Hírmorzsák 2017-01-16 (11:45)

Carmelo Anthony szerint ha a vezetőség úgy gondolja, hogy a Knicksnél már nem tud hasznos lenni, akkor erről le kell ülniük beszélgetni. LeBron megint elmondta, hogy nem riválisok a Cavs és a Warriors, a Golden State-et minden idők egyik legjobb csapatának tartja. Steph Curry elképzelni sem tudja, hogy a nyáron távozni fog a Warriorstől - a fizetésével és a többiek bérével nem foglalkozik. Isaiah Thomas szerint Dennis Schröder hazudik, senki családját nem szokta szidni, Schröder meg nincs azon a szinten, ahova kerülni akar. Rodney Hood ma este nem játszik a térde miatt. Lance Thomas arccsonttörést szenvedett. A Heat Okaro White-ot, a Mavs Pierre Jacksont igazolta le. Lesz külön Év Edzője díj a trénerek szavazása alapján.

Tegnap délelőtt számoltunk be arról, hogy a Phil Jacksonhoz közelálló Charlie Rosen szerint Carmelo Anthony a Los Angeles Clippershez és a Cleveland Cavaliershez engedi a cseréjét, máshova nem. Anthony a Toronto Raptors elleni meccs előtt a riporterek kérdésére elmondta, hogy egyáltalán nem gondolkodott még arról, hogy mikor hívná le no-trade lehetőségét és mikor nem, szóba sem került ez még, és nem is ezen jár az esze. Rosen a Melóról szóló cikkben azt írta, hogy már nem hasznos a kiscsatár New Yorkban, amire azt felelte Anthony, hogy ha ez a helyzet, így gondolja a vezetőség is, hogy a New York-i idejének vége, akkor erről le kell ülniük beszélgetni - Rosent sokan Jackson szócsövének tekintik.

Arról is volt szó tegnap délelőtt, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs rivalizálás köztük és a Golden State Warriors között. James a tegnapi edzés után az ESPN-nek újra elmondta, hogy szerinte a mai meccsen nem riválisok csapnak össze. Két nagyszerű döntőt vívtak egymás ellen, de ugyanez megvolt neki, mikor Miamiben a San Antonio Spursszel csaptak össze kétszer a fináléban, és ők sem voltak a riválisaik, pedig még többször is játszottak egymás ellen, mint a Golden State-tel. LeBron azt is újra elismételte, mennyire jó csapata van a Warriorsnek, elmondása szerint a valaha volt egyik legjobb a liga történetében, ráadásul folyamatosan fejlődnek, ahogy megy előre a szezon. A Halloween-partiról annyit mondott James, hogy már rég túl van tárgyalva az eset - sok ember ki lett figurázva különöző dolgokkal azon az eseményen, ő is többek között.

Szintén a ma esti szuperrangadóhoz kapcsolódik, hogy egy szurkoló a StubHubon 52.088 dollárt fizetett négy pályaszéli jegyért, ennyibe kerül ez a Warriors-Cavs alapszakasz meccs.

Maradjunk még a Golden State-nél: Steph Curryt kérdezte a San Jose Mercury News munkatársa, hogy tudva, hogy az új kollektív szerződés még előnyösebb anyagi feltételeket biztosít a csapatok számára a szabadügynökeik megtartása szempontjából, illetve hogy milyen a légkör most a csapatnál, el tudja-e egyáltalán képzelni, hogy távozik a 2015-ös bajnoktól, amire annyit mondott Curry, hogy nem. Már az első nap megmondta, mikor a szabadügynökségről kérdezték, hogy ez a tökéletes hely a játékra - a szurkolók is hihetetlenek, a klub is az, kiváló gárdát építettek fel, amely ráadásul minden évben a bajnoki címért harcolhat. Nincs oka arra, hogy távozzon, vagy hogy ez egyáltalán megforduljon a fejében. Curry azt is elmondta Tim Kawakaminek, hogy mindig azt tanították neki a szülei, hogy mások pénzével ne foglalkozzon - az a lényeg, hogy mije van az embernek és hogy mit kezd vele. Ha azon sirdogálna, hogy 4 évre 44 millió dollárt keres csak, akkor nagyobb gondok lennének az életében.

Két napja volt arról szó, hogy az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder azt állította, hogy a Boston Celtics elleni mérkőzésen Isaiah Thomas az édesanyját és a családját szidta. Thomas A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) azt mondta, hogy soha senkinek az anyját vagy a családját nem szokta szóba hozni, szóval bármit mond erről Schröder, az teljes mértékben hazugság. Ő mindig csak a kosárlabdára koncentrál, arra, hogy nyerjenek, és ebbe a trash talk is belefér, de soha senki családját nem szokta szidni. Thomas azt is hozzátette, hogy nem nagyon akar Schröderrel foglalkozni, mert a Hawks játékmestere nincs azon a szinten, ahova ő el akar jutni, szóval nem izgatja.

A Utah Jazz swingmanjének, Rodney Hoodnak megzúzódott a jobb térde tegnap hajnalban - annyi biztos, hogy ma este, a Phoenix Suns ellen nem játszik, de hogy mennyit kell pontosan kihagynia, azt nem tudni. A Knicks csatárának, Lance Thomasnak eltört az egyik arccsontja ma hajnalban, a Toronto elleni találkozón - azt egyelőre nála sem tudni, hogy ez mennyi kihagyással is jár majd.

A Miami Heat a Justise Winslow-ért kapott DPE-ből Okaro White-ot fogja leigazolni. White a Heatnél játszott az előszezonban, és jelenleg a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál 18.4 pontot és 8.7 pattanót átlagol 33 perc alatt. A Dallas Mavericks Pierre Jacksonnak adott 10 napos kontraktust - őt az idény korábbi szakaszában már egyszer leigazolta a Mavs egy 2 éves, részlegesen garantált kontraktussal, de utána kitették a keretből, jelenleg a Texas Legendsnél játszik egyébként a D-ligában.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az edzők ettől az idénytől kezdve megszavazzák a saját Év Edzője díjukat - a hivatalos trófea a média képviselőinek voksolása után kerül kiosztásra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus