Dwight Howardot a Netshez cserélte a Hornets

Dwight Howard a Brooklyn Nets játékosa lett - Timofey Mozgov, két második körös és készpénz került a Charlotte Hornetshez helyette.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette nemrég, hogy az utolsó simításokat végzik egy tranzakción, amiben Dwight Howard a Brooklyn Netshez kerül Timofey Mozgovért, két jövőbeli második körösért és készpénzért cserébe.

A Brooklyn oldaláról jackpot a csere, hiszen jobb játékost kaptak Mozgovnál, akinek ráadásul 23.8 millió dolláros lejáró szerződése van - Wojnarowski is hozzátette, hogy ezzel két maximumnyi helye lesz a sapka alatt a Netsnek jövő nyáron. A kérdés az, hogy mi a cél, hiszen Howarddal nehezebb tankolni, mint Mozgovval, és hosszú idő után jövőre már a Netsnél lesz a saját első köröse - úgy tűnik, nem a minél rosszabb év végi mérlegre mennek rá ennek ellenére sem.

A Hornets 6.8 millió dollárt spórolt a most következő idényre, hiszen Mozgov "csak" 16 milliót keres (ezzel pedig megússza a luxusadót is), az orosznak azonban szerződése van 2019/20-ra is, teljesen garantált 16.7 millió dollár - kérdés, hogy megérte-e két második körösért és az idei spórolásért és a luxusadó elkerüléséért a jövő nyárra áttolni a financiális problémákat. Az viszont nagyjából világosan látszik, hogy a Charlotte elindul lefelé, és lassan fel lehet készülni Kemba Walker elcserélésére is - Howard minden hibája ellenére egy olyan játékosért cserélték el, akinek játék szempontjából már nem sok értéke van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus