Hírmorzsák 2016-02-04 (11:00)

Megvannak az All-Star gála zsákolóversenyének résztvevői. Az ESPN All-Time listája a 21-25. helyeken (Garnett, Durant, Curry, Baylor, Pippen). Howardot mégsem cseréli a Rockets? A Houston nyáron rá akar mozdulni Durantre. A Timberwolves nyári kiszemeltje Harrison Barnes. A Raptorsnak Markieff Morris is kell. McGee újra ott lesz a Shaqtin'-ben (videó)?! Durant vezeti a clutch-statisztikát az utóbbi 5 év végjátékait nézve. Curry ma hajnali karriercsúcsai. Kobe Karl Malone nyomdokaiba lépett. A Hawks 22 éve nem aratott ekkora sikert. Westbrook brutális tripla-duplája történelmi távlatokba helyezve. Dunleavy a hétvégén visszatérhet. Sérültlista: Pau Gasol (kéz), Jimmy Butler (térd), Terrence Jones (autóbaleset), KCP (ágyék).

Hivatalosan még nem jelentették be, de Chris Haynes (Cleveland.com) információi szerint megvannak a zsákolóverseny résztvevői: a címvédő Zach LaVine (Minnesota Timberwolves) mellett Will Barton (Denver Nuggets), Andre Drummond (Detroit Pistons) és Aaron Gordon (Orlando Magic) indulnak majd a tömőversenyen.

Az ESPN folytatta Top100-as All-Time listáját a 21-25. helyeken:

21. Kevin Garnett, 22. Kevin Durant, 23. Steph Curry, 24. Elgin Baylor, 25. Scottie Pippen

A Top100-as listán tegnap érintettekhez tartoznak részben a napi statisztikák is. Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant győztes dobással segítette csapatát - Durantnek az utóbbi 5 évben ez volt a 7. vezetést jelentő kosara a negyedik negyed vagy a hosszabbítás utolsó 5 másodpercében, ez a legtöbb az egész ligában ebben az időszakban. A Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry 11/16 volt a triplavonalon túlról ma hajnali 51 pontos mérkőzésén - egy meccsen bedobott 11 hárompontosa karriercsúcs-beállításnak számít. Curry egyébként főleg az első félidőben volt pazar: az első negyedben 25 pontot és 7 triplát dobott - előbbi negyedjére sikerült neki egy felvonás alatt, utóbbi egyéni csúcs. A félidőben 36 pontnál állt, ami a legtöbb karrierje során bármelyik első félidőben, a 8 bedobott triplája pedig a legtöbb bármelyik eddig lejátszott félidejét tekintve.

Az Atlanta Hawks 38 pontos győzelmet aratott ma hajnalban a Philadelphia Sixers felett (124-86) - ez a franchise legnagyobb arányú sikere volt az elmúlt 22 évben, 1994 óta. A tegnapi napról is említsünk meg valakit: 2003 és Karl Malone óta Kobe Bryant a legidősebb játékos, aki egy meccsen legalább 35 pontig, 5 pattanóig és 5 gólpasszig jutott - a Minnesota ellen szárnyalta túl ezt a határt.

Durant csapattársa, Russell Westbrook brutális tripla-duplát szállított (24 pont, 14 gólpassz, 19 pattanó) - ilyen számsorra a liga történetében egy mérkőzésen csak Wilt Chamberlain, Oscar Robertson, Elgin Baylor és Larry Bird volt képes. Az utóbbi 25 évben egyetlen hátvéd tudott 19 pattanót szerezni egy találkozón: Jason Kidd. Szintén ehhez a produkcióhoz tartozik részben, hogy Westbrook zsinórban harmadjára hozott tripla-duplát, erre az aktív játékosok közül csak LeBron James és Draymond Green volt eddig képes - utóbbi szintén TD-t produkált a Washington ellen (12 pont, 12 gólpassz, 10 pattanó), így a különbség nem csökkent köztük, továbbra is 10-8-ra Green vezet ebben a kategóriában ebben az idényben.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Houston Rockets próbálja felmérni a Dwight Howard iránti keresletet, de elég komoly ára van egyelőre a centernek, csak úgy kiszórni nem akarják a fizetését - tegnap este írtunk már róla, hogy a Boston Celticsszel tárgyalt a Rockets Howardról. Ezzel szemben Brian T. Smith (Houston Chronicle) jelentette, hogy a Houston nem akarja elcserélni Howardot. Daryl Morey, a gárda GM-je azt nyilatkozta, hogy csak erre az idényre koncentrálnak, ahogy játékosuk is - ha Howard és az egész csapat úgy játszik, ahogyan az előző idényben, akkor úgyis megoldódnak maguktól a dolgok. A center nélkül az előző szezonban sem jutottak volna be a nyugati főcsoport döntőjébe, és nélküle idén sincs esélyük komolyabb PO-menetelésre. Az ESPN is úgy tudja, hogy a Rockets jelen állás szerint meg akarja tartani a deadline előtt Howardot.

Ugyancsak a Houstonhoz kapcsolódik, hogy Marc Stein és Calvin Watkins (mindketten ESPN) értesülései szerint továbbra is Durant az első számú nyári kiszemeltjük, mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy hozzájuk igazoljon KD, mert abban a hitben élnek, hogy legalább olyan jó esélyeik vannak a kiscsatár megszerzésére, mint bárki másnak a ligában. Durant még mindig jóban van James Hardennel, akit 2012-ben cserélt a Thunder Texasba, és Morey-ék megoldhatják, hogy Durant leigazolása mellett megtartsák Howardot is, így nagyobb vezéráldozattal ne járjon a kiscsatár megszerzése.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Minnesota Timberwolves is azok között a csapatok között lesz, akik nyáron rámennek majd a Golden State Warriors korlátozott szabadügynök kiscsatárára, Harrison Barnesra. A hírek szerint Barnest többen is nagyon kedvelik a TWolves vezetőségén belül - maximum szerződést kell majd valószínűleg Barnes elé tolni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Warriors tarthat minden ajánlatot majd, ha megmarad a játékos RFA státusza.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Toronto Raptors érdeklődik PJ Tucker iránt, de Marc Stein jelentette nem sokkal később, hogy a kanadai együttes egy másik Suns-játékost, Markieff Morrist is vinné. Stein hozzátette, hogy a Phoenix legalább egy cserét biztosan meghúz a február 18-ai deadline előtt.

Térjünk át a sérültekhez: Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Houston erőcsatára, Terrence Jones autóbalesetet szenvedett, miközben a csapat Phoenix-be tartó gépéhez sietett. Állítólag nincs semmilyen komolyabb baja, de Houstonban maradt, nem játszik a Suns ellen. A Detroit Pistonsnál Kentavious Caldwell-Pope ágyéka meghúzódott ma hajnalban, a Boston Celtics ellen, idő előtt fejezte be az összecsapást. Chris Kuc (Chicago Tribune) információi szerint a Chicago Bulls kiscsatára, Mike Dunleavy abban reménykedik, hogy a hétvégén bemutatkozhat ebben a szezonban - hátműtétje miatt nem játszhatott eddig, de vissza is hívták őt a Santa Cruz Warriorstől a D-Ligából, ez azt mutatja, hogy hamarosan játékra jelentkezhet. A Bullsnál Jimmy Butler térdbántalmai miatt nem lépett pályára a Sacramento Kings elleni találkozón, Pau Gasol pedig kézsérülést szenvedett, de a röntgen negatív lett és elvileg játszhat péntek este, a Denver Nuggets ellen.

A végére pedig JaVale McGee maradt, aki a Shaqtin' A Foolba újfent foglalt magának egy helyet ezzel a finom kézzel elengedett tempóval:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus