Hírmorzsák 2014-04-15 (21:00)

A szezon első díjazottja Luol Deng. A Cavs blockbuster cserére készül a nyáron. Kupchak nem fog semmit nyilatkozni D'Antoni jövőjével kapcsolatban. Stoudemire Izraelben játszhat 2015-től. Odom és a Knicks egyre közelebb a megállapodáshoz. Teletovic, Livingston és Anderson sem játszik ma este a New York ellen. Szerződések (Powell, Ware). Noah azt hitte, jó az időjárás Chicagóban (videó). Lillard Webberrel és Malone-nal "szemtelenkedett" az új Foot Locker reklámban (videó). A TNT új promó videója a rájátszásra Pharrell Williamsszel (videó).

Kiosztásra került az első trófea a 2013/14-es idényben: a J. Walter Kennedy díjat a Cleveland Cavaliers kiscsatára, Luol Deng kapta. A díj egyébként a liga történetének második komisszárja után lett elnevezve, és a PBWA, azaz az a Kosárlabda Szakírók Szövetsége ítéli oda annak a játékosnak vagy edzőnek, aki szerintük a legtöbbet teszi a közösségért adott idényben.

Az angol játékos kiemelkedő karitatív munkát végez Afrikában, Nagy Britanniában és az Egyesült Államokban is. Afrikában több pályát is építetett, plusz iskolák felújítása és újak építése is a tervei között szerepel. Angliában leginkább tanácsadásokat finanszíroz, illetve kosaras táborok létesítésével szeretné növelni azoknak a sportolási lehetőségeit, akik ezt egyébként nem tehetnék meg, így próbálja meg növelni a sport tömegbázisát. Chicagóban és Clevelandben leginkább a közösségek ellátásaira helyezi a hangsúlyt: az ünnepekkor ételt és játékokat szoktak szétosztani az általa létrehozott szervezetek a rászorulók között.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint Dan Gilbert tulajdonos egyáltalán nem elégedett a csapat teljesítményével, nem tetszik neki a Cleveland jelenlegi játékosállománya, úgyhogy több mint valószínű, hogy blockbuster cserére készül a csapat az off-szezon folyamán.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy semmit nem fog mondani Mike D'Antoni jövőjével kapcsolatban azonkívül, hogy nincs semmilyen határidő, amíg döntést akarnak hozni, megtartják-e a vezetőedzőt vagy sem, úgyhogy ezzel a témával kapcsolatban semmilyen megosztanivalója nincs a médiával. A Times úgy tudja, hogy nincs túl sok olyan ember a csapatnál, aki támogatná azt a verziót, hogy jövőre is tartsák meg D'Antonit.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy miután 2015-ben lejár jelenlegi szerződése, az is előfordulhat, hogy izraeli klubjánál, a Hapoel Jerusalemnél fog játszani, amennyiben egészsége is megengedi. STAT - többek között Arn Tellem játékosügynökkel együtt - tagja annak a négy fős csoportnak, amely tavaly nyáron megvásárolta a klub 60%-át. Amare annyit mondott, hogy nagyon nagy dolog lenne ez Izrael országának és magának a klubnak is, ha ő a Hapoel játékosa lenne, úgyhogy elég nagy esély van erre a forgatókönyvre.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint egyre közelebb állnak a megállapodához Lamar Odommal, még a héten pont kerülhet az ügy végére. Odom többéves szerződést kapna, de úgy, hogy a következő szezonra csapatopció lenne, és Odom nyári munkája alapján döntenék el, számítanak-e rá a 2014/15-ös idényben, képes-e formába hozni magát az edzőtáborra. Állítólag egyébként nem Phil Jackson érkezése miatt merült fel Odom neve, már a szezon korábbi részében is gondolkodtak leigazolásán.

Még mindig a New York: Frank Isola (New York Daily News) úgy tudja, hogy Clarence Gaines Jr csatlakozik a Knicks vezetőségéhez. A szakember régóta a Chicago Bulls játékosmegfigyelője.

Csak közvetve tartozik a Knickshez, hogy ma este a Brooklyn Nets ellen lépnek pályára, de Jason Kiddék továbbra is tartalékosak lesznek. Mirza Teletovic személyes indokok, Alan Anderson hasfalhúzódás, Shaun Livingston pedig lábujjsérülés miatt hagyja ki a városi "rangadót".

A Houston Rockets a hírek szerint a mai napon le is igazolja Josh Powell-t. A magasember többéves szerződést fog kapni, de ezt a szezont követően nem garantált lesz kontraktusa. Casper Ware aláírt a Philadelphia Sixershez, és Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint ugyanilyen, 1 + 1 nem garantált éves szerződést kötött a nemrég még a Virtus Bolognánál játszó hátvéd.

Videórészlegünk is van ma.

Joakim Noah éppen azt mesélte az újságíróknak, hogy még előttük a Charlotte elleni meccs, de már nagyon várja a rájátszást, ez az év legszebb időszaka, mert az időjárás is sokkal melegebb, jó idő van... erre az egyik újságíró közölte vele, hogy épp havazik Chicagóban.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard az új Foot Locker reklámban többek között Chris Webbernek, majd Karl Malone-nak is beszólt.

Pharrell Williams közreműködésével elkészült a TNT PO-váró intrója.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus