Hírmorzsák 2016-02-05 (11:45)

Kihirdették az All-Star hétvége szombati napjának résztvevőit. A bajnok Warriors Barack Obama vendége volt a Fehér Házban (videó). SVG szerint baromság a Nets-Jennings pletyka. Silver szerint nyáron változtatnak a szabályokon a hackelés visszaszorítására. A commish szerint Blake Griffin tetteinek következményei lesznek - Steve Ballmer egyetértett, de várják vissza a csapathoz az erőcsatárt. Chris Paul inkább csendben maradt tegnap hajnali technikaija után (videó). Duncan ma este sem játszik a Spursnél. Ginobili hereműtéten esett át, miután Ryan Anderson ágyékon rúgta (videó). James Johnson bokasérülése súlyos. Rondo, Cousins és McLemore is visszatérhet ma este. Orlando Johnson a Sunsnál.

Ma hajnalban kihirdették az All-Star gála szombati napjának résztvevőit - erről korábban részletesen is beszámoltunk.

Tegnap az amerikai elnök vendége volt a Golden State Warriors a Fehér Házban, ahol Barack Obama köszöntötte őket. Több poénkodás is belefért persze a műsorba - Obama például kitért arra, hogy Luke Walton nem kapott sem győzelmet, sem elismerést azért az időszakért, mikor a csapatot vezetette, és hozzátette ironikusan, hogy "nem is tudom, milyen érzés lehet ez". Felvezette, hogy nagyon ritka alkalom, hogyha a valaha volt legjobb csapat egyik tagjával találkozhat, majd gyorsan köszöntötte Steve Kerrt az 1995/96-os Chicago Bullsból. Természetesen sok dicséret is elhangzott, a teljes beszédet megnézhetitek:

Tegnap este írtunk róla, hogy a Brooklyn Nets és a Detroit Pistons egy Brandon Jennings és Thad Young köré épülő cserélről tárgyalnak, a Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azonban David Mayónak (MLive) elmondta, kitaláció, baromság az egész, Keith Langlois-nak (Pistons.com) pedig utalt arra, hogy egyáltalán nem tárgyalnak egyik csapattal sem Jenningsről.

A liga komisszárja, Adam Silver Jeff Zillgittnek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy egyre inkább úgy gondolja, a nyáron valószínűleg lesz valamilyen változtatás a hackelés megfékezésére. Még azok a tulajdonosok is arra kényszerülnek, hogy változtatás legyen, akik eddig nem akartak hozzányúlni a szabályokhoz, mert érthető módon az edzők minden rendelkezésükre álló lehetőséget felhasználnak arra, hogy nyerjen a csapatuk, így azonban jelenleg nem olyan a játék, amilyennek látni szeretnék. Már most majdnem 300 ilyen eset volt ebben a szezonban, az előző idényben összesen volt 164 - továbbra is DeAndre Jordan, Dwight Howard és Andre Drummond leginkább az áldozatok.

Silver nem is olyan régen egy másik esetről is beszélt, a Blake Griffin körüli botrányról. A commish az NBA A to Z podcast következő, nem sokára adásba kerülő részében beszélt arról, hogy a liga szempontjából egy ilyen eset az utolsó dolog, amit szeretnének látni. Ha az NBA-ről van szó, ha más cégről, a lényeg ugyanaz: az egyik munkatárs megütött egy másik munkatársat, ez pedig szörnyű dolog, ezt Griffin is tudja. Silver azt is hozzátette, hogy lesznek következményei az esetnek, ezzel pedig egyetértett a Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer is. Ballmer azt is hozzátette, hogy ettől még Griffin fontos része a csapatuknak, nagyon várják vissza.

Ugyancsak a Clippershez tartozik, hogy majdnem pontosan egy évvel ezelőtt Chris Paul elég komoly kirohanást rendezett Lauren Holtkamp játékvezető felé egy technikai hiba miatt - azt is hozzátette mondókája végén, hogy "talán nem neki való ez a szakma", ez pedig sok mindenkinél kiverte a biztosítékot, 25.000 dollárra büntették akkor. A Clippers tegnap hajnalban kikapott a Minnesota Timberwolvestól, Paul pedig újabb technikait kapott Holtkamptól, ezúttal az utolsó percben, 2 pontos hátránynál, ám ezúttal legalább a meccs után okosabb volt. Elmondása szerint az ő dolga lett volna, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, de lenne még mit mondania, a ligának azonban már eleget fizetett, többet nem akar. Erre mondják azt, hogy "This is the beginning of a beautiful friendship"...

A San Antonio Spursnél Tim Duncan továbbra sem játszhat, a csapat a hivatalos twitter-fiókján jelentette be, hogy jobb térdsérülése miatt a Dallas Mavericks elleni ma esti összecsapást is kihagyja a legenda. Mint arról tegnap este szó volt, a Spurs argentin csillaga, Manu Ginobili 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, miután ágyéksérülést szenvedett, de azóta pontosított a csapat: hivatalosan legalább egy hónapot fog kihagyni a dobóhátvéd hereműtét miatt. A New Orleans Pelicans elleni mérkőzésen térdelte le őt Ryan Anderson - miután talpra állították, pár lépés után majdnem megint összeesett, majd a stáb tagjai és Duncan az ötlözőbe segítették.

Ugyancsak a sérülésekhez tartozik, hogy a Toronto Raptorsnál James Johnson bal bokasérülése elég súlyosnak tűnik, jelen állás szerint fogalma sincs a csapatnak, hogy mikor térhet vissza a csatár - nem véletlenül nézegetik PJ Tuckert. Johnson még a kedd hajnali találkozón sérült meg, amikor egy szabadlabdáért harcolt, de úgy tűnik, sokba került neki most önfeláldozása. A Sacramento Kingsnél legalább úgy tűnik, mindenki rendben lesz, a ma esti, Brooklyn Nets elleni mérkőzésen Rajon Rondo (lábujj), DeMarcus Cousins (boka, váll) és Ben McLemore (csukló) is valószínűleg pályára tud lépni.

Shams Charania (Yahoo Sports) értesülései szerint a Phoenix Suns 10 napos szerződést fog kötni Orlando Johnsonnal - az egykori második körös játékos az előző idényben a Laboral Kutxánál játszott, aztán a Fülöp-szigetekre ment, most pedig a D-Ligás Austin Spurstől érkezik majd a Sunshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus