Dennis Schröder Oklahoma Cityben?

Mitch Lawrence (Sporting News) forrásai szerint a német irányító a Thundernél köthet ki egy Carmelo Anthony-féle cserében.

Mitch Lawrence (Sporting News) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder és az Atlanta Hawks komoly tárgyalásokat folytatnak egymással. A hírek szerint Carmelo Anthony menne Atlantába, ahonnan azonnal kivásárolnák, és mehetne (valószínűleg) a Houston Rocketshez, míg az OKC Dennis Schrödert és Mike Muscalát kapná cserébe.

Lawrence úgy tudja, hogy a Hawks mindenképpen szabadulni akar a német irányítótól, és rengeteget spórolnának hosszútávon ezzel a lépéssel. Melo idén 27.9 millió dollárt keres, Muscala 5 millió dolláros, szintén lejáró, Schröder fizetése azonban hiába csak 15.5 millió (tehát összesen 20.5 millió helyett 27.9 millió érkezne), a német fizetése egészen 2021-ig nyúlik.

A másik oldalon épp ez az érdekes: idén 7.4 millióval kisebb lenne a Thunder fizetési listája, ami a luxusadóval együtt több tízmilliós spórolást jelentene, ám jövőre újfent rettenetes mennyiségű pénz lenne lekötve, csak a Westbrook, George, Schröder, Adams, Grant, Roberson hatos 132 millió dollárt keresne - igaz, a jövő évi problémát elég lenne jövőre megoldani.

Felmerült már, hogy stretch provisionnel kivásárolják Anthony-t, és abban az esetben évi 9.3 millió dollárral nyomná a sapkát csak a következő három évben, nem 20.5, 15.5 és 15.5 millióval, ahogy az érte érkezőkkel lenne a helyzet. Ez a luxusadót is számolva nagyon jelentős különbség, de azt is hozzá kell tenni, hogy akkor 9.3 millió dollár a semmire menne el, így pedig 6.2 millióval (meg a valószínűsíthető luxusadóval) többért van egy Schrödere a csapatnak - illetve lenne, ha ez a csere végbemenne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus