Hírmorzsák 2014-04-26 (21:10)

Óriási balhé van Donald Sterling, a Clippers tulajdonosának újabb rasszista kijelentései miatt - a liga, MWP, Baron Davis, Livingston, Magic Johnson, DeAndre Jordan és Snoop Dogg reakciói az esetre. Nenét valószínűleg egy meccsre eltiltják. Daniels a D-Ligát védte, szerinte a hajnali meccsnyerő tripláját is a Vipersben töltött ideje miatt tudta bedobni. Kerr a hétvégén tárgyal a Knicksszel, a Warriors kispadja is érdekli. Saric hivatalosan is bejelentkezett a draftra.

Az egész NBA-t, de talán kis túlzással egész Amerikát megbolygatta a Los Angeles Clippers tulajdonosáról, Donald Sterlingről kikerült hanganyag. A TMZ.com álta közzétett bizonyítékok alapján Sterling a barátnőjével, V.Stivianóval vitatkozott április 9-én, miután a nő Magic Johnsonnal mutatkozott egy Clippers meccsen, és fel is rakta instagramra a fotót - az érdekesség az, hogy Stiviano maga is afro-amerikai és mexikói felmenőkkel rendelkezik. Sterling egy ponton azt mondja a nőnek, hogy akár együtt is alhat feketékkel, azt csinál velük, amit akar, de ne reklámozza ezt, és ne vigye őket a Clippers meccseire. A teljes hanganyagot egyébként meghallgathatjátok ezen a linken!

Adam Silver jelen lesz a Golden State Warriors - Los Angeles Clippers párharc negyedik meccsén - Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint azonban nem fog a médiával beszélni az esetről, csak a kezdésre érkezik meg. Bill Simmons (Grantland) szerint nincs sok minden Silver kezében - rövidtávon meg kell próbálnia távol tartani Sterlinget a meccsektől, rávenni viszont nem tudják erőszakkal, hogy adja el a franchise-t. A liga szóvivője, Mike Bass azt nyilatkozta, hogy teljes körű vizsgálatot fognak végezni az esettel kapcsolatban. Bass szerint nagyon idegesítőek és támadó jellegűek azok a dolgok, amiket hallani a felvételen, de egyelőre nem akarnak többet mondani, mert nincs elég információjuk.

Sterlingnek nem ez volt az első, és talán nem is a legdurvább rasszista megnyilvánulása, mindenki ismeri a véleményét az afro-amerikaiakról. Többeknek volt természetesen hozzáfűznivalója az elhangzottakhoz. Metta World Peace szerint a rasszizmus mentális betegség, Sterlingnek pedig sürgősen segítségre van szüksége. Az ügyben "csak" mellékszereplőként résztvevő Magic Johnson azt írta, hogy Sterling nem akarja, hogy afro-amerikaiak menjenek a Clippers-meccsekre, ő pedig nem is fog, amíg Sterling a csapat tulajdonosa. Magic azt is hozzátette, hogy nagyon sajnálja Doc Riverst és Chris Pault, hogy egy olyan embernek kell dolgozniuk, aki így érez a feketék iránt.

A Clippers centere, DeAndre Jordan egy fekete fotót töltött fel instagramjára. A Los Angeles volt játékosa, Baron Davis azt írta, hogy Sterling őszintén kimondja, amiben hisz, és ez a helyzet már régóta, emellett pedig minden elismerése a mostani Clippers-játékosoké, hogy ezen felülemelkedve tudnak játszani. Szintén volt az együttes kosarasa Shaun Livingston, aki szerint nagyon sok embernek csalódást okozhattak ezek a szavak, mondatok, de szerinte évek óta ugyanez volt a helyzet, ahhoz képest nem történt meglepő dolog, amit eddig lehetett tudni Sterlingről. David West ugyanezeket mondta. A legbővebb, de legkevésbé szofisztikált véleménye talán Snoop Doggnak volt, ezt ezen a linken meg is hallgathatjátok, ha elmúltatok 18 évesek.

Stu Jackson (NBA TV), aki korábban a liga büntetéseket kiosztó részlegének vezetője volt, azt írta twitteren, hogy a Washington Wizards brazil erőcsatárának, Nenének egy meccses eltiltást kellene kapnia a ma hajnali balhéért, ugyanis teljesen mindegy, hogy zárt vagy nyitott ököllel, de megpróbálta megütni Jimmy Butlert, ez pedig automatikusan egy mérkőzéses eltiltással jár a szabályok szerint.

Nené negatív, a Houston Rockets hátvédje, Troy Daniels viszont pozitív hős lett ma hajnalban. Az alig két hete, a Rio Grande Valley Viperstől felhívott játékos dobta a Blazers - Rockets meccs hosszabbításának győztes kosarát, amely után elmondta, erre a pillanatra a D-Liga készítette fel. Szerinte bárki bármit mondhat a D-Ligáról, de ha nem lett volna két héttel ezelőtt a Vipersnél, nem tudta volna most értékesíteni a triplát. Egész egyszerűen egy álma vált valóra.

A New York Daily News forrásai szerint Steve Kerr ezen a hétvégén ül le tárgyalni Phil Jacksonnal a New York Knicks vezetőedzői posztjáról. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó, egykor vajkezű kosaras a városban tartózkodik, mivel ő lesz az egyik szakértő a Brooklyn Nets - Toronto Raptors párharc negyedik meccsén. A New York Post forrásai szerint egyébként Kerrt a Golden State Warriors kispadja is érdekli, amennyiben valósak azok a pletykák, hogy Joe Lacob inkább őt látná vezetőedzőként, mint Mark Jacksont.

A horvátok csillaga, a holnap este Adria Liga döntőt játszó Dario Saric hivatalosan is bejelentkezett az idei draftra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus