Hírmorzsák 2016-08-20 (11:45)

LeBron is megdöbbent egy pillanatra Durant csapatváltásán, de szerinte KD csapatváltása jót tesz a ligának. James szerint Devin Booker lesz a liga egyik következő nagy sztárja azok közül, akikre most még nem gondolunk. Durant saját bevallása szerint jobban játszik, ha nem foglalkozik a végeredménnyel. Durant már második a Team USA pontlistáján, DeAndre Jordan beállított egy rekordot. Klay Thompson nehezen teszi túl magát az elveszített döntőn Durant megszerzése ellenére is. Tim Duncan a súlya miatt aggódik. Isaiah Thomas úgy érzi, senki nem tudja őt levédekezni - nagyra értékeli a Celtics szurkolóit. Embiid az előszezonban bemutatkozhat a Phillynél. Yi csak veterán minimumért igazolt a Lakershez? Nate Wolters a Nuggetsnél, Novak közel a megegyezéshez a Bucksszal.

 

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a Business Insidernek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy szerinte nagyon jót tesz a ligának, hogy Kevin Durant a Golden State Warriorshöz igazolt. James szerint az NBA-ben nagy a versengés, folyamatosan fejlődik a liga minden téren, Adam Silver pedig sikeresen vette át David Stern örökét, ott folytatja, ahol elődje abbahagyta. LeBron azt is hozzátette, hogy mindenkinek volt szerinte egy pillanata, mikor megdöbbent a bejelentésen - ő sem különbözött attól az átlagembertől, aki nem követi a kosárlabdát vagy azoktól, akik folyamatosan nézik és követik, neki is ugyanez volt a reakciója.

Jamestől megkérdezték az Open Run podcastben, hogy ki az a játékos, aki a liga egyik nagy sztárja lehet a jövőben, és most még nem nagyon gondolkodnak benne az emberek. LeBron azt válaszolta, hogy ha olyat kell mondania, aki jelenleg még radar alatt van, akkor szerinte egészen kiváló, All-Star játékos lesz a Phoenix Suns dobóhátvédjéből, Devin Bookerből.

A megemlített Kevin Durant még az Argentína elleni 27 pontos mérkőzése után Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy úgy hagyta el a meccs előtt a szobáját, hogy tudta, akkor játszik a legjobban, ha nem érdekli, győznek vagy kikapnak. Másoknál lehet, hogy ez másképpen működik, de Durant saját bevallása szerint szabadabb, agresszívebben kosarazik és jobban élvezi a játékot, ha nem érdekli, mi lesz a végeredmény. KD a cipőire általában rá is írja, hogy "Élvezd a játékot" és hogy "Mosolyogj". A hozzáállása és az energiái is átragadnak a többiekre, úgyhogy próbálja a csapattársait is rávenni arra, hogy élvezzék a kosárlabdát. Azt nem mondja, hogy nem érdekli, mi lesz egy-egy meccs vége, de tudja, mennyit dolgozott és mennyit készült - nem szabad túlgondolnia a játékot, és akkor a pozitív végeredmény is meglesz.

Szintén Duranthez tartozik, hogy a Golden State kiscsatára a spanyolok elleni elődöntőben megelőzte David Robinsont és LeBron Jamest is a Team USA örökranglistáján az olimpián dobott pontokat tekintve - már a második, és csak jelenlegi csapattársa, Carmelo Anthony van előtte. Szintén az amerikai válogatotthoz tartozik, hogy DeAndre Jordan 16 lepattanót gyűjtött be Spanyolország ellen, ami rekord a Team USA történetében egy meccsen - 2004-ben Tim Duncannek, 1972-ben pedig James Brewernek jött össze ugyanennyi egy találkozón, a riói ötkarikás játékokon pedig ez a csúcs.

A Goilden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Alex Wongnak (GQ) elmondta, hogy megszerezték Durantet, és nagyon izgatott a jövőjük miatt, hogy mire lehetnek képesek majd, de nagyon hosszú idő lesz, mire fel tudja dolgozni, hogy kikaptak a döntő hetedik mérkőzésén. Nagyon nehéz volt megemészteni a történteket, mivel vezettek 3-1-re, jól ment nekik a játék, a kezükben volt a sorsuk, mégsem tudták győzelemmel lezárni a párharcot. Azt is hozzátette Thompson, hogy ilyen az élet, ez a kosárlabda. Sok idő lesz, mire túl tud lépni ezen az egészen, hiszen egy labdabirtokláson múlott az egész - az utolsó három percben elérhették volna, hogy most kétszeres bajnokok legyenek. Azt nem mondja, hogy a csalódottsága erősebb, mint a Durant megszerzése miatt érzett öröme, mert két teljesen különböző dologról van szó, de túl friss még számára az emlék, és mindaddig ott fog járni ez az eszében, amíg nem lesz újra lehetőségük bajnokságot nyerni.

Szóba került Tim Duncan, úgyhogy folytassuk a San Antonio Spurs visszavonult legendájával: DeAntae Prince (Sports Illustrated) beszélgetett Duncannel, aki már most azon izgul, hogy elkezdett kilókat felszedni, úgyhogy el kell kezdenie megint edzeni. Egyelőre még nem nagyon látszik rajta semmi, de nem akar egy bizonyos súly fölé menni, nem akar túl nagydarab lenni, és ha valaki hozzá van szokva, hogy bizonyos dolgokat így vagy úgy el tud végezni, akkor rögtön megérzi, ha elkezd hízni.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Prince kollégájával, Andy Gray-jel (Sports Illustrated) beszélgetett. Megkérdezte tőle Gray, hogy fél-e bármelyik védőtől a ligában, mire kijelentette, hogy nem, mert senki nem tudja levédekezni őt - Marcus Smartot és Avery Bradley-t dicsérte azonban, leginkább róluk volt szó az interjú ezen részében. Thomas elmondása szerint nagyra értékeli a Boston szurkolóit, mert élnek-halnak a csapatért akkor is, ha jók, és akkor is, ha rosszak, márpedig ez nem sok helyen adott. Nagyon szeretik őt, és többek között miattuk alakult úgy a karrierje az elmúlt másfél évben, ahogy.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Lowe Podcastben megerősítette, hogy jelen állás szerint Joel Embiid be fog mutatkozni a csapatnál az előszezonban, nem olyan nagyon soká tehát láthatjuk majd a pályán is a két éve draftolt centert.

A Los Angeles Lakershez két hír tartozik. Egyrészt egymásnak ellentmondó információk jöttek ki azzal kapcsolatban, hogy Yi Jianlian végül mennyiért szerződött az aranysárga-lilákhoz - Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint Yi 1 évre csak a veterán minimumot kapja, ami esetében 1.1 millió dollár, és különböző bónuszokkal ez lehet több millióval is több. Eric Pincus (Basketball Insiders) azonban tartja magát az 1 év 8 millióhoz, mondván az, amit Turner felvázolt, szabálytalan a jelenlegi kollektív szerződés alapján. Másrészt a Lakers szerződtette Jud Buechlert, Brian Keefe-et és Theo Robertsont - ők a játékosok fejlesztésével fognak foglalkozni.

Még két igazolásról számoltak be tegnap és hajnalban. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Denver Nuggets megegyezett Nate Woltersszel - a 2013-as draft 38. választottja az előző idényt a török Besiktasnál töltötte (játszott a Szolnok ellen is a EuroCupban), ahol 11.6 pontot, 4.6 pattanót és 5.3 gólpasszt átlagolt. Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint pedig a Milwaukee Bucksnál nem Jason Terry lesz az egyetlen veterán, akit leigazolnak a napokban, Steve Novakkal is meg fog egyezni a klub - a vajkezű kiscsatárt az előző idényben egy csere keretein belül szerezte meg a Bucks, de három mérkőzés után MCL-húzódást szenvedett, így véget ért az idény számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus