Hírmorzsák 2018-01-23 (22:15)

Megvannak a zsákolóverseny résztvevői? Beal ott van az All-Star főmeccsén és a tripladobón is? Az All-Star mezek is kiszivárogtak? A Cavs és a Kings George Hill cseréjéről tárgyalnak - Shumpertért és Frye-ért megszerzi az irányítót a Cleveland? Kemba Walkert csak All-Star játékosért cserélné Michael Jordan. A Warriors O'Quinn iránt érdeklődik, Kantert több csapat is vinné. A Rockets nem cserél DeAndre Jordanért, ha Clint Capela az ára. Durant szerint Capelának könnyű dolga van, azért jelent ki olyat, hogy a Rockets jobb, mint a Golden State. Salah Mejrit saját vezetőedzője küldte el melegebb éghajlatra - Wall letörpézte Bareát, utóbbi szerint Wall-t a saját csapattársai is utálják. Big Baby Davis a BIG3-ben. Új játékos a Sixersnél. Kobe Dear Basketball kisfilmjét Oscar-díjra jelölték.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Dennis Smith Jr., Aaron Gordon, Victor Oladipo és Larry Nance Jr. fognak megküzdeni egymással az idei All-Star gála zsákolóversenyén. Az is hozzátartozik ehhez a hírhez, hogy Nance egyelőre nem döntött még az indulásról, DSJ pedig twitteren jelezte, hogy hivatalosan még nem kapott meghívót, bár újra elmondja, hogy szívesen indulna. Ugyancsak ide tartozik, hogy Candace Buckner (Washington Post) információi szerint Bradley Beal ott lesz a gálán a cserék között, és a Washington Wizards dobóhátvédje a tripladobón is indul.

Még mindig All-Star gála: a múlt héten kikerültek képek, hogy milyenek lehetnek a mezek majd - ezen a linken láthattok példákat, de erről sem tudni, hogy biztosan így is lesz-e majd a Los Angeles-i összejövetelen.

Múlt hét pénteken jött a hír, hogy Kemba Walkert cserélné a Charlotte Hornets, erről nyilatkozott a klub tulaja, Michael Jordan. MJ Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy nem akarja mindenképpen elcserélni Kembát, de meghallgatja az ajánlatokat - egyértelmű, hogy eddig csalódás a szezonjuk, így őket is megkereste már több együttes, ők is megkerestek több csapatot, és amikor azt kérdezik a másik gárdától, hogy ki érdekelné őket a keretükből, mindig Walker a válasz. Jordan azt is elmondta, hogy nem akarják feladni az irányítót - nem cseréli el Kembát, csak egy All-Star játékosért.

További pletykák: Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors Kyle O'Quinn iránt érdeklődik - Enes Kantert is vinné több együttes is a New York Knickstől, de arról nincs pontos info, hogy kik lennének ezek a csapatok. Szintén Begley jelentette, hogy DeAndre Jordan bizonyos szinten szeretne a Houston Rocketshez kerülni, csak az a gond, hogy a texasiak nem akarnak érte cserélni, ha ennek Clint Capela az ára. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers és a Sacramento Kings továbbra is tárgyalnak George Hill cseréjéről - Channing Frye és Iman Shumpert a két fő elem állítólag, akik a Cavstől mennének a kaliforniaiakhoz.

Arról volt már szó a napokban többször is, hogy Capela szerint a Houston Rockets jobb a Golden State Warriorsnél, és Kevin Durantet addig kérdezgették a dologról, amíg csak válaszolt erre konkrétan is. KD szerint kétszer megverte őket a Houston, úgyhogy magabiztosnak is kell lenniük, de tudják, hogy bármikor bárkit megverhetnek, ahogy ki is tudnak kapni bárkitől, ez ilyen. Látta Capela kommentjeit, de az a véleménye, hogy a svájci center csak Chris Paul és James Harden passzaiból rakosgatja fel a ziccereket és a zsákolásokat, nincs nagyon nehéz dolga, márpedig általában az ilyen nem túl leterhelt emberektől jönnek az ilyen sommás kijelentések. Paultól, Hardentől vagy Trevor Arizától nem számítana ilyen kijelentésre, mert ők tudják, mennyit kell dolgozni nap mint nap, hogy folyamatosan magas szinten teljesítsen valaki, de Capela nem.

A Washington Wizards és a Dallas Mavericks ma hajnali összecsapása kifejezetten paprikás volt. A találkozóról kiszórták a Mavs centerét, Salah Mejrit, aki még magyarázott a bíróknak, aztán Rick Carlisle vezetőedzőnek is, aki megmondta neki, hogy "két kib*szott pontod van, takarodj már ki". A meccs után Carlisle elnézést kért a viselkedéséért, nem volt túl profi, amit csinált. John Wall pedig JJ Bareával veszett össze, utóbbi technikait kapott szövegelésért. Wall a meccs után azt nyilatkozta, hogy csak egy kis törpe a Puerto Rico-i, de nem is foglalkozik vele, mire Barea felröhögött - végre van valaki, akit utál az NBA-ben, de Wall-lal szerinte még a saját csapattársai is így vannak.

A BIG3 újabb névvel gazdagodott: Glen "Big Baby" Davis is Ice Cube bajnokságában folytatja pályafutását.

A Philadelphia Sixers leigazolta Larry Drew II-t - 10 napos szerződést kapott a hátvéd, aki a G-Ligában idén 11.3 pontot, 7.5 gólpasszt és 5.1 pattanót átlagolt eddig.

A végére pedig Kobe Bryant "Dear Basketball" kisfilmje maradt, ami elég komoly elismerésben részesült: ez az alkotás is az Oscar-jelöltek között van a Legjobb Animációs Kisfilm kategóriában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus