Hírmorzsák 2015-11-24 (10:30)

Steph Curry és LeBron a hét játékosai. James szerint a Warriors a liga történetének legegészségesebb csapata. A nap statisztikája egyrészt LeBroné, aki Oscar Robertson mellé iratkozott fel egy elitklubba, másrészt a Sixersé, akik a következő négy meccs mindegyikén rekordot állíthatnak be vagy dönthetnek meg. A Duke-ról érkezőknek nem jó alapvetően a védekezése? Morey szerint Harden játékának nincs köze a magánéletéhez. Budenholzert 25.000 dollárra büntette a liga, a Játékvezetők Szakszervezete eltiltást akart, erre Popovich kinevette a Szakszervezetet. Rose ma este visszatérhet. Sérültlista: Splitter (csípő), Cousins (hát), Stauskas (térd), Aldridge (boka), Bledsoe (térd).

A Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors sztárjait, LeBron Jamest és Steph Curryt választották a hét játékosainak keleten és nyugaton. James 2-1-es hetet futott csapatával, mialatt ő 25.3 pontot, 8.7 pattanót és 5.7 gólpasszt átlagolt, ráadásul a dobószázalékai is kifejezetten kiemelkedőek voltak (57.1 mezőnyből, 60% triplából, 87.5% büntetőből). Curry 4-0-s héthez segítette hozzá eddig hibátlan csapatát, amely alatt 30.8 pontot, 6.0 gólpasszt, 5.5 pattanót és 3.0 szerzett labdát tett a közösbe meccsenként, a hatékonysággal pedig neki sem volt gondja (50.6% mezőnyből, 96% büntetőből).

Mint gyakorlatilag mindenkit, LeBron Jamest is megkérdezték a Golden State nagy meneteléséről, aki Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, szerinte az oaklandiek mostani 15-0-s kezdése nagyon szorosan összeköthető az egészségi állapotukkal. Semmi gondjuk nincs a sérülésekkel, és LeBron szerint a Warriors a legegészségesebb csapat, akit valaha látott a liga történetében, emellett nagyon tehetségesek is. Mind egy célért, a győzelemért küzdenek, csak ez számít szerinte. Nagyon kiegyensúlyozottak, és ezt tartja James a legmeggyőzőbbnek velük kapcsolatban, hogy milyen hosszú ideig képesek ilyen magas szinten teljesíteni.

Ő is inkább lenne a Warriors helyében a kevés sérüléssel, mert sokszor hallja, hogy ez még a végén jó is lehet, hogy ilyen sok emberük kiesett (most éppen Kyrie Irving, Iman Shumpert, Tyimofej Mozgov, Mo Williams), és még tudnak majd erősödni a visszatérésükkel, de szerinte ez azoknak jó, akik alapvetően nem kapnak annyi játékidőt. Ettől függetlenül ő inkább szeretne teljes kerettel kiállni, mert szeretne az idény nagy részében a lehető legmagasabb szinten játszani, és így megtudni, mire képesek, mire alapozhatnak majd a szezon végén. A sérülésekre azonban nincs befolyása, csak arra, hogy milyen jól és keményen játszik a pályán, mennyit hajlandó feláldozni a csapattársai és az együttes érdekében.

Maradjunk még LeBronnál, a nap statisztikája ugyanis az övé, mivel az All-Time gólpasszlista legjobb 25-je közé lépett, ezzel Oscar Robertson mellett az egyetlen kosaras az NBA történetében, aki pontban és asszisztban is ott van a Top25-ben.

A nap másik statisztikája a Philadelphia Sixersé, akik zsinórban 25. vereségüket szenvedték el ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésen. A Sixers ezzel egyetlen zakóra van a leghosszabb vereségsorozat beállításától, amit ők tartanak 2014-ből, illetve a Cleveland 2010-11-ből. A következő egy hétben minden meccsük különböző negatív NBA-rekordok beállításáról vagy megdöntéséről fog szólni, hiszen a Boston Celtics ellen állíthatják be ezt az előbb említett csúcsot, a Houston Rockets ellen dönthetik meg, majd a Memphis Grizzlies ellen állíthatják be a legrosszabb kezdést (0-18), a Lakers ellen pedig megdönthetik azt.

Ha már Philly: egy érdekes hírt jelentett meg Chad Ford (ESPN), aki beszélt általa meg nem nevezett GM-ekkel, akik nem voltak oda a Duke egyetem képzéséért, főleg védekezésben. Ford szerint elég nagy a szakadék aközött, amit Mike Krzyzewski tanít az egyetemen a játékosoknak hátul és aközött, ami az NBA-hez szükséges lenne számukra. A dolog természetesen Jahlil Okafor miatt jöhetett elő elsősorban, aki védekezésben finoman szólva sem jó eddig, de érdekesség, hogy a szintén ex-Duke-os Justise Winslow-nak például semmi baja nincs ezzel a Miami Heatnél, sőt...

A Houston Rocketsnél James Hardennek mozgalmas nyara volt, hiszen a 200 millió dolláros Adidas-szerződésével és Khloe Kardashian miatt is a címlapokra került. Tavaly sokat fejlődött védekezésben és legitim MVP-várományos volt, idén azonban ebből nem sokat látni. A franchise GM-je, Daryl Morey David Aldridge-nek (nba.com) elmondta, tudják, hogy Harden nagyszerű játékos, de egyelőre nem nőtt fel az elvárásokhoz. Nem fogja ezt túlragozni, mert tudják, hogy fordulni fog még a kocka, lesz még sokkal jobb is a dobóhátvéd. Morey szerint azért szeretnek sokan a Rocketsnél játszani, mert azzal foglalkoznak, ami a pályán történik. Nem beszélt Hardennel a magánéletéről, de szerinte annak nincs köze a teljesítményéhez.

Az Atlanta Hawks vezetőedzőjét, Mike Budenholzert 25.000 dollárra büntette a liga, miután hozzáért az egyik játékvezetőhöz a Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson akkor, amikor játékban volt a labda is - technikait kapott egyébként a tréner és ki is állították az eset miatt. A Játékvezetők Szakszervezete szerint el is kellett volna tiltani Budenholzert, mert szerintük egy trénernek jobb csapatokat kellene összerakni, nem azzal kellene megpróbálni nyerni, hogy a játékvezetőket inzultálja.

Azt is felhozták, hogy az egyik befolyásos tulajdonos szerint komolyabb büntetések kellenek a rossz magaviselet megváltoztatására, azt szeretnék, ha ezt alkalmazták volna most. A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich, akinek Budenholzer segédedzője volt még a Spursnél, megvédte volt munkatársát. Popovich szerint nevetséges az egész, valami ismeretlen személy 15 percnyi hírnevet akart magának szerezni, ennyiről szól ez a történet, semmi másról.  

A másik hír az a Hawksnál, hogy Tiago Splitter megsérült szombaton, a csípője miatt nem játszik ma este, a Boston Celtics ellen sem. A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins 30 ponttal és 11 pattanóval jelentkezett ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen, de meghúzódott a háta, így nem is tudta a pályán befejezni a meccset - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog. Sean Highkin (Bleacher Report) információi szerint a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose tegnap teljes értékű edzésmunkát végzett, ma este, a Portland TrailBlazers elleni találkozón várhatóan játszani fog

A Philadelphia Sixersnél Nik Stauskas sérült le ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson, térdproblémái vannak - ma lesz MRI vizsgálata, utána lehet többet tudni állapotáról. A San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge továbbra is bal bokájával bajlódik, nem lehet tudni, mikor térhet vissza, a Phoenix Suns hátvédjének, Eric Bledsoe-nak pedig a bal térdével vannak problémák, ezért nem játszott ma hajnalban a Spurs ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus