Hírmorzsák 2014-10-21 (21:45)

LeBron szerint nem Big3 az új Cavs. Durant nem sietteti visszatérését. Parker jobb vezér akar lenni. Amare 19 évesen élvezte így a játékot. Bryant szerint kemény kosárlabdát játszik majd a Lakers. McGee játékra kész. Nagytakarítás Atlantában, Dallasban, Washingtonban és Bostonban. A Wizards leigazolta Lucas III-t. Joerger szerint a Mavs top3 csapat nyugaton. Ugyanannyi esélye lehet az 1/1-re minden nem PO-os csapatnak.

A Cleveland Cavaliers klasszisa, LeBron James próbálja elterelni a figyelmet az újabb Big3-ről, amely a Cavsnél jött össze, és amelyben Dwyane Wade-t és Chris Bosh Kyrie Irvingre és Kevin Love-ra cserélte. A sztár a Cleveland Plain Dealernek elmondta, ők nem egy Big3, hanem egy csapat, ha úgy tetszik, akkor Big15. James szerint egyelőre nem állnak készen az idény kezdetére, de készen fognak, legalább annyira, mint bármelyik másik együttes a ligában. Az idény első meccsén azonban soha nem áll készen senki a bajnoki cím megnyerésére.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Los Angeles Daily Newsnak mondta el, hogy nagyon kemény stílusban fognak játszani a most következő idényben. Nagyon fizikális, kellemetlen kosárlabdát fognak játszani, ő legalábbis ezt ígérte.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire az ESPN-nek adott nyilatkozatot, amelyben azt mondta, nagyon élvezi a kosárlabdát, utoljára 19 évesen élvezte ennyire a játékot. Úgy érzi magát, mint fiatal korában, újoncként, mikor csak annyi volt a lényeg számára, hogy játszhasson, és hogy egyre jobb legyen. Azt is elmondta, hogy szeretne jobb védő lenni, sőt, szeretné, ha ez lenne a legnagyobb erőssége.

A Milwaukee Bucks 1/2-ese, Jabari Parker a Sporting Newsnak elárulta, már most is van súlya a szavának új csapatában. A többiek hallgatnak rá, de ő is hallgat rájuk, és szerinte ez így is van jól. Ebben akart egyébként mindenképpen fejlődni, amikor a Buckshoz került - szeretett volna jobb vezér lenni, és tudásával olyannyira segíteni csapatát, amennyire csak lehet.

Chris Dempsey (Denver Post) értesülései szerint JaVale McGee a rehabja végére ért, így vagy a következő Denver Nuggets-meccsen pályára lép, vagy ha nem, akkor az előszezon utolsó találkozóján, a Golden State Warriors ellen. Mint ismeretes, a centernek tavaly fáradásos törés volt a sípcsontjában.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a The Oklahomannek mesélt sérüléséről, és arról, hogy egyáltalán nem fogja gyorsítani visszatérését csak azért, hogy pályán legyen. Biztos abban, hogy 2-3 héten belül jobban fogja érezni magát, de nem akar elkapkodni semmit. Hagy időt a felépülésre magának, és nagyon szerencsének érzi magát, amiért ez a szezon korai szakaszában történt meg vele. Ennek köszönhetően túl lehet ezen az egészen úgy, hogy december környékén már készen lesz a játékra. Durant elmondása szerint a korábbi sérülésekből nagyon gyorsan felépült, de soha nem műtötték még, így nem tudja, mire számítson, azt azonban tudja, hogy teljesen meg fog gyógyulni.

Az Atlanta Hawkstól Dexter Pittmant és Jarell Eddie-t tették ki. Mindketten nem garantált szerződéssel rendelkeztek, és ezzel 15-en vannak a Hawksnál. A Washington Wizardsnál Xavier Silas, Rasual Butler és Damion James menesztéséről döntöttek. Egy játékost igazoltak is, ugyanis John Lucas III-del erősítették meg hátvédsorukat, amíg Bradley Beal nem harcra fogható - ez nagyjából az alapszakasz első hónapja lesz,

A Dallas Mavericksnél hivatalossá vált Eric Griffin és Yuki Togashi menesztése is - mindkét játékosnál volt már erről hír korábban, utóbbival a D-Ligás csapatban mindenképpen számolnak -, így is 18 fős a texasiak kerete. Ha már a Dallas szóba került, akkor itt kell megemlíteni a Memphis Grizzlies vezetőedzőjét, David Joergert, aki Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, a Mavericks top3 csapat nyugaton és ez tény, mert borzasztóan nehéz ellenük védekezni.

A Boston Celticsnél is megkezdik a takarítást: Brad Stevens vezetőedző a Boston Globe munkatársával közölte, hogy Erik Murphyt, Tim Fraziert, Christian Watfordot és Rodney McGrudert fogják kitenni az alapszakasz kezdetéig. Will Bynum is hasonló sorsra fog jutni, de egyelőre még megpróbálják elcserélni - kevés rá az esély.

A végére pedig az új lottery-rendszer: nemsokára Board of Governors ülés és szavazás lesz a témakörben, márpedig több új ötlet is felmerült Marc Berman (New York Post) forrásai szerint. Olyan rendszer bevezetését is felvetették, amely mind a 14 PO-ba nem jutó csapatnak ugyanannyi esélyt adna az 1/1-re, és olyan is, amely a 8. legrosszabbtól a 14. legrosszabbig adna ugyanannyi sanszot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus