Hírmorzsák 2014-04-13 (21:30)

Carmelo újra Thibodeau-ról érdeklődött, dicsérte is a trénert. Thibodeau megtette ugyanezt Anthonyval, aki szerinte hosszú ideje a liga legjobb pontszerzője. A Knicks Odom leigazolásán gondolkodik. Shumpert jó éve védekezésben. Westbrookban még több a tűz a sérülései miatt. Durantet Len Biashez hasonlította Monty Williams. Kemba Walker lágyékával nincs komoly gond. A Heat visszautasította Turnert Haslemért. A Timberwolves aktív lesz a nyáron. Karaszevet visszahívták D-Ligából. Jabari Parker jövő héten dönt arról, jelentkezik-e a draftra.

Újra képbe került Carmelo Anthony és a Chicago Bulls házassága: Frank Isola (New York Daily News) úgy tudja, hogy Melo újra megkeresett egy Bulls-játékost azzal kapcsolatban, milyen Tom Thibodeau kezei alatt játszani - az All-Star hétvége környékén felmerült már ez a hír Joakim Noah nevével -, és hogyan tudják szinten tartani játékukat annak ellenére, hogy kulcsembereket vesztettek el szezon közben. A Knicks kiscsatára dicsérte is a trénert, szerinte az általa használt rendszer hasonlít Gregg Popovichéhoz abban a tekintetben, hogy bárkit beraknak abba, az ugyanúgy működni fog annak ellenére is, hogy egész szezonra is estek ki játékosaik, és sok sérültjük is volt, akik néha hadra foghatóak voltak, néha nem.

Tom Thibodeau is beszélt Carmelóról. A tréner szerint a Knicks játékosa szinte bármilyen módon képes pontot szerezni, ráadásul nagyon könnyen tudja ezt megtenni. Sokszor kerül a büntetővonalra is, jó támadópattanózó, és amikor túlságosan besegítenek rá, akkor nagyon jól találja meg az üres embereket - Thibodeau szerint ezért nem kap elég elismerést a sztár. Az edző azt is elmondta, hogy érdekes, hogy önzőnek nevezik Carmelót, mert a Team USA-nél egyáltalán nem erről ismerik a játékost, ő pedig ezt a jelzőt hallotta már nagyon sokszor korábban is, például a bostoni Big3 tagjai esetében, mielőtt összeálltak volna. Thibodeau szerint a bajnoki cím nagyon sok mindent megváltoztat ezzel kapcsolatban, de Anthony ettől függetlenül is hosszú ideje a liga legjobb scorerei közé tartozik.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Knicks egyébként Lamar Odom leigazolásán gondolkodik még a szezon vége előtt. A dolog értelme az lenne, hogy jövőre csapatopciójuk lenne, így a nyár folyamán tudnák felügyelni az Odom által végzett munkát. Odom nemrég találkozott Phil Jacksonnal. Korábban Hanga Ádám csapattársa volt a Laboral Kutxánál, de hátsérülése miatt visszautazott Amerikába, a spanyolok pedig nem hosszabbították meg próbaidejét.

És egy kis statisztika még a New Yorktól. Iman Shumpertnek kifejezetten jó éve volt védekezésben annak ellenére is, hogy a csapatának nem ment: 8.5 ponttal kapnak többet 100 támadásonként, ha ő nincs a pályán ahhoz képest, ha Shumpert ott van a pályán lévő ötösben - emellett az sem elhanyagolható, hogy 18.5%-ban harcolt ki labdaeladást akkor, ha egy-egyben vezették rá a labdát.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elárulta, a sérülések miatt még több benne a tűz, mint korábban. Szerinte ez teljesen normális, mivel ha valaki hosszú idő után visszatér, akkor extra bizonyítási vágy van benne, hogy megmutassa, tudott fejlődni és legalább olyan szinten tud kosarazni, mint sérülése előtt. Csapattársa, Kevin Durant szerint jót tett Westbrooknak a némi pihenő, mert kívülről láthatta a Thunder játékát, sokat tanult ebből. Durant szerint a düh jó és rossz hatással is lehet valakire, de Westbrook esetében csak jóval van. Senkit nem szeret az éppen aktuális ellenfelek közül, azt pedig ő és Kendrick Perkins is elmondták, hogy bár továbbra is agresszíven játszik csapattársuk, sokkal jobban választja meg a helyzeteit, illetve hogy mikor mit kell csinálnia.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams a tragikus sorsú, egykor 1/2-n választott Len Biashoz hasonlította Kevin Durantet. A tréner szerint az Oklahoma City Thunder kiscsatára arra emlékezteti, ami Biasből lehetett volna, ha a ligába kerülése előtt nem hal meg. Magas, tud dobni, futni, zsákolni, védekezni, több poszton is játszani, plusz nagyszerű csapattárs és jó ember is. Williams azt is hozzátette, hogy lenyűgöző számára, ahogy minden évben fejlődik Durant és a játékos kosárlabda iránti szeretete, alázata is. Williams szerint az OKC sztárja a legkülönlegesebb kosaras, akit valaha látott, Alex English, Glen Rice és Bias keveréke.

Még mindig az Oklahomához tartozik, hogy a San Antonio Spurs után ők a másodikak, akik biztosan a hazai pálya előnyével kezdhetik a döntőt, amennyiben bejutnak, miután szombat hajnalban aratott sikerükkel biztosították, hogy jobb mérleggel végeznek, mint a Miami Heat és az Indiana Pacers, tehát a legjobb keleti együttesek.

A Charlotte Bobcatsnél volt egy "kis" aggódás, miután Kemba Walker lágyékával voltak gondok. Az MRI semmilyen komolyabb bajt nem mutatott ki, de Walker kiülte a ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni összecsapást. Ma nincs meccse a Bobcatsnek, holnap pedig várhatóan játszani fog az irányító az Atlanta Hawks ellen.

A Miami Herald információi szerint a Miami Heat visszautasította a Philadelphia Sixers ajánlatát a deadline előtt, amelyben Evan Turnert kapták volna úgy, hogy Udonis Haslem lett volna az egyetlen komolyabb cserealap, amelyről le kellett volna mondaniuk. A hírek szerint a bajnok azért nem húzta meg a dolgot, mert tartottak attól, milyen lesz a fogadtatása annak (csapaton belül is), hogy az egyik legrégebben a keretben lévő játékosukat elcserélnék a rájátszás előtt.

Bár ez még a jövő zenéje, de a Minnesota Timberwolves úgy tervezi, hogy aktív lesz nyáron. Megpróbálnak cserével vagy igazolásokkal eleget javulni ahhoz, hogy bekerüljenek jövőre a rájátszásba, Glen Taylor tulajdonos azonban elmondta, hogy blockbuster cserére ne számítsanak az együttesről.

A Cleveland Cavaliers visszahívta a D-Ligából, a Canton Charge-tól Szergej Karaszevet.

Az idei draft egyik legjobban várt játékosa, Jabari Parker jövő hét kedden vagy szerdán találkozik edzőjével, Mike Krzyzewskivel, és ezután dönt arról, jelentkezik-e az idei játékosbörzére. Parker elmondása szerint nagyon nehéz döntés, hogy elhagyja-e edzőjét és egyetemét, és az sem egyszerűsíti a helyzetet, hogy az egyetemi játékosoknál megszokottakhoz képest neki sokkal rendezettebb a családi háttere. Úgy van vele, hogy ha eddig várt, akkor miért ne várhatna még egy évet, hogy elkezdje profi karrierjét, ezért tartja azt a lehetőséget is nyitva, hogy visszatér még egy évre a Duke-ra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus