Hírmorzsák 2015-07-03 (23:30) - Folyamatosan frissítve

Folyamatosan frissül. Richard Jefferson marad a Mavsnél. DeAndre Jordan (4 év, 80 millió) a Mavst választotta. Belinelli (3 év, 19 millió) a Kingsnél folytatja. Robin Lopez (4 év, 54 millió) megegyezett a Knicksszel. Gary Neal (1 év, 2.1 millió) a Wizardsé. A Clippers úgy érzi, egyre jobbak az esélyeik Jordan megtartására, de a Mavs még mindig képben van. Ellentmondó információk jöttek ki arról, hogy a Wizards árulja Nenét, David West a kiszemelt célpontjuk. A New York már Derrick Williamst és Corey Brewert nézegeti. Popovich még egyszer találkozni akar Aldridge-dzsel. A Lakers B-tervei: Stoudemire, David Lee és Jordan Hill. Lou Williams és a Miami érdeklődnek egymás iránt. 

FRISSÍTVE (23:30): A Dallas egy újabb megegyezéssel folytatta, ugyanis Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint Richard Jefferson minimumért marad náluk.


FRISSÍTVE (22:35): Hiába volt optimista a Clippers, DeAndre Jordan a Dallas Maverickset választotta 4 évre 80 millió dollárért, ahogy arról külön is olvashattatok.


FRISSÍTVE (21:30): Marco Belinelli végül a Sacramento Kingst választotta - a részletekről ezen a linken olvashattok. Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint a Golden State Warriors, a Charlotte Hornets és a Miami Heat érdeklődött még az olasz játékos iránt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint DeAndre Jordan értesítette a New York Knickset, hogy nincsenek érte versenyben, így a csapat Robin Lopezzel kötött megállapodása érvénybe is lépett. Wojnarowski megerősítette, amit korábban majdnem mindenki leírt már: Jordan csak a Dallas Mavericksre és a Los Angeles Clippersre koncentrál, e két csapat között fog választani.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Washington Wizards megegyezett Gary Neallel, a nehéztüzér egy évre 2.1 millió dollárt kap a fővárosiaktól. Neal a bi-annual kivételt kapta meg, ami azt jelenti, hogy a teljes MLE-je megvan még a Washingtonnak, akik Wojnarowski értesülései szerint Neal és Jared Dudley megszerzése után is le akarják igazolni David Westet, ezzel a hármassal próbálnak meg erősíteni Paul Pierce elvesztését követően.

Véget ért közben Rajon Rondo és a Sacramento Kings meetingje, megegyezés nem történt (még) a két fél között.


FRISSÍTVE (20:20): Mint arról külön is beszámoltunk, a New York Knicks most már a pontos összegben is megegyezett Robin Lopezzel, csak arra várnak, hogy hogyan dönt DeAndre Jordan. Ezzel egyébként 7.3 milliója maradt a sapka alatt a Knicksnek, a 2.8 milliós sapka alatti csapatok MLE-je, illetve a veterán minimumok.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a Los Angeles Clippers egyre magabiztosabb azzal kapcsolatban, hogy marad náluk Jordan.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) pedig azt jelentette, hogy a Washington Wizards nem árulja Nenét, mint ahogy az a korábbiakban megjelent.


FRISSÍTVE (19:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Derrick Williams és Corey Brewer megszerzése tűnik a New York Knicks első számú feladatának - mint ismert, a Knicks megegyezett Robin Lopezzel, hogy hozzájuk igazol, ha DeAndre Jordan nem, úgyhogy centert már nem kell venniük elvileg, most a padot töltenék fel.


FRISSÍTVE (18:37): John Canzano (The Oregonian) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich is szeretne találkozni LaMarcus Aldridge-dzsel még egyszer a mai vagy a holnapi nap folyamán. Mint ismert, az erőcsatár nem nagyon tud dönteni egyelőre, melyik együttest válassza a Spurs és a Phoenix Suns közül - a többiek úgy tűnik, le vannak maradva ettől a kettőstől.


FRISSÍTVE (18:05): Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint Pat Riley, a Miami Heat elnöke azért találkozott tegnap LaMarcus Aldridge-dzsel, hogy megmondja neki, bárhova is ír alá, rövid időre tegye és jövő nyáron szeretné a Heathez csábítani a magasembert.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Corey Brewer a Los Angeles Lakers kívánságlistáján is szerepel - ő valószínűleg vagy tőlük vagy a New York Knickstől vaskos pénzt fog kapni.


FRISSÍTVE (17:18): Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Wizards árulja is Nené-t - a brazil magasembernek 13.4 millió dolláros lejáró szerződése van.


FRISSÍTVE (17:00): Marc Stein (ESPN) információi szerint David Westre rányomul a Washington Wizards - azt már reggel megírtuk, hogy ők az egyik esélyesek rá. West egyelőre várakozó állásponton van, amíg nem lehet tudni, hogyan alakulnak a dolgok a San Antonio Spursnél, de úgy tűnik, hogy a Golden State Warriors kikerült a képből.

Zach Lowe (Grantland) szerint Nené akár cserélhető státuszba is kerülhet, mert bár lenne elég hely mindkettejüknek, főleg hogy sérülésekkel szoktak küszködni, mégis elképzelhető, hogy a brazilt áruba bocsájtják.


FRISSÍTVE (16:28): Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint ha a Los Angeles Lakers nem tud egyetlen nagy nevet sem igazolni, akkor Amare Stoudemire, David Lee és Jordan Hill a következő célpontjaik.

Barry Jackson (Miami Herald) jelentése szerint Lou Williams és a Miami Heat kölcsönösen érdeklődnek egymás iránt. A gond az, hogy jelenleg a floridai alakulatnak nincs, csak luxusadós, tehát nagyjából 3.3 milliós MLE-je, az pedig biztosan kevés lesz a legjobb hatodik embernek választott hátvédre - sign-and-trade-t kell csinálniuk, vagy ki kell szórniuk előtte pár szerződést, hogy nagyobb pénzt tudjanak neki adni.

Williams és Josh Smith iránt is érdeklődik egyébként a Sacramento Kings, akik hoppon maradtak Wesley Matthewsnál és Monta Ellisnél is, így viszont van egy csomó sapka alatti helyük - állítólag Smith-t és Williamst is megkeresték nemrég.


FRISSÍTVE (16:15): Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint Wes Matthews valahol 13 millió dollár környékén fog évente keresni új szerződésével, de ahogy azt már korábban is írtuk, egyelőre a pontos összeget nem tudni, amíg nincs meg LaMarcus Aldridge és DeAndre Jordan döntése.

Jordan a legutolsó hírek szerint továbbra is a Dallas Mavericks és a Los Angeles Clippers között választ, hiába nem zárta ki a Los Angeles Lakerst és a New York Knickset - előbbi kettő között azonban nem tud dönteni, 50-50 a két gárda esélye továbbra is. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint attól tart a center, hogy túl hamar és drasztikusan fog megöregedni a Clippers, és fél attól, mi lesz két év múlva, mikor Blake Griffin kiléphet szerződéséből.

Szintén Shelburne jelentette, hogy Aldridge nem tud dönteni, úgyhogy lehet, hogy még egy kis időbe telik, míg kitalálja, hol folytatja pályafutását. A hírek szerint még mindig a San Antonio Spurs és a Phoenix Suns vezetnek nála, a Portland TrailBlazers még próbálkozik egy utolsó nagy erőfeszítéssel, kis esélye még a Mavericksnek is van, viszont a Lakers és a Knicks úgy tűnik, hogy elbukták az erőcsatárt az aranysárga-lilák tegnapi meetingje ellenére is. A Los Angeles Times úgy tudja, hogy jól sikerült ez a beszélgetés, bocsánatot kértek tőle, hogy nem sok kosárlabdáról esett szó az első találkozón, de a Lakers állítólag nem számol azzal, hogy hozzájuk igazol a kosaras.


FRISSÍTVE (08:55): Kenyon Martin a hajnal folyamán bejelentette, hogy visszavonult - várható volt a döntés, miután jó ideje nem talált magának állandó csapatot, legutóbb a Milwaukee Bucksnál fordult meg, de mindössze pár napra.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint DeMarre Carroll nagyon is szemezett a Detroit Pistonsszal, akik évi 14 millió dollárt ajánlottak számára, aztán jött a Toronto Raptors és évi 15 millió dollárral megnyerték a "licitet".

Mike Mazzeo (ESPN) jelentette, hogy a Brooklyn Nets az utóbbi napokban is aktívan árulja Joe Johnsont, de hiába lejáró szerződésű a kiscsatár, a 25 milliós fizetését senki nem tudja vagy akarja egyelőre átvenni, nem sok érdeklődést mutattak eddig iránta a csapatok.

Jorge Castillo (Washington Post) információi szerint a Washington Wizards érdeklődik CJ Watson iránt. A hátvéd a hírek szerint az 5.5 milliós MLE környékén szeretne keresni, egyelőre azonban a fővárosiak ennyit nem adnának neki.


FRISSÍTVE (08:30): Hajnalban, illetve ma reggel három megállapodás is történt, ezek közül Dwyane Wade-é kavarta a legnagyobb port, hiszen megkapta a 20 millió dollárját, igaz, csak egy évre. Damian Lillard aláírta az 5 éves maximum hosszabbítást - csak a következő idénytől kezdődik majd az új szerződése -, illetve Wesley Matthews nemrég elköltezte magát a Dallas Maverickshez - neki pedig attól függ a pénze, hogy mennyi marad DeAndre Jordan és LaMarcus Aldridge döntése után a texasiaknak.

A Brooklyn Nets is erősített, ők Thomas Robinsonnal állapodtak meg egy 2 éves, összesen 2.2 millió dolláros kontraktusban, amelyből a második év játékosopciós - olcsón szereztek egy egykor tehetségesnek gondolt magasembert, kockázat nélkül próbálhatják kihozni belőle a legtöbbet, Lionel Hollins irányításával ez sikerülhet is.

A New York Knicks is készül pontot tenni egy ügy végére, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ugyanis megegyeztek Robin Lopezzel, hogy amennyiben nem őket választja DeAndre Jordan - márpedig ez nagy valószínűséggel így lesz -, akkor leigazolják, méghozzá nem is kis összegért, a hírek szerint 12-13 millió dollárért évente - a szerződés pontos hosszát egyelőre nem ismerni. Lopez jól illene Kristaps Porzingis mellé és ő lenne a New York második igazolása a nyáron Arron Afflalo után.

Shams Charania (RealGM) információi szerint a Cleveland Cavaliers egyre közelebb a megegyezéshez Matthew Dellavedovával - a rájátszás során nagyot alakító hátvéd évente 3-5 millió dollár között kereshet, de egyelőre még nem sikerült megegyeznie a két félnek.

Szintén a Clevelandhez tartozik, hogy orosz centerük, Tyimofej Mozgov jobb térdét egy artroszkópos műtéttel kitakarították, így 6 hétig harcképtelen lesz a középjátékos, utána állhat újra edzésbe.

Még mindig a Cavshez tartozik, hogy Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a csapat hisz abban, hogy működhet a Kevin Love, Tristan Thompson duó egymás mellett, de ha nem, lépni fognak. Egy ligában dolgozó vezető azt mondta Deveney-nek, hogy ha nem jön be ez a felállás, akkor februárban vagy jövő nyáron cserélheti Love-ot a Cavs. A lényeg az, hogy egészséges maradjon, legalább 75 meccset vagy hasonló mennyiséget játsszon, mert akkor még mindig van értéke. Kaphatnak érte nagyon hasznos játékosokat, és ha valaki feladja az 1/1-et, akkor olyan csomagot vár el, ami hosszútávon segíti az együttest - ez egyelőre nem biztos, hogy Love.

A Los Angeles Lakersnél nagy lehet a kétségbeesés. Egyrészt kértek egy második találkozót is LaMarcus Aldridge-től, miután az elsőn túl keveset beszéltek a kosárlabdáról és túl sokat minden másról. Aztán Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint megkeresték Rajon Rondót is, hogy kipuhatolják, mik az irányító szándékai és mennyit szeretne kapni - a Lakersnek az irányító az utolsó poszt, ahova kellene erősítés, tekintve hogy alig van emberük a többi poszton, itt pedig D'Angelo Russell és Jordan Clarkson is bevethetőek. Mint ismert, Rondót leginkább a Sacramento Kings környékezi, de egyelőre nem tudtak megegyezni a felek.

A már említett Stein úgy tudja, hogy David West nagy valószínűséggel a Washington Wizardshoz vagy a San Antonio Spurshöz szerződik - utóbbinál akkor lehet igazán érdekes, ha LaMarcus Aldridge mégsem őket választja.

A Washington már mozgolódott ma hajnalban is, ugyanis egy csere keretein belül megszerezték Jared Dudley-t, a Milwaukee Bucks cserébe egy nagyon védett első köröst kapott, amely valószínűleg második körös lesz végül - tehát ha marad a Wizardsnál az első körös, akkor egy második körös fog helyette átmenni. Dudley-nak nem lesz egyszerű dolga, valamennyire ugyanis Paul Pierce szerepét kell átvenni, mint veterán kiscsatár.

Az Indiana Pacers tegnap nagy napot zárt azzal, hogy Monta Ellist viszonylag jó áron meg tudták szerezni, ezután egy többéves szerződést kötöttek Lavoy Allennel is - Marc J. Spears (Yahoo Sports jelentése szerint 3 évre nagyjából 12 millió dollárt kap az erőcsatár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus