Hírmorzsák 2016-02-06 (10:30)

A Sixers is tárgyalt a Clippersszel Blake Griffinről, de Doc Rivers szerint az erőcsatár nem eladó. A Kingsnél George Karl menesztésén gondolkodnak a Nets elleni zakó után. A Bullsnál klikkesedés van az öltözőn belül? Whiteside az egyetlen pont/pattanó/blokk tripla-dupla gép az utóbbi években. Kawhi Leonard pozitív, a Mavs negatív értelemben írt történelmet. A Thunder készül a Warriorsre - Durant centert játszhat, Ibaka irányítókat fog. Az elmaradt Wizards-Jazzt február 18-án pótolják. Sérültlista: Melo (térd), Gay (bal boka), Love (comb), Jimmy Butler (bal térd). Trey Burke belázasodott, nem játszik ma este a Suns ellen. Ezeli az All-Star gáláig nem lesz bevethető. Paul George hihetetlen kosara (videó).

Tegnap este már írtunk róla, hogy a Denver Nuggets és a Los Angeles Clippers Blake Griffin cseréjéről tárgyalt, ezt nem sokkal később Sam Amico (FOX Sports Ohio) is megerősítette azzal a kiegészítéssel, hogy a Philadelphia Sixers is bejelentkezett az erőcsatárért, Ben Bolch (Los Angeles Times) azonban úgy tudja, hogy a csapat továbbra sem akarja elcserélni Griffint. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta a ma hajnali, Orlando Magic elleni találkozó előtt, hogy Griffin az ő játékosuk és az is marad. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy ha a csapat a PO-ban csalódást nyújt, akkor nyáron visszatérhet a Clippers a Griffin köré épülő cseretárgyalásokhoz. Ugyanide tartozik, hogy az erőcsatár jobb kezét másodjára is megműtötték - ez nem jelent visszaesést, a korábban közölt 4-6 hetes felépülési idő maradt továbbra is érvényben.

Ma hajnalban a Sacramento Kings újabb vereséget szenvedett, a legutóbbi 7 meccsükön a hatodikat, a csapat vezetősége pedig úgy tűnik, hogy megelégelte a dolgot - Adrian Wojnarowski értesülései szerint Vlade Divac GM és a tulajdonos, Vivek Ranadive a Brooklyn Nets elleni zakó után komolyan gondolkodnak, hogy kirúgják George Karl vezetőedzőt. Valószínűleg vasárnap, Bostonban még ő irányítja a csapatot, de ez sok jót nem jelent a bombaformában lévő Celtics ellen. Wojnarowski úgy tudja, hogy az utóbbi időben Karlt már a menedzsment és a játékosok egy része sem támogatja - ebből minden bizonnyal hamarosan váltás lesz. A gond a pénzzel lehet, hiszen Karlnak a következő évekre garantált szerződése van, és ha elköszönnek tőle, Ranadive-nek lesz egy beszélgetése a kisebbségi tulajdonosokkal...

A Chicago Bullsnak sem megy túlságosan, játékuk finoman szólva is ingadozó, Ben Dowsett (Basketball Insiders) információi szerint pedig annak köszönhető ez, hogy a csapat eléggé megosztott az öltözőben, klikkesednek a játékosok. Az egyik csoport Derrick Rose és Joakim Noah köré szerveződik, ők még mindig neheztelnek a vezetőségre azért, mert kirúgták Tom Thibodeau-t, a másik csoportnak pedig Jimmy Butler lenne a feje, de ő annak ellenére sem tud vezér lenni, hogy nemrég Pau Gasol a nyilvánosság előtt is támogatta ebben a törekvésében. Dowsett szerint az is gond, hogy a legjobb csapatoknál az újoncoktól kezdve a sztárokig mindenki kritizálhatja a másikat, ha nem végzi el a feladatát, a Bullsnál pedig ez nincs meg - ezt Fred Hoiberg vezetőedző is elismerte.

Elég komoly sérültlista jött össze ma hajnalban. A New York Knicksnél Carmelo Anthony fájós jobb térde miatt nem lépett pályára a Memphis Grizzlies ellen. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love bal combja zúzódott meg a Boston Celtics ellen, ezért nem tudta befejezni a találkozót. A Bullsnál lehet a legnagyobb gond, Jimmy Butler komolynak tűnő térdsérülést szenvedett a Denver Nuggets otthonában. A Sacramentónál Rudy Gay 4 perc játék után hagyta abba a Brooklyn Nets elleni meccset, mert a bal bokájával voltak problémák. A Golden State Warriorsnél Festus Ezeli az All-Star szünetig már nem lép pályára térde miatt. A Utah Jazznél Trey Burke belázasodott, ezért nem utazott el a csapattal a ma esti, Phoenix Suns elleni találkozóra.

Napi statisztikákból is volt bőven. A Miami Heat centere, Hassan Whiteside 4. tripla-dupláját jegyezte pont, pattanó, blokk kategóriákkal az elmúlt 3 szezon alatt - az egész NBA-ben nem csinált senki egy ilyen TD-t sem ez idő alatt. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard történelmet írt - 231. győzelmét szerezte, ez a legtöbb a liga történetében egy játékos első 300 meccse alatt. A Spurs egyébként 62-26-ra vezetett a félidőben a Dallas Mavericks ellen, ez a legnagyobb félidei hátrány volt a Mavs fennállása során.

Az Oklahoma City Thunder új dolgokkal próbálkozik, főleg a Golden State Warriorsre készülve - a tegnapi edzésen Serge Ibaka védte egy-egyben DJ Augustint, Billy Donovan vezetőedző pedig nem zárta ki, hogy Kevin Durant fog centerben is játszani a bajnok ellen. A tréner Erik Horne-nak (The Oklahoman) elmondta, hogy egyelőre nem tudja még, használni fogja-e ezt a felállást, majd valószínűleg attól függ a dolog, hogyan alakul a mérkőzés. Szerinte Durantnek elég magas a kosárIQ-ja, úgyhogy nem nagyon van olyan feladatkör, amit ne tudna ellátni - a kiscsatár egyébként 79%-ban játszott eddig hármas poszton és 21%-ban négyesen.

A liga hivatalosan is bejelentette, hogy a rossz időjárás miatt január 23-án elhalasztott Washington Wizards - Utah Jazz találkozót az All-Star gála után, február 18-án fogják pótolni - magyar idő szerint 19-én hajnal 1-kor kezdődik majd az összecsapás. A fővárosiak valószínűleg nem csapkodják magukat a földhöz örömükben, mivel ez egy back-to-back-to-backet jelent nekik - 19-én a Detroit Pistonst fogadják, 20-án pedig a Miami Heathez látogatnak.

A végére pedig az Indiana Pacers sztárja, Paul George maradt, akinek ez a kosár sem ért végül győzelmet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus