Gabe Vincenttel és Max Strusszal együtt kérdéses státuszban vannak – azért meglepő lenne, ha mindannyiuk kiülné a találkozót, akkor megint nem nagyon lenne kit pályára küldenie Spoelstrának. A másik oldalon nincsenek ilyen problémák, a Hawksnál egyedül Capela játéka kérdéses, ez viszont döntő tényező lehet az Adebayóval szemben felállított matchup során. A Heat zsinórban négy vereséget követően egymás után kétszer tudta legyőzni a Washingtont, míg a Hawks legutóbb a ligautolsó Rocketstől kapott ki, előtte viszont a szárnyaló Sacramentót győzte le. A Miami most egy négymeccses idegenbeli túrát kezd Atlantában, ami az eddigi tapasztalatok alapján feladhatja nekik a leckét: idén eddig 1-7-tel állnak az otthonuktól távol. Nehéz bármit is jósolni a mérkőzésre, különösen ennyi kérdéses játékossal, de az előzetes információk és a Heat idegenbeli formája alapján talán az Atlanta győzelme lenne kevésbé meglepő.

 

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 00:00

Legutóbb november elején találkoztak a felek, akkor simán nyert a Cavs, és ez kötelező lenne számukra ma is. Mitchellék négymeccses győzelmi sorozata véget ért a Bucks ellen, de úgy néz ki, hogy a korábbi kisebb gödörből sikerült kijönniük. A Milwaukee ellen Jarrett Allennek kellett elhagynia a pályát sérülés miatt, az ő szereplése ma is kérdéses, mint ahogyan Caris LeVerté is. Kevin Love, Lamar Stevens és Ricky Rubio biztosan kihagyja a mai találkozót, ettől függetlenül viszont magabiztosan kellene hozni a kötelezőt a vendégeknek. Főleg azért, mert a túloldalon is eléggé meg van kötve Casey keze a rotációval: a Pistonsnak továbbra is vezére, Cunningham nélkül kell helytállnia, de többek között ráadásul Bey, Bogdanovic, Ivey és Stewart is a kérdésesek között szerepel, közülük a hírek szerint Bogdanovic és az újonc Ivey játékára mutatkozik némi esély. A Detroit meglepő, back-to-back győzelmei után (ráadásul ezek a Nuggets és a Jazz ellen érkeztek) szoros meccsen maradt alul a nyugati éllovas Suns ellen. Ezek biztató eredmények az elmúlt időszakban, de egészséges csapatokkal sem lenne igazán komoly

esélyük a keleti harmadik Cleveland ellen, Cunningham és több fontos játékos nélkül pedig papírforma lenne az újabb vereségük. Bár ez gondoltuk a Denver és a Utah ellen is…

 

Boston Celtics – Washington Wizards 00:00

A Celtics nem csak Keletet, de az egész ligát vezeti, utolsó tizenkét meccsükből csak egyszer kaptak ki a Bulls ellen, támadásban ligaelsők, így az erőviszonyok viszonylag egyértelműek. Nem lesz azonban ott a parketten Robert Williams III mellett ezúttal Jayson Tatum sem, ami limitálhatja az eddig ellenállhatatlan bostoni támadójátékot. Az elmúlt időszakban ráadásul a sorsolásuk sem volt a legkönnyebb, legutóbbi győzelmeiket a Hawks, a Pelicans, a Mavs és a Kings ellen szerezték, rendre 50% fölötti csapatok ellen, ráadásul komoly különbségekkel. A vendégek éltek meg már szebb napokat is, most back-to-back vereségből érkeznek a Miami elleni idegenbeli túrából, az elmúlt öt találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, ráadásul Monte Morris mellett Hachimura játéka sem biztos. Talán az egyetlen, amiben bízhatnak, az a védekezésük, az jelenleg hatodik a ligában, és komolyabb hiányzók nélkül ebben felvehetik a kesztyűt a Tatum nélküli Celticsszel. Így tehát érdekes meccs is kerekedhet ebből, de összességében még így is bostoni győzelmet várnánk.

 

New York Knicks – Memphis Grizzlies 00:00

Ez szintén egy szoros mérkőzés lehet, mindkét csapat 5-5-ös mérleget tud felmutatni a legutóbbi tíz meccséből, bár a Grizzlies előrébb jár mind támadásban, mind védekezésben. Moranték legutóbb a csak McCollumot nélkülöző Pelicans fektették két vállra, bár Brandon Ingram azon a meccsen megsérült, de Zion Williamsont limitálni tudták, így több, mint húsz ponttal tudtak nyerni. A Knicks viszont vereségből érkezik, a Portland ellen kapituláltak hosszabbításban, pedig a félidőben még 14 ponttal is vezettek, de a szünet után a védekezésük teljesen szétesett és végül több, mint 130 pontot kaptak. A Memphisnél Ja Morant szerencsére néhány kihagyott meccsel megúszta korábbi sérülését, ezúttal is biztos a játéka, Desmond Bane viszont ma sem lehet ott a pályán. A hazaiaknál bár a csapaton belüli pontkirály Brunson és Cam Reddish játéka is kérdéses, de a hírek szerint mindketten ott lehetnek a parketten. Nehéz bármit is jósolni a mérkőzésről, de a Knicksnek védekezésben mindenképpen szintet kell lépni, hogy fel tudja venni a versenyt a Grizzlies hatékony támadójátékával.

 

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 00:00

A felek két napja találkoztak utoljára, akkor a tartalékos Sixers ha nehezen is, de végül nyerni tudott a kiegészülő Magic ellen. Phillyben még mindig nem számíthatnak a négy fontos játékosukra: Embiid, Harden, Maxey és Thybulle sem lehet ott ma a pályán. Így azért minden meccs nehéz lehet számukra, még akkor is, ha az 5-14-es mérleggel rendelkező Orlando jön szembe. A hazaiak három vereségből jönnek, de hétmeccses kihagyását követően a két csapat előző találkozóján visszatérhetett Paolo Banchero, sőt, Terrence Ross és Wendell Carter Jr. pályára lépése is valószínű, Cole Anthony viszont még mindig a sérültlistán van. A közeljövőben viszont kiegészülhetnek a már nagyon várt Markelle Fultzcal is – ő már edzésbe állt, de a mai meccsen még kérdéses a szereplése. A Rivers-csapatnak nem lesz egyszerű dolga, legutóbb sem volt, pedig akkor még Carterék is hiányoztak az Orlandóból. Ha valamikor, akkor most van a legnagyobb szükségük a 3&D játékosok előlépésére, ha Harrisék nem fognak felpörögni elöl-hátul, a Magic akár meglepetést is okozhat.

 

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, még akkor is, ha a Mavs jelenleg csak 9-9-es mérleggel tanyázik Nyugat tizenegyedik helyén. Kimagasló formában azért egyik csapat sincs, Giannisék az utóbbi időben felváltva gyűjtik a győzelmeket és vereségeket, míg a Dallas az elmúlt tíz találkozójából csak négyet nyert meg, most egy hárommeccses nyeretlenségi sorozat után utaznak Milwaukee-ba. Mellettük szól azonban, hogy elvileg nincs egy hiányzójuk sem, mindenki bevethető a rotációból, míg Budenholzer ma sem számolhat Ibakával és Inglesszel. Khris Middleton viszont hosszú kihagyása után már a G-League-es csapattal edzett a héten, a mai mérkőzésre már kérdéses a státusza – ha vissza is tér Doncicék ellen hajnalban, még biztosan perclimitet kap, de sokat érhet a jelenléte a hazaiaknak. Bár támadásban még akadnak gondok a Bucksnál, de a védekezésük – szinte már szokás szerint – ligaelső, a formájuk is jobban néz ki, így talán őket lehetne kihozni esélyesként. Persze ha Doncic ismét kifog és földöntúli napot, ráadásul még a kinti dobások is beesnek a Dallastól, az sok mindent megváltoztathat, persze ugyanez elmondható a Bucksról és Giannisról is…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus