Hírmorzsák 2017-10-16 (10:45)

McCollum szerint nem kellett volna eltiltani egy meccsre sem. Marcus Morris 10-14 napot kihagy (térd), Tatum kezdhet a Cavs ellen. Markelle Fultz csere lesz az idény elején. Ha Exum vállát műteni kell, kihagyja a teljes szezont. Seth Curry egyre jobb állapotban van. Richard Jefferson a Buckshoz igazol? Zach LaVine-nal valószínűleg csak jövő nyáron hosszabbít a Bulls - maradni akar Chicagóban. Rostermozgások, opciólehívások az egész ligában.

Kezdjük a sérülésekkel. A Boston Celticsnél Marcus Morris 10-14 napig nem játszhat, fáj a térde, mióta megérkezett az edzőtáborba, és Brad Stevens tett arra utalásokat, hogy Jayson Tatum kezd majd a helyén a Cleveland Cavaliers elleni szezonnyitón is. A Utah Jazznél Dante Exum próbál különböző gyógymódokat találni a bal vállában lévő szalagsérülésre, mert ha meg kell műteni, akkor egészen biztosan kihagyja a teljes idényt. A Dallas Mavericksnél, mint ismert, Seth Currynek fáradásos törése van a sípcsontjában, de Rick Carlisle vezetőedző szerint könnyített edzésmunkát végez a hátvéd, folyamatosan javul az állapota, és egy hét múlva vizsgálják majd újra pályára küldhetőségét.

Az egy meccsre eltiltott CJ McCollum a The Oregonian munkatársának elmondta, hogy csak a ligán múlott, hogy elmeszelik-e egy meccsre vagy sem - büntethették volna több pénzre vagy eltilthatták volna előszezonmeccstől is, de nem tették. McCollum elmondása szerint ez egyrészt anyagilag is sokba került így neki, plusz nem játszhat az alapszakasz első találkozóján, majd ironikusan hozzátette, hogy tudhatta volna, hogy eltiltják, tekintve az erőszakos múltját a pályán.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Richard Jefferson és a Milwaukee Bucks között kölcsönös az érdeklődés - a wisconsini alakulat kirakta Gerald Greent, így nyílt egy helyük igazolásra. Jefferson ma kerül le a waiverről, ezt követően bárhova szabadon aláírhat.

Természetesen Green elküldésén kívül más rostermozgások is voltak. A Detroit Pistons Beno Udrihot, az Indiana Pacers pedig Jarrod Uthoffot pakolta szabadlistára. A Miami Heatnél Matt Williams kontraktusából two-way szerződést csináltak, míg a Los Angeles Clippers CJ Williams esetében tette meg ugyanezt. Az Orlando Magic Jamel Artisszal kötött two-way megállapodást. A Houston Rockets Danuel House-t és Cam Olivert rakta waiverre, míg a Philadelphia Sixers a pénteken igazolt három játékosát, Marc Lovingot, Andrew Andrewst és James Webb III-öt.

A Phoenix Sunsnak kész a kerete, miután Tidjan Keitától és Elijah Millsaptől is búcsút intettek a hétvégén. A Toronto Raptors Davion Barrytől köszönt el - ők is készen vannak -, az Oklahoma City Thunder Isaiah Canaant, Semaj Christont, Yannis Morint és Chris Wrightot rakta ki, így nekik már csak 14 emberük van plusz egy two-way játékos, a Golden State Warriors pedig Michael Gbinije-től és Georges Niangtól szabadult meg, így ők 15+1-en vannak. A Dallas Maalik Waynst is kirakta, a Sacramento Kings pedig David Stockton, Reggie Hearn és Matt Jones esetében tette meg ugyanezt.

Volt több opciólehívás is ezúttal. Az Atlanta Hawks DeAndre Bembry és Taurean Prince, a Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Towns és Tyus Jones, a Pistons Henry Ellenson és Stanley Johnson, a San Antonio Spurs pedig Dejounte Murray esetében hívta le a 2018/19-es csapatopcióját.

KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Chicago Bulls valószínűleg nem hosszabbít idő előtt holnapig (ez a határidő) Zach LaVine-nel, de meg akarják tartani a dobóhátvédet hosszútávon - így jövő nyáron kevesebb sapka alatt helyet foglal, amíg nem hosszabbítanak vele, és megnézhetik, hogyan tér vissza a játékos ACL-szakadása után. LaVine annyit mondott, amit ilyenkor szokás - maradni akar Chicagóban, és akár most, akár jövő nyáron lesz meg új szerződése, biztos benne, hogy maradni is fog a Bullsnál.

A Philadelphia Sixers idei 1/1-ese, Markelle Fultz nem lesz kezdő az idény elején, erről a csapat vezetőedzője, Brett Brown nyilatkozott Jessica Cameratónak (NBC Sports) - Fultz mindössze 47 percet játszott az előszezonban a jobb bokája és a jobb válla miatt. A tréner elmondása szerint nem lenne túl okos dolog azonnal mély vízbe dobni, kezdő szintű védők ellen - nem játszott túl sokat, nincs ritmusban sem, és nem sokat tudott a kerettel együtt gyakorolni. Fultz annyit mondott, hogy ő csak segíteni akarja a csapatát - ha ezt a padról tudja megtenni, akkor úgy fogja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus