Hírmorzsák 2015-01-27 (10:45)

Kemba Walkert meg kell műteni, pótlást keres a Hornets (Cole, Sessions). Parádés névsor az All-Star gála tripladobóversenyén. Nick Young tudja, mit kell csinálni most, hogy Kobe az egész idényre lesérült. A Pistons is irányítót keres. Amare pár napot kihagy bokája és csuklója miatt. Melónak tetszik Jahlil Okafor játéka. Galloway és a Knicks egyelőre nem tudnak megegyezni az új szerződésben. Hollins edző munkáját is vizsgálja a Nets vezetősége. Harklessért érdeklődik több csapat is, első körös draftjogért eladó. Új mez a Warriorsnél a kínai új év miatt.

Amitől tartottak a Charlotte Hornetsnél, az be is következik - holnap megműtik Kemba Walker bal térdét meniscus-szakadás miatt. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell pontosan kihagynia, csak a beavatkozást követően adnak meg lehetséges visszatérési időpontot - a csapat 6 hetes kényszerpihenőben reménykedik, de az is elképzelhető, hogy ebben az idényben már nem lép pályára. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint pótlást keres a Hornets Walker sérülésének idejére - a Sacramento Kingstől Ramon Sessions, illetve a Miami Heattől Norris Cole merültek fel eddig.

Ugyanilyen helyzetben van a Detroit Pistons is, akiknél Brandon Jennings dőlt ki - ők DJ Augustin és Spencer Dinwiddie mögé/mellé keresnek egy harmadik irányítót, ezt maga az elnök és vezetőedző, Stan Van Gundy nyilatkozta le a minap.

Walkerhez hasonlóan szerdán műtik rotátorköpeny-szakadása miatt a Los Angeles Lakers sztárját, Kobe Bryantet. Nick Youngot kérdezték, hogy mit kell csinálnia szerinte a csapatnak így, hogy a sztárjuk hiányozni fog. Swaggy P tudta a választ itt is: "csak adják nekem a labdát és tűnjenek az útból" - mint ismert, Kobe a szezon elején egy mérkőzés végjátékában ugyanezt mondta csapattársainak egy időkérésnél.

Kobe is elmondta, hogyan érez most, hogy vége szezonjának: "mintha 100 yardos kickoff-visszahordást futnék azért, hogy aztán egy zászló miatt elvegyék az egészet" - használta az NFL hasonlatot a Lakers ikonja.

A New York Knicks és Langston Galloway egy hosszabb távú szerződésről tárgyalnak - a játékos második 10 napos kontraktusa tegnap este járt le. A két fél egyelőre nem jutott dűlőre, de ma folytatják a beszélgetéseket. Shams Charania (RealGM) értesülései szerint több csapat is érdeklődik az irányító iránt, amennyiben nem tudna megegyezni a New Yorkkal. A két fél közötti nézetkülönbség egyébként Marc Berman (New York Post) információi szerint abból adódik, hogy a következő idényre nem garantált szerződést akar adni a csapat, Galloway pedig ilyet nem szeretne.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy erőcsatáruk, Amare Stoudemire boka- és csuklósérülés miatt pár napot egészen biztosan kihagy. STAT még a Hornets ellen sérült meg, és ő maga nyilatkozta azt a Newsdaynek, hogy most pár napig egészen biztosan egy kis pihenő vár rá. Megcsinálja a rehabot, aztán meglátják, hogyan érzi magát.

És még mindig a Nagy Alma: Carmelo Anthony, valamint a szakmai stáb szinte minden tagja - Phil Jackson elnök, Steve Mills GM, Allan Houston segéd GM és Kristian Peteseric játékosmegfigyelésért felelős vezető - megtekintette vasárnap a Madison Square Gardenben rendezett Duke - St. John's egyetemi kosármeccset. A kinézett természetesen az idei draft egyik legjobban várt játékosa, Jahlil Okafor volt, aki 17 pontot és 10 pattanót szerzett. Melo azt nyilatkozta róla, hogy tetszik neki a magasember játéka, nagyon érzi a ritmust és jó keze is van, ráadásul a fizikai adottságai is kiválóak.

New York másik részében, a Brooklyn Netsnél most már mindent bevetnek a változások érdekében: Marc Stein és Ohm Youngmisuk (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a csapat vezetősége a gárda összes részét, így a vezetőedző, Lionel Hollins tevékenységét is ellenőrzi, mert aggódnak, hogy nem nagyon megy át a játékosoknak, amit a tréner szeretne a pályán látni. Kirúgni valószínűleg nem fogják - Stefan Bondy (New York Daily News) meg is erősítette ezt -, hiszen 4 éves, több mint 20 millió dolláros szerződése első évében van még csak, egy-két nagyobb keretátalakítás azonban várható még a február 19-ei deadline előtt.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint több együttes is érdeklődik az Orlando Magic kiscsatára, Mo Harkless iránt. A kosaras ára egyelőre túl borsos, Kennedy értesülései szerint egy első körös draftjogot kér érte cserébe Rob Hennigan, a Magic GM-je.

Minden mérvadó hírforrás - Wojnarowski, Stein - megerősítette, hogy az All-Star gála tripladobóversenyén ott lesz a Golden State Warriors két kezdő hátvédje, Stephen Curry és Klay Thompson is. Wojnarowski azt is lehozta, hogy mellettük a Portland TrailBlazers specialistája, Wesley Matthews, illetve a Los Angeles Clippers vajkezű dobóhátvédje, JJ Redick is ott lesznek a hat induló között. Mint ismert, Kyle Korver részvétele már múlt héten kiszivárgott, így tényleg a liga legjobbjait láthatjuk majd ebben a kategóriában.

A végére pedig a Warriors új meze, a kínai új évre készített összeállítás:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus