Hírmorzsák 2017-10-12 (10:00)

LeBron nem játszik holnap éjszaka, a Celtics elleni szezonnyitón is kérdéses a játéka - tetszik neki, hogy változtattak az All-Star gála lebonyolításán. Irving mindig rácsodálkozik, mekkora a különbség Cleveland és Boston között. Danny Ainge továbbra is imádja Isaiah Thomast, megérti az érzéseit. Glenn Robinson III két hónapot kihagy (bokaműtét). Jokic bevallotta, hogy floppolt Westbrook ellen. A Rockets tulajdonosa szerint akkor éri meg luxusadót fizetni, ha legalább a döntőbe bejut a csapat. Rudy Gobert-játékot csinált a Jazz. Rostermozgások: Thunder, Nets, Suns.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James nem játszik a péntek éjszakai, Orlando Magic elleni előszezonzárón a bal bokája miatt, és Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy James ott lesz a kedd éjszakai, Boston Celtics elleni alapszakasznyitón. A tréner azt mondta, hogy James egész nap kezeléseket kapott, ami nem tudja, hogy jó jel vagy sem, viszont eléggé fájt a bokája, úgyhogy egyelőre nem tudja, mi lesz jövő héten.

LeBron pár napja Dave McMenaminnek (ESPN) azt is elmondta, hogy nem látja rossz ötletnek az All-Star gálával kapcsolatos változtatásokat. James szerint az utóbbi években elég gyenge volt a gála, úgyhogy tenniük kellett valamit, ugyanúgy, ahogy a zsákolóversenyben is mindig próbáltak újítani, ha rosszabb évek jöttek. Nehéz megmondani, hogy jó vagy rossz lesz-e az All-Star gála, hiszen február még messze van, de tetszik neki, hogy próbálnak változtatni.

A Clevelandtől a nyáron Bostonba kerülő Kyrie Irving Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy elgondolkodik néha azon, hogy most tényleg egy igazi sportvárosban játszhat? Bostonban rengeteg különböző kultúra, étel és ember van, óriási a különbség Clevelanddel összehasonlítva.

Arról tegnap este volt már szó, hogy az Irvingért adott Isaiah Thomas elmondta, lehet, hogy soha többet nem fog Danny Ainge-dzsel beszélni. A Celtics GM-je annyit mondott erre, hogy ez a munkája nehezebbik része - tudja, milyen sok érzelem kavarog ilyenkor az emberekben, őt is elcserélték kétszer játékospályafutása alatt, úgyhogy megérti Thomast, de továbbra is imádja volt irányítóját. Nagyszerű embernek tartja Thomast, és a legjobbakat kívánta neki, azt is bevallotta azonban, hogy nem beszéltek, mióta megtörtént a csere - megpróbálná, de ez két emberen múlik, Thomas pedig elég világos nyilatkozatot adott, megint elmondta viszont, hogy megérti az érzéseit.

Az Indiana Pacers játékosa, Glenn Robinson III 2 hónapos kihagyásra kényszerül, miután meg kell műteni a bokáját - az edzőtábor nagy részét és az előszezont is kihagyta emiatt.

Voltak természetesen rostermozgások, ez most az alapszakasz végéig nagyüzemben fog menni. A Phoenix Suns Anthony Bennett-től és Peter Joktól búcsúzott, így 18 fős jelenleg a keretük. Az Oklahoma City Thunder Yannis Morint és Chris Wrightot igazolta le, így ők megint 18 emberrel készülnek egy rövid ideig. A Brooklyn Nets pedig Milton Doyle-tól, Jeremy Senglintől és Akil Mitchelltől szabadult meg, így a Netsnél 17 fő van jelenleg a keretben.

A Houston Rockets új tulajdonosa, Tilman Fertitta Tim MacMahonnak (ESPN) beszélt a pénzköltési hajlandóságáról. Fertitta azt mondta, hogy szakértők azt javasolták neki, hogy ha valaki döntőbe tud kerülni, akkor ki kell fizetni a luxusadót, és ő is így gondolja - ha ezt kell tenni ahhoz, hogy a fináléban szerepelhessenek vagy nyerjenek, akkor meg kell tenni, mert megtérül a dolog. Nem évről-évre gondolkodik egyetlen üzletében, így az NBA-ben sem, hanem hosszútávon - ha pénzt kell veszíteni pár bajnoki cím begyűjtéséhez, akkor ezt fogja tenni. Azt azonban el kell kerülni, hogy úgy fizessen valaki luxusadót, hogy még a döntőbe sem jut be, úgyhogy majd egyeztet Daryl Morey-val, és azt csinálja, amit ők javasolnak neki.

Tegnap hajnalban volt némi összetűzés Nikola Jokic és Russell Westbrook között - utóbbi nekiment a Denver Nuggets szerb magasemberének. A találkozó után Michael Malone, a Nuggets vezetőedzője azt mondta, hogy szerinte nem Flagrant 1-et, hanem Flagrant 2-t kellett volna Westbrooknak adni, mert direkt csinálta, ez egy "üzenet" volt, hogy milyen kemények. Jokic azonban a mérkőzés után az öltözőben azt nyilatkozta, hogy floppolt, hogy minél nagyobbnak tűnjön Westbrook szabálytalansága.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, amely csinált egy Rudy Gobert-játékot - nem túl nagy meglepetésre blokkolni kell benne, ezen a linken eléritek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus