Hírmorzsák 2014-07-22 (21:15)

A Bulls újra beszállt a Love-ért folytatott harcba, nem is esélytelenül. A Cavs még mindig a legesélyesebb, ha Wigginst is felajánlják - állítólag már csak azon megy az elmélkedés, hány első köröst adjanak, de Kevin Martin is Clevelandben köthet ki. Megvan a Team USA edzőtáborába meghívott "edzőpartnerek" teljes névsora. A liga pénzbüntetéssel fenyegette azokat a játékosokat, akik Manilában vettek volna részt egy rendezvényen. A Suns még mindig reménykedik abban, hogy sikerül megállapodniuk Bledsoe-val hosszútávra is. Mudiay, a 2015-ös draft egyik legjobban várt játékosa Kínába szerződött. Szerződések: Hummel - TWolves, Dinwiddie - Pistons.

Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls újra beszállt a Kevin Love-ért folytatott küzdelembe, sőt, mivel a Golden State Warriors továbbra sem hajlandó feladni Klay Thompsont az erőcsatárért, így a hírek szerint a Bulls a legveszélyesebb a Cleveland Cavaliersre a Love-ért folyó versenyben. Azt pontosan nem tudni, mit is adna a Bulls a magasemberért, de az ESPN szerint a korábban is felvázolt Jimmy Butler, Taj Gibson kettőssel, illetve további cserealapokkal, valószínűleg első körös pickekkel próbálkoznak Gar Formanék. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy Gibson mellett - akit Nikola Pekovic mellé tökéletes párnak gondolnak - Doug McDermott tetszik a legjobban a Timberwolvesnak.

Wolfson és a másik két ESPN-es újságíró is megírta, hogy továbbra is a Cavs van a vezető helyen, forrásai szerint ugyanis a Cleveland Andrew Wigginst, Anthony Bennettet és egy jövőbeli első körös picket ajánl Love-ért, és Wiggins miatt továbbra is ők vannak előnyben. Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint a Cavaliers azért még nem döntötte el, mit is ajánljon pontosan, mert a Timberwolves több első köröst is akar, nem csak egyet - Jeff Goodman (ESPN) jelentette, hogy a Miami Heat és a Memphis Grizzlies 2015-ös védett 1stjeit is szeretnék megszerezni, mindkettő a Cleveland birtokában van jelenleg. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Cavs közben olyan nem garantált szerződésű játékosokat próbál szerezni, akiket aztán továbbpasszolhatnak majd Love-ért, ezzel a liga pénzügyi szabályainak eleget téve, de csökkentve a Wolves rövid és hosszútávú kiadásait is. Kevin Martin elpasszolásáról is szó van Love-val csomagban, így még több értelmet nyer, hogy nem garantált szerződéseket gyűjt a Cleveland.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy hosszabbítottak Robbie Hummellel - a fiatal játékos egy évre a minimumért marad az együttesnél. Még egy igazolás volt, ez még tegnap: a Detroit Pistons szerződést kötött második körös draftoltjával, Spencer Dinwiddie-vel - a harmadik év nem garantált.

Megvan azon játékosok teljes névsora, akik a Team USA bő keretének felkészülését fogják segíteni a spanyolországi világbajnokság előtt. A meghívottak: Harrison Barnes (Golden State Warriors), Trey Burke (Utah Jazz), Jimmy Butler (Chicago Bulls), Draymond Green (Golden State Warriors), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks), Tobias Harris (Orlando Magic), Doug McDermott (Chicago Bulls), Victor Oladipo (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Miles Plumlee (Phoenix Suns), Marcus Smart (Boston Celtics), Dion Waiters (Cleveland Cavaliers) és Cody Zeller (Charlotte Hornets).

Közben Wojnarowski hozta a hírt, hogy az NBA több játékosnak is figyelmeztetést küldött, hogy nem vehetnek részt egy, a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában rendezendő eseményen, amelyen többek között ott lett volna Blake Griffin, James Harden, Kawhi Leonard és Damian Lillard is - de megkapta ezt a "memo"-t többek között Terrence Ross, DeMar DeRozan, Kyle Lowry, Tyson Chandler és Derrick Rose is. Wojnarowski úgy tudja, hogy a játékosok fejenként 150.000 dollárnál is többet kaptak volna a két napos elfoglaltságért, de mivel a liga és a szervezők nem tudtak megegyezni, így az NBA nem hitelesítette az eseményt. Az érintetteket pénzbüntetéssel fenyegette a liga, de nagyobb dolog már biztosan nem lesz, mivel a szervezők lefújták az egész rendezvényt, a szurkolóknak pedig már vissza is fizették a jegyek árát.

A Phoenix Suns elnöke, Lon Babby azt nyilatkozta az Arizona Republicnak, hogy továbbra is megtesznek minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy Eric Bledsoe-val sikerüljön megállapodniuk egy hosszútávú szerződésben - továbbra is reménykednek ebben és úgy számolnak, hogy Bledsoe a következő idényben is a Suns játékosa lesz. Mint ismeretes, nagyjából 32 millió dollárnyi különbség van a játékos által vártak (5 év, 80 millió dollár) és a csapat által ajánlottak (4 év, 48 millió dollár) között. A hátvéd elfogadhatja a 3.7 millió dolláros QO-ját is, ebben az esetben ennyit keres 2014/15-ben, de korlátozások nélkül, bárhová szabadon igazolhat jövő nyáron.

A 2015-ös draft egyik legjobban várt játékosáról, a kongói irányítóról, Emmanuel Mudiay-ról már ejtettünk szót - ő volt az, aki Larry Brownék egyetemét, az SMU-t "dobta" azért, hogy profiként játszon egy évet, és ezt követően jelentkezhessen a játékosbörzére, ne az egyetemről. Több ok is felmerült azzal kapcsolatban, miért változtatott álláspontján Mudiay, ezek között volt a pénz is, amellyel most már nem lesz olyan túl sok gondja, ugyanis ma aláírt a kínai Guangdong együtteséhez, ahol 1.2 millió dollárt fog keresni - plusz állítólag extra biztosításokat kötött, hogy sérülés esetén se maradjon teljesen hoppon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus