Hírmorzsák 2014-04-15 (10:30)

Bogutnak eltört a bordája, lehet, hogy a teljes rájátszást kihagyja. Cousinst eltiltották, befejezte erre a szezonra, ahogy a hátsérüléssel bajlódó Deng is - utóbbiért a Lakers és a Suns megy nyáron. Jeff Teague és Ellis a hét játékosai. A Knicks veszíteni akar a következő szezonban, hogy megtartsák Melót? PO-körkép az utolsó meccsek előtt - ki milyen forgatókönyv szerint végezhet adott pozíciókban. Kupchak szerint tud együtt dolgozni a Lakers vezetősége. D-Liga (Covington, Reed, Canaan), Draft (Harris, Cauley-Stein).

A Golden State Warriorsnek idén sincs szerencséje a rájátszással, ugyanis ezúttal David Lee mellett Andrew Bogut is kidőlt - az ausztrál center tegnap hajnalban eltörte a bordáját, és határozatlan időre kiesett a játékból a csapat tájékoztatása alapján, ezzel az oaklandiek 7.3 pontot, 10 pattanót és 1.8 blokkot átlagoló centerüket vesztették közvetlenül a PO megkezdése előtt. Mark Jackson ma hajnali nyilatkozata alapján jó esély van rá, hogy a rájátszásban nem láthatjuk Bogutot.

Ahogy azt várni lehetett, DeMarcus Cousins befejezte erre a szezonra, miután nem vonták vissza Minnesota Timberwolves ellen kapott technikaiját, amely a 16. volt számára ebben az idényben, így egy meccses eltiltást kapott. A Sacramento Kings sztárja 22.7 pontot és 11.7 pattanót átlagolt ebben az idényben. Ugyancsak a Kingshez tartozik, hogy visszahívták a D-Ligából, a Reno Bighornstól Willie Reedet, miután a Reno kiesett a D-Liga rájátszásából - igaz, a Kings sem lesz ott az NBA-ben.

A Cleveland Cavaliers kiscsatára, Luol Deng is befejezte erre az idényre, és őt már lehet, hogy többet nem is látjuk Cavs-mezben. Az angol játékos háta fáj, ezért nem játszik majd holnap este, a Brooklyn Nets elleni szezonzárón. Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint többek között a Los Angeles Lakers és Phoenix Suns fog a nyáron rámozdulni a szabadügynökké váló Dengre.

Jeff Teague és Monta Ellis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Az Atlanta Hawks játékmestere 3-1-es héten van túl csapatával, miközben ő 20.3 pontot, 5.8 gólpasszt és 1.75 labdaszerzést átlagolt. A Dallas Mavericks dobóhátvédje 2-1-es hetet tudhat maga mögött a texasi együttessel, ő pedig 25.7 pontot, 4.7 gólpasszt és 4.0 pattanót tett a közösbe fellépésenként, ráadásul mindkettejük csapata bejutott a PO-ba.

Marc Berman (New York Post) információi szerint már meg is van az egyik terve a New York Knicksnek, hogyan szeretnék megtartani Carmelo Anthonyt a nyáron. A hírek szerint azt próbálják majd eladni a sztárnak, hogy a 2014/15-ös szezont beáldozzák, így egy nagyon jó fiatallal gazdagodnak, miközben Amare Stoudemire, Tyson Chandler és Andrea Bargnani hatalmas szerződései is kifutnak, ezzel pedig rengeteg sapka alatti helyük lesz igazolni 2015 nyarán.

Keleten is megvan az első kiemelt, miután ma hajnalban a LeBron Jamest és Chris Bosh-t is pihentető Miami Heat kikapott a Washington Wizardstól, ezzel biztossá vált, hogy az első Indiana Pacers ütközik majd meg az első körben a főcsoport nyolcadik helyezettjével, az Atlanta Hawksszal.

PO-körkép

Keleten csak a Pacers-Hawks párosítás biztos. A Heat a második. A Bulls akkor lehet harmadik, ha megveri a Bobcatset Charlotte-ben, a Raptors pedig kikap a Knickstől New Yorkban - minden más esetben a Raptors a harmadik, a Bulls pedig a negyedik. A Bobcats akkor lehet hatodik, ha megveri a Bullst az utolsó meccsükön, míg a Wizards kikap Bostonban - minden más esetben, a Charlotte pedig a Heat ellen kezd. A Wizards lejjebb is csúszhat tehát, de ha nyernek Bostonban, a Nets pedig kikap az utolsó két meccsén a Knicks és a Cavs vendégeként, akkor a Washington az ötödik, a Nets pedig hatodik - minden más esetben a Brooklyn végez az ötödik helyen.

Nyugaton a Spurs már biztosan első, de hogy kivel kezd, arról a Grizzlies-Mavericks összecsapás dönt - az ottani vesztes lesz a San Antonio első körös ellenfele, míg a győztes a hetedik pzícióban várja, ki lesz a második. A Clippers még lehet második, ha nyer a Denver ellen és Portlandben is, a Thunder pedig kikap a Pistons ellen hazai pályán - minden más esetben az Oklahoma City végez a második pozícióban. Kettejük csatájának vesztese, tehát a harmadik helyezett a biztos hatodik Golden State ellen kezd majd. Egy párosítás itt is eldőlt: a negyedik Houston pályaelőnyben fogadja az ötödik helyen végző Blazerst.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Kevin Dingnek (Bleacher Report) elmondta, nagyon nem örül annak, ahogy a franchise-t lefesti a média, mióta elhunyt a néhai Dr. Jerry Buss, ugyanis nem sok minden igaz abból, amit írnak a csapatról. Szerinte mindenki nagyon keményen és lelkiismeretesen dolgozik és mindenki egy célért, a bajnoki címért elérése érdekében küzd. Kupchak azt is hozzátette, hogy ez persze senkit nem érdekel, mert mindenki a teljesítmény, a győzelmek és a vereségek száma alapján ítélkezik, ami rendben is van, de ilyenkor olyan következtetésekre jutnak emberek, amik nem is lehetnének messzebb az igazságtól.

A Houston Rockets a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez irányította Robert Covingtont és Isaiah Canaant is.

A drafttal kapcsolatban egy jelentkezőnk és egy visszalépőnk van a korábban reméltekhez képest. Az egyik legjobban várt dobóhátvéd, Gary Harris elhagyja a Michigan State-t és jelentkezik az idei játékosbörzére, a Kentuck centere, Willie Cauley-Stein azonban még legalább egy évet marad John Calipari irányítása alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus