Hírmorzsák 2017-10-23 (10:00)

Bledsoe nem akar Phoenix-ben lenni, a Suns kirúgta Earl Watsont. Jameer Nelson a Pelicansnél folytatja. Steph Curry nem akarta megdobni a játékvezetőt a fogvédőjével, Durant nem a középső ujját mutatta fel, Kerr és Draymond Green poénkodtak. Cousins és Irving is 25.000 dolláros büntetéseket, Monroe egy utólagos Flagrant 1-et kapott. Portis elnézést kért mindenkitől, Mirotic nem beszél vele. Wade egyelőre csak keresi szerepkörét a Cavsnél. Embiid szerint többet kellene megjátszani őt centerpozícióban. Porzingis változásokat akar látni a Knicksnél, mielőtt hosszútávra elkötelezné magát. Antetokounmpo édesapjára emlékezett karriercsúcsa után. Női segédedző a Kingsnél. Sérültlista: Teodosic (talp-ínszalag), Payton (combhajlító), Hood (vádli), Schröder (boka), Valanciunas (boka).

A Phoenix Sunsszal kezdjük a mai morzsát, ugyanis a legutóbbi, újabb vállalhatatlan vereség után előbb Eric Bledsoe tegnap este egyszerűen kiírta twitterre, hogy "nem akarok itt lenni", majd nem sokkal később a csapat menesztette Earl Watsont - nem tudni, volt-e a kettőnek köze egymáshoz, de egyik sem volt túl meglepő lépés az eddigiek fényében. Az egyik eddigi segédedző, Jay Triano lesz most az ideiglenes vezetőedző, és Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Watson mellett Nate Bjorkgren segédedzőt, valamint a játékosok fejlesztésével foglalkozó Mehmet Okurt és Jason Frasert is elküldte a gárda.

Vannak sajnos újabb sérülések. A Los Angeles Clippers irányítója, Milos Teodosic bal lábfeje pont a Suns elleni meccsen sérült meg, le is kellett vinni a pályáról. Azóta kiderült, hogy a szerb ikonnak a talp-ínszalagjával vannak gondok, és határozatlan ideig nem játszhat. Az Atlanta Hawksnál Dennis Schrödernek a bokája ment ki tegnap este, a Brooklyn Nets elleni összecsapáson - ma biztosan nem játszik a Miami Heat ellen, viszont mivel a vizsgálatok semmi komolyat nem mutattak ki, így a német tervei szerint csütörtökön, a Chicago Bulls ellen visszatér.

A Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas vasárnap hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen Dario Saric lábára érkezett le a második negyedben, a bal bokája miatt nem játszhat most egy ideig. Hogy meddig, azt nem tudni, de elutazott a csapattal a hatmeccses idegenbeli túrára, ami ma kezdődik. A Utah Jazznél Rodney Hood állapota day-to-day a szombaton már megírt vádlihúzódása miatt - legutóbb nem játszott, de bármikor visszatérhet. Az Orlando Magic vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta, hogy Elfrid Payton kihagyhat pár mérkőzést, egy kisebb combhajlítóhúzódása van az irányítónak még a szombat hajnali, Brooklyn elleni találkozóról - a Cavst nélküle verték tegnap hajnalban.

Közben Jameer Nelson döntött - az irányító a New Orleans Pelicanshez írt alá, akik Jordan Crawfordot tették ki keretükből azért, hogy beférjen Nelson. A Raptors szabadlistára rakta KJ McDanielst. A Sacramento Kingsnél is van már egy női segédedző, miután leszerződtették Jenny Bouceket Dave Joerger szakmai stábjába - legutóbb a Seattle Storm WNBA együttes vezetőedzője volt, és a Sacramento Monarchsnál már dolgozott 2006 és 2009 között.

A Golden State Warriors irányítóját, Steph Curryt kiszórták a Memphis Grizzlies elleni összecsapásról, de a találkozó után a kétszeres MVP azt nyilatkozta, hogy nem a játékvezetőt akarta megdobni a fogvédőjével, ennél sokkal jobban tud célozni - azt is hozzátette, hogy úgy érezte, faultolták, eluralkodtak rajta az érzelmei, butaságot csinált, ezért megérdemelte a kiállítást, de tanulni fog belőle. A szintén kiállított Kevin Durant azt mondta, hogy szerinte Curry ellen szabálytalankodtak annál a játéknál, ő meg ezt a bíró tudtára adta. Durant kimutatott egy nézőnek is mérkőzés közben, de saját bevallása szerint a gyűrűsujját mutatta, nem a középsőt. Draymond Green szarkasztikusan annyit mondott, hogy beszélni fog Curry és Durant fejével, mert nem tudnak nyerni, ha nincsenek a pályán, úgyhogy ezen a dolgon változtatniuk kell, Steve Kerr vezetőedző pedig hozzátette, hogy 10 meccses eltiltást kellene kapniuk, mert ezreket veszélyeztettek.

A New Orleans centere, DeMarcus Cousins 25.000 dolláros büntetést kapott, amiért nem megfelelő nyelvezetet használt egy szurkolóval szemben még szerdán, szintén a Memphis ellen, az esetnél kapott technikaiját azonban visszavonták. A Boston Celtics játékmestere, Kyrie Irving ugyanezért a vétségért szintén 25.000 dollártól lesz kénytelen búcsúzni - az esetről annyit mondott Irving, hogy nem bánja, amit csinált (félidőben az egyik Sixers-drukker odakiabálta neki, hogy "Kyrie, hol van LeBron", amire érkezett tőle egy Rósa Dénes-válasz), de az otthon lévő gyerekektől elnézést kér. A Milwaukee Bucks centere, Greg Monroe utólag kapott egy Flagrant 1-et, amiért a levegőben teljesen szükségtelenül ütközött Derrick Rose-zal, akinek emiatt megsérült a bokája - Rose egyébként a meccs után fel is volt háborodva, hogy nem kapott Flagrant hibát Monroe, szerinte ő az egyetlen a ligában, akivel ha történik egy ilyen eset, az ellenfél nem kap Flagrantet..

Ha már "balhék", akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Chicago Bulls magasembere, Bobby Portis elnézést kért klubjától és Nikola Mirotictól is - megtette ezt korábban csapaton belül, és a hétvége során nyilvánosan is. Portis azt is elárulta, hogy kereste a spanyol-montenegrói erőcsatárt, írt neki, de választ egyelőre nem kapott. Reménykedik abban, hogy tudnak javítani kapcsolatukon, és biztos benne, hogy tudnak még csapattársak lenni a jövőben, "csak" helyre kell hozniuk ezt a dolgot.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, Dwyane Wade az Orlando Magic elleni vereség után elmondta, hogy egyelőre még csak keresi a szerepkörét új csapatánál - teljesen mást kell játszania, mint korábban bárhol, úgyhogy rá kell még jönnie, hogyan lehet az együttesnek leginkább hasznára. Wade elmondása szerint abban van a legnagyobb változás, hogy karrierje során eddig mindenhol első vagy második opció volt.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a Boston Celtics elleni mérkőzésen mindössze 11 pontig jutott 4/16-os mezőnymutatóval, az összecsapás után pedig azt mondta, hogy sokkal többet kellett volna labdát kapnia centerpozícióban, ezt jobban meg kell oldaniuk a jövőben. Vasárnap hajnalban aztán Embiid nélkül kapott nagy zakót a Philly Torontóban, hiszen back-to-back mindkét felén továbbra sem játszhat. A Celtics elleni mérkőzés után erről is beszélt Embiid, kicsit nyugodtabban, mint eddig - elmondása szerint nem örül ennek, de van egy tervük, és azt kell végigcsinálniuk.

A New York Knicks sztárjától, Kristaps Porzingistől kérdezték, hogy előbb szeretne-e változásokat látni a Knickstől pozitív irányba, mielőtt elkötelezi magát hozzájuk hosszútávra, amire annyit válaszolt a magasember, hogy "igen" - jövő nyáron idő előtt hosszabbíthat az együttessel a lett játékos.

A végére pedig Giannis Antetokounmpo maradt, aki a Portland TrailBlazers ellen 44 pontos karriercsúcsot dobott, a meccslabdán pedig nemrég elhunyt édesapjára emlékezett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus