Hírmorzsák 2018-04-12 (15:30)

Devin Booker kijelentette, hogy utoljára fordult elő, hogy nincs ott a csapatával a PO-ban. Megvannak a rájátszás párosításai. Tom Thibodeau nagyon büszke a játékosaira, mert kiérdemelték a PO-ba jutást. Westbrook és Markelle Fultz is történelmet írtak, LeBron először játszotta végig az alapszakaszt. A Knicks Jeff Hornaceket, a Magic Frank Vogelt menesztette - a New York Jerry Stackhouse-zal is leül majd tárgyalni. Embiid valószínűleg nem játszik a Heat elleni első meccsen. A Raptorsnál VanVleet, a Thundernél Corey Brewer sérült meg ma hajnalban. A Rockets Kínából erősített, a Minnesota házon belülről, Kendrick Perkins pedig hivatalosan is a Cavsnél.

Ma hajnalban több fontos dologról is beszámoltunk. Ami a leginkább lényeges, hogy megvannak a PO-párosítások - ezekről ezen a linken olvashattatok már bővebben.

Ahogy arról írtunk is, 14 éve először jutott rájátszásba a Minnesota Timberwolves, ezzel a liga leghosszabb aktív PO nélküli sorozatát törte meg. A Denver Nuggets elleni hosszabbításos győzelmet követően Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta, hogy büszke a játékosaira, és ezt el is mondta nekik a mérkőzés után - nagyon sokra tartja azt a fejlődést, amit idény közben bemutattak és azt a munkát, amit elvégeztek. Kiérdemelték, hogy ott legyenek a rájátszásban, most már ebből a lehetőségből kell kihozniuk a legtöbbet. Nagyon örül annak, hogy egy ilyen találkozóval kellett kiharcolniuk a PO-ba jutást, mert úgy érzi, fontos, hogy úgy érjenek el dolgokat, hogy kiérdemlik, és rendkívül sokat léptek előre ahhoz képest, ahol két évvel ezelőtt voltak.

Jöjjenek a napi statisztikák. Az Oklahoma City Thunder sztárjáról, Russell Westbrookról reggel már megírtuk, hogy a liga történetének első játékosa lett, aki két tripla-duplás szezont is jegyez, miután ma hajnalban sikerült feltornázni az átlagait az újabb ilyen idényhez. Az irányító a Memphis Grizzlies elleni összecsapást követően elmondta, hogy nagyon hálás azért, hogy ezt a játékot játszhatja, soha nem vette készpénznek, hogy kosarazhat. A Philadelphia Sixers újonca, Markelle Fultz 19 évesen és 317 naposan a legfiatalabb játékos lett a liga történetében, aki tripla-duplát hozott egy meccsen (13 pont, 10 pattanó, 10 gólpassz) - a korábbi csúcsot idén állította fel Lonzo Ball 20 évvel és 15 nappal. A harmadik ezen a listán LeBron James, aki karrierje során először játszott mind a 82 alapszakasz mérkőzésen.

Ha már a Sixers, akkor itt térhetünk ki a sérülésekre, miután Joel Embiid azt nyilatkozta, hogy valószínűleg kihagyja a Miami Heat elleni párharc első találkozóját, de még van rá esély, hogy játszik. A Thundernél Corey Brewer térdével vannak gondok, ma hajnalban sérült meg a Memphis ellen. A Torontónál Fred VanVleet jobb válla megzúzódott a Miami Heat elleni szezonzárón - utóbbi két delikvensnél nem tudni még, mennyire komoly a probléma.

Arról is volt szó reggel, hogy a New York Knicks még az éjszaka folyamán menesztette Jeff Hornaceket, amint hazaért a csapat a Cleveland Cavaliers elleni sikert követően. Azt egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja, de Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Jerry Stackhouse-t is meghallgatja majd a Knicks - az egykori dobóhátvéd tavaly megnyerte a G-Ligát a Raptors 905-tel, idén pedig a döntőben szenvedett vereséget csapatával az Austin Spurs ellen. Nemcsak Hornacektől vettek búcsút, az Orlando Magic is kirúgta Frank Vogelt, ahogy arról nemrég beszámoltunk már.

Voltak igazolások is. A Cleveland hivatalosan is szignózott Kendrick Perkinsszel. A Minnesota Amile Jefferson two-way szerződéséből csinált rendes megállapodást - Jefferson az Iowa Wolvesnál 45 mérkőzésen 17.8 pontot és 12.8 pattanót átlagolt, és 36 dupla-duplájával új rekordot állított fel a G-Ligában. A ligaelső Houston Rockets pedig Aaron Jacksonnal erősített az utolsó pillanatokban - ő idén Kínában játszott (20.6 pont, 4.6 pattanó, 7.7 gólpassz), korábban viszont a CSZKA Moszkvánál is kosarazott, és Tim Quarterman került ki a keretből miatta.

A végére pedig a Phoenix Suns sztárja, Devin Booker maradt, aki a ma hajnali szezonzáró után elmondta, hogy befejezte azt, hogy nem kerül a csapatával a PO-ba, és kijelentette, hogy valószínűleg ez volt az utolsó idény, mikor nem játszik a rájátszásban. Azt is hozzátette, hogy az sem érdekli, ha ezzel nyomást helyez magára, mert egész nyáron azért fog dolgozni, hogy többé ne forduljon elő, hogy nem lesznek oott a PO-ban. Booker szerint elég megnézni, hogy mi volt Charles Barkley-ék vagy Steve Nash-ék idejében, és hogy mennyire lelkes volt akkor a közönség - ezeket az időket akarja visszahozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus