Hírmorzsák 2016-06-24 (08:45)

Ahogy az várható volt, Ben Simmons lett az 1/1, Brandon Ingram az 1/2, mögöttük viszont több meglepetés is volt a ma hajnali drafton - mind a 60 húzás és a ma hajnali cserék. Ibaka a Magicnél folytatja pályafutását. A Kings hátrébb cserélt, a Suns előre. A Celtics két második körösért egy 2019-es Clippers-draftjogot kapott. Mindkét döntős bevásárolta magát a második körbe. 10 hely elkelt a Team USA-nél - LeBron is lemondta az ötkarikás játékokat. A Minnesota és a Chicago tárgyalásai megálltak Jimmy Butlerről és Kris Dunnról. A Timberwolves valószínűleg Ricky Rubiótól válik meg inkább. A Pacers Rudy Gay-ről is tárgyalt Thaddeus Young megszerzése előtt.

Ma hajnalban megtartották az idei NBA draftot, amelyről részletesebben olvashattatok egyébként már az első kör végéig bezárólag - ezen a linken nézhetitek vissza az eseményeket. Nem történt meglepetés, hiszen Ben Simmons és Brandon Ingram keltek el az első két helyen, aztán azonban a Boston Celtics egy kissé váratlant húzott Jaylen Brown ledraftolásával, miután a Chicago Bullsszal és a Philadelphia Sixersszel is sokáig tárgyaltak egy esetleges cseréről. A következő igazi meglepetés Thon Maker kiválasztása volt a 10. helyen, de innentől rengeteg volt az olyan pick, aminél csodálkozhatott az ember, többen is (Skal Labissiere, DeJounte Murray és Deyonta Davis leginkább) nagyot csúsztak, jóval hátrébb rangsorolt nevek kerültek a helyükre.

Több csere is volt természetesen. A legnagyobbról külön beszámoltunk már - az Oklahoma City Thunder az Orlando Magichez postázta Serge Ibakát Victor Oladipóért, Ersan Ilyasováért és a 11. helyen kihúzott Domantas Sabonisért cserébe. A Sacramento Kings az 1/8-as draftjogáért megkapta Bogdan Bogdanovicsot, az 1/13-at és az 1/28-at a Phoenix Sunstól - az arizonaiak így Marquese Chriss-szel, míg a kaliforniaiak Georgios Papagiannisszal és Skal Labissiere-rel gazdagodtak a szerb hátvéd mellett. A második körben a Celtics egy 2019-es Los Angeles Clippers első körösért postázta el a 31. és a 35. picket a Memphis Grizzliesnek - ők Deyonta Davist és Rade Zagoracot húzták ki ezekkel a draftjogokkal. A Golden State Warriors 2.4 millió dollárért vette meg a 38. picket (Pat McCaw), a Cleveland Cavaliers pedig ugyanennyit fizetett az 54. draftjogért (Kay Felder) - Felderért a hírek szerint LeBron James kampányolt nagyon.

A sokat tárgyalt cserék közül nem sikerült dűlőre jutnia a Minnesota Timberwolvesnak és a Chicagónak a Jimmy Butler és Kris Dunn köré épülő üzletről - a Bulls már a Bostonnal is Dunn miatt tárgyalt, aztán ahogy lecsúszott az irányító Tom Thibodeau-ékhoz, úgy került át a fókusz Minnesotába, de nem tudtak megegyezni a felek. Állítólag a Chicago teljes rebuildet akart kezdeni, de Zach LaVine-t is akarták, most meg úgy tűnik, Butlert egyelőre inkább megtartják. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint inkább Ricky Rubiótól válnának meg a Timberwolvesnál - Thibodeau egész héten árulta a spanyol játékmestert, úgy tűnik, az ő minnesotai karrierjénak hamarosan vége lesz. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy az Indiana Pacers a Kingsszel is tárgyalt Rudy Gay-ről, mielőtt Thaddeus Youngot megszerezték volna - a Sacramento egyszerűen túl sokat kérd Gay-ért.

A tegnapi nap érdekessége még a Team USA volt, ahonnan folyamatosan jöttek a hírek, hogy melyik játékos fogadta el a meghívást és ki utasította vissza. DeMarcus Cousins, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Draymond Green, Klay Thompson, DeMar DeRozan, Kyle Lowry, Jimmy Butler, DeAndre Jordan és Paul George lesznek ott biztosan az ötkarikás játékokon, viszont több biztos lemondó is volt tegnap, mint például Damian Lillard, Kawhi Leonard, LeBron James, Gordon Hayward vagy éppen Andre Drummond.

A draft teljes végeredménye:

1.kör
1. 76ers: Ben Simmons
2. Lakers: Brandon Ingram
3. Celtics: Jaylen Brown
4. Suns: Dragan Bender
5. Wolves: Kris Dunn
6. Pelicans: Buddy Hield
7. Nuggets: Jamal Murray
8. Kings (a Sunshoz cserélve): Marquese Chriss
9. Raptors: Jakob Poeltl
10. Bucks: Thon Maker
11. Magic (Thunderhez cserélve): Domantas Sabonis
12. Jazz (a Hawkshoz cserélve): Taurean Prince
13. Suns (a Kingshez cserélve): Georgios Papagiannis
14. Bulls: Denzel Valentine
15. Nuggets: Juan Hernangomez
16. Celtics: Guerschon Yabusele
17. Grizzlies: Wade Baldwin
18. Pistons: Henry Ellenson
19. Nuggets: Malik Beasley
20. Pacers (a Netshez cserélve): Caris LeVert
21. Hawks: DeAndre Bembry
22. Hornets (a Kingshez cserélve): Malachi Richardson
23. Celtics: Ante Zizic
24. 76ers: Timothe Luwawu
25. Clippers: Brice Johnson
26. 76ers: Furkan Korkmaz
27. Raptors: Pascal Siakam
28. Suns (a Kingshez cserélve): Skal Labissiere
29. Spurs: Dejounte Murray
30. Warriors: Damian Jones

2. kör
31. Celtics (a Grizzlieshez cserélve): Deyonta Davis
32. Lakers: Ivica Zubac
33. Clippers (a Pelicanshez cserélve): Cheick Diallo
34. Suns: Tyler Ulis
35. Celtics (a Grizzlieshez cserélve): Rade Zagorac
36. Bucks: Malcolm Brogdon
37. Rockets: Chinanu Onuaku
38. Bucks (a Warriorshöz cserélve): Pat McCaw
39. Clippers: David Michineau 
40. Clippers: Diamond Stone
41. Magic: Stephen Zimmerman
42. Nets: Isaiah Whitehead
43. Rockets: Zhou Qi
44. Hawks: Isaia Corrdinier
45. Celtics: Demetrius Jackson
46. Mavericks: A.J. Hammonds
47. Magic (a Blazershez cserélve): Jake Layman
48. Bulls: Paul Zipser
49. Pistons: Michael Gbinije
50. Pacers: Georges Niang
51. Celtics: Ben Bentil
52. Jazz: Joel Bolomboy
53. Nuggets: Petr Cornelie
54. Hawks (a Cavshez cserélve): Kay Felder
55. Jazz: Marcus Paige
56. Nuggets (a Thunderhez cserélve): Daniel Hamilton
57. Grizzlies: Wang Zhelin
58. Celtics: Abdel Nader
59. Kings: Isaiah Cousins
60. Jazz: Tyrone Wallace

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus