Hírmorzsák 2014-04-23 (10:30)

Turner és Stephenson összeverekedtek a PO előtt. Egyre jobb a kapcsolat Blake Griffin és Chris Paul között. Woodson segédedzője szerint ahogy a Knicks intézi a dolgait, soha nem lesznek sikeresek. Kerr aggódik, hogy a Dolan érában eddig szinte soha nem tudta kihozni magából a maximumot a New York. Tony Allen 36%-on tartja Durantet mezőnyből. Garnett üzenete Ujirinek (videó). A Kings megadja a QO-t Isaiah Thomasnak. A Sacramento elcserélheti az első körös pickjét. Csökken a liga nézettsége.

Kezdenek kiütközni a problémák az Indiana Pacersnél: a Yahoo Sports információi alapján közvetlenül a rájátszás megkezdése előtt, egy edzésen ököllel ment egymásnak Lance Stephenson és Evan Turner. A két fél nem tudott kárt tenni egymásban, mivel Luis Scola és David West szétválasztották őket, de ettől függetlenül jól mutatja az eset, mekkora a feszültség a Pacers játékosaiban.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin ezzel szemben egyre jobb kapcsolatot ápol a gárda irányítójával, Chris Paullal. Griffin Sam Amicknek (USA Today) elárulta, hogy évről-évre jobban kijönnek egymással, és szerinte ez természetes is - nem várhatja el senki, hogy két idegen, akik egy csapatba kerülnek, azonnal a legjobb barátok lesznek. Szerinte a múlt nyár volt ebben nagy segítségre, mert sok időt töltöttek együtt - voltak Kínában a Jordan márkát népszerűsíteni, aztán Las Vegasban együtt készültek a szezonra -, ez pedig nagy előrelépés volt.

Csapattársuk, Jamal Crawford szerint Griffin mindig is Paul kisöccse volt. Amikor Paul sérülés miatt hiányzott, akkor az erőcsatár lépett elő, ő volt a vezérük. Crawford azt is hozzátette, hogy Griffin folyamatosan fejlődni akar, és bár valószínűleg idén Kevin Durant lesz az MVP, mivel nagyjából hasonló korúak, el tudja képzelni, hogy egyik évben az egyik, másik évben pedig a másik lesz a legértékesebb játékos.

A napi statisztika Tony Allené. A Memphis Grizzlies hátvédje eddig két meccsen 36%-os mezőnymutatón tartotta Kevin Durantet (9/25), míg ha nem ő fogta, akkor 55%-kal (10/18) dobott az Oklahoma City Thunder sztárja, aki valószínűleg MVP is lesz idén. Allen idén sokat bajlódott térdével, 27 mérkőzést ki is hagyott emiatt, de most úgy tűnik, teljesen egészséges.

A New York Knicksnél még nem tudni, ki lesz az új edző, de Mike Woodson egyik segédedzője szerint nem lesz könnyű dolga. A meg nem nevezett szakember Frank Isolának (New York Daily News) azt nyilatkozta az alapszakasz utolsó napján, hogy teljesen meg van őrülve a Madison Square Garden, és ahogy a dolgaikat intézik, soha nem lesz sikeres csapatuk. Szintén Isolától származik az az info, hogy Steve Kerr aggódik amiatt, hogy a James Dolan érában a Knicksnek szinte soha nem sikerült kihoznia a maximumot magából, és állítólag komoly háttérmunkát folytat, hogy megtudja, mi ennek az oka. Addig nem is nagyon szeretne ajánlatot kapni az együttestől, amíg ez nem tisztázódik nála.

A Brooklyn - Toronto párharc továbbra sem nyugszik, a "F*ck Brooklyn" miatt valószínűleg nem is nagyon fog. A második mérkőzést követően Kevin Garnett nyilatkozott. Elmondása szerint 36 pontot nem lehet kapni a negyedik negyedben semmilyen szinten, a védekezésük nem volt rendben. Garnett azt is hozzátette, hogy idegenben mindig az a lényeg, hogy egy meccset megnyerjen az ember, meglegyen a hazai pálya előnye. Azzal zárta mondandóját, hogy idegen pályán természetes, hogy ellenséges a környezet, és azt ugyan nem tudja, hogy kimondhatja-e valaki, hogy F--- Brooklyn és utána beteheti-e Brooklynba a lábát, de majd most kiderül.

Nem túl nagy meglepetés, de a Sacramento Kings GM-je, Pete D'Alessandro egy sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, hogy megadják a QO-t Isaiah Thomasnak (kicsit kevesebb mint 3.5 millió dollárt jelent ez), így az irányító nyáron korlátozott szabadügynök lesz, tarthatják a játékos által elfogadott, más csapat által ajánlott szerződést.

A Kings GM-je a draftolról is beszélt: egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy elcserélik az első körös pickjüket, második körös draftjogot azonban szeretnének begyűjteni. Ha megtartják a picket, akkor a lehető legjobb játékost fogja behúzni, akkor is, ha az kiscsatár, mert szerinte Rudy Gay sokoldalúsága miatt nem lenne gond a poszt telítettségével. D'Alessandro szerint a jó külső dobók a csapat legnagyobb hiányosságai, ilyen játékosokat fog keresni. Nyomatékosította, hogy a draftot úgy fogja használni, hogy a lehető leghamarabb PO-ba kerülhessen a Kings - erre 2005/06-ban volt legutoljára példa.

A Sports Business Journal cikkéből kiderül, hogy az alapszakaszban az NBA három legnagyobb piacán játszó 5 csapat (Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, New York Knicks, Brooklyn Nets) mindegyikére kevesebben voltak kíváncsiak a helyi média által mért adatok szerint, mint egy évvel korábban, és ligaszinten is 5%-os a visszaesés. Ez azért lehet érdekes, mert közben a sapka nő - ha viszont a médiabevételek csökkennek, ez a folyamat is könnyen az ellenkezőjére változhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus