Hírmorzsák 2015-10-26 (09:15)

A Sixerst és Sam Hinkie-t sem kedvelik a játékosügynökök. A Celtics kezdője a szezonnyitón: Smart, Bradley, Crowder, Lee, Zeller. Kobe teljes értékű edzésmunkát végzett tegnap, 81 órás kihívást tett közzé. A Pistonsnál Marcus Morris és Ilyasova kezdenek, Stanley Johnson szerint fölösleges az Év Újonca díjról beszélni jelenleg. Tristan Thompson újra végigcsinálná a nyarat, úgy, ahogyan tette. Richard Jefferson szerint LeBron cseréjeként egészségesebb és jobb lehet. Chuck Hayes edző lesz, ha nem viszi el senki waiverről. Mbah a Moutéban nincs tüske a Kings felé. Shumpert új remixe. Roster-mozgások a teljes ligában, kitett játékosok D-Ligás jövője.

A Philadelphia Sixersnek nem lesz egyszerű dolga akkor sem, ha 1-2 fiatalja befut és emiatt szeretnének jó kiegészítőket vagy húzóembereket találni melléjük, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint ugyanis a játékosügynökök között nem túl népszerű a csapat. Az egyik ügynök azt nyilatkozta az újságírónak, hogy a maximum szerződést érdemlő játékosai közül senkit nem akar Philadelphiában tudni, de az MLE-szintű kosarasok közül is csak azokat, akiket rendesen túlfizet a Philly. Egy másik ügynök azt is hozzátette, hogy a GM-mel, Sam Hinkie-vel sem egyszerű tárgyalni, mivel nem nagyon szokta fogadni mások hívását.

Maradjunk az Atlanticnál. A. Sherrod Blakely (CSNNE) értesülései szerint megvan a Boston Celtics kezdőcsapata a szezonnyitóra - aztán persze náluk ez még sokat változhat az idény folyamán, illetve a kezdőktől függetlenül sokat fog rotálni Brad Stevens vezetőedző. Marcus Smart, Avery Bradley, Jae Crowder, David Lee és Tyler Zeller lesz a kezdőötös az alapszakasz elején.

A Detroit Pistonsnál is megvannak a kezdők, Marcus Morris lesz az első számú hármas, Ersan Ilyasova pedig a négyes. Az idei draft első körében húzott Stanley Johnsonnal kapcsolatban több helyes is felmerült már, hogy ő is esélyes lehet az Év Újonca díjra, de a kiscsatár Vince Ellisnek (Detroit Free Press) elárulta, szerinte butaság erről beszélni jelenleg. Úgyis a legjobb játékos kapja, úgyhogy semmi értelme jelenleg azon polemizálni, ki fogja nyerni a díjat. Johnson elmondása szerint van olyan cikk is, ami nagyon vicces, sokat szokott nevetni, mert kiérződik az íráson, hogy az adott újságírónak fogalma sincs arról, miről beszél.

A Los Angeles Lakersnél is készülnek már a szezonra, Kobe Bryant tegnap teljes értékű edzésmunkát végzett - jó jel azzal kapcsolatban, hogy játszhat-e 28-án, a Minnesota Timberwolves elleni szezonnyitón. Kobe egyébként egy 81 órás kihívást tett közzé - ennyi ideje van bárkinek, hogy a legjobb dobását videóra vegye és feltöltse twitterre az #81HourChallenge hashtaggel, Bryant pedig a legjobbak közül fog válogatni és közzé is teszi.

A Cleveland Cavaliersnél nyilatkoztak többen is. A nemrég aláiratott Tristan Thompson Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, újra végigcsinálná az egész nyarat, úgy ahogyan most, mert az üzlet az üzlet, ő pedig bízott magában, illetve két ügynökében, Rich Paulban és Mark Terminiben. Richard Jefferson Michael Beavennel (Akron Beacon Journal) osztotta meg gondolatait. Elmondása szerint LeBron James úgyis 40 perc körül átlagol, úgyhogy neki nagyjából 10-12 perce marad, ám így jobb esélye van, hogy az egész szezonban egészséges maradjon és magas szinten tudjon játszani. Jefferson szerint ez a mostani az egyik lehetősége arra, hogy egyénileg és csapatban is a legtöbbet érje el, mióta bajnokesélyesnél játszhat.

Volt több lépés is a tegnap este és a ma hajnal folyamán. A Utah Jazz lehívta waiverről a két napja a Portland TrailBlazers által szabadlistára tett Phil Pressey-t, emellett szerződést kötöttek Eric Atkinsszel. Utóbbi a Notre Dame-on végzett 2014-ben, az előző idényt pedig a görög első osztályú KAOD-nál töltötte (23.4 perc, 7.0 pont, 2.2 pattanó, 2.9 gólpassz) - egy hónapja egyébként még a Falco KC Szombathely játékosa volt. Velük együtt 17 fős a Utah kerete. A New Orleans Pelicans nagyon szeretne még egy irányítót, állítólag Ish Smith-szel meg is egyeztek már, de a Washington Wizards által kitett játékoson gondolkodik a Philadelphia Sixers, hogy lehívják esetleg waiverről, úgyhogy sorsa még nem eldöntött.

A Detroit Pistonsnál egyelőre nincs hivatalos döntés, de úgy tűnik, hogy Danny Grangert fogják kitenni a keretből, az ő elküldésével lesz 15 fős az autóvárosiak rostere. Grangert megpróbálta az utóbbi napokban, hetekben elcserélni Stan Van Gundy elnök és vezetőedző, de 2.1 milliós garantált szerződése senkinek nem kell, így Cartier Martin mellett az ő pénzét kell "lenyelnie" majd a Pistonsnak. A Los Angeles Lakersnél Byron Scott vezetőedző elmondása szerint ma döntenek arról, hogy Metta World Peace vagy Jabari Brown maradjon, tegnap még mindkét játékos edzett.

A keretekből kitett játékosokhoz tartozik, hogy a Sacramento Kings által menesztett Marshall Henderson Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Reno Bighornsszal, a Kings D-Ligás csapatával fog szerződést kötni. A New York Knicksnél Thanasis Antetokounmpo sem távozik valószínűleg, csak a Westchester Knickshez költözik - bár tárgyal több európai csapattal is - mellette pedig Darion Atkins, Wesley Saunders és Travis Trice is a Westchesternél folytatja. A Los Angeles Lakerstől menesztett Robert Upshaw és Michael Frazier is a Los Angeles D-Fendersnél játszanak majd. A Detroitnál még csak reménykednek benne, hogy Adonis Thomas a Grand Rapids Drive-hoz ír majd alá, SVG elmondása szerint szeretnék "a kötelékükben" tudni, még ha nem is fért be a Pistons keretébe.

A Los Angeles Clipperstől kitett Chuck Hayes edző lesz, ha nem hívja le senki waiverről, ezt a játékos ügynöke mondta el az előbb említett Spearsnek. Az újságíró úgy tudja, több együttes is érdeklődik ilyen minőségben Hayes iránt, többek között volt csapata, a Houston Rockets is. A Hayest a 15. helyért megelőző Luc Mbah a Moute egyébként a védekezésével győzte meg a Clipperst, nem sokkal azt követően, hogy a Sacrametónál nem ment át az orvosi vizsgálatokon. A kameruni játékos azt nyilatkozta Rowan Kavnernek (nba.com), hogy semmilyen rossz érzés nincs benne a Kingsszel kapcsolatban, sok sikert kíván nekik, de örül, hogy most Doc Riverséknél lehetőséget kapott.

Az Orlando Magic lehívta Victor Oladipo, Elfrid Payton, Aaron Gordon és Shabazz Napier 2016/17-es csapatopcióit - ebben semmi meglepő nincs, az elmúlt hét elején már lehetett róla hallani, csak annyi dőlt el, hogy úgy tűnik jelen állás szerint, Napier hosszútávon is marad a floridai együttesnél. A Detroitnál Kentavious Caldwell-Pope és Reggie Bullock 2016/17-es csapatopcióval élt az együttes - itt is utóbbi volt kérdéses, de úgy tűnik, hogy Bullocknak komoly lehetőséget szánnak.

A végére pedig Iman Shumpert maradt, aki a Jumpman című számot remixelte, ebből lett a Shumpman:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus