Hírmorzsák 2018-04-12 (21:45)

Donovan Mitchell Carmelo Anthony nyomdokaiba lépett. A Wizards Ty Lawsonnal erősített a PO-ra. Blatt, Mark Jackson, Stackhouse és Fizdale a legesélyesebbek a Knicks kispadjára. Hoiberg, Joerger és Doc Rivers is maradnak csapataiknál. Aaron Gordon számára a maximum szerződés lenne az ideális. Dwyane Wade védelmébe vette Westbrookot. Harden végzett a PER-lista élén, a net-ratingben pedig a Houston. A bosnyákok kiválósága, Dzanan Musa is jelentkezett a draftra. A Cavsnél 12-en Jamest jelölték meg MVP-nek, egy valaki Hardent.

A Washington Wizards gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban leigazolta Ty Lawsont - az irányító Kínában 25.5 pontot, 4.6 pattanót és 6.5 gólpasszt átlagolt.

Arról a nap folyamán többször is beszámoltunk már, hogy a New York Knicks elküldte Jeff Hornaceket - Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Mark Jackson, David Blatt, David Fizdale és Jerry Stackhouse a legesélyesebbek Hornacek helyének átvételére. A Chicago Bullsnál Fred Hoiberg állása nincs veszélyben, ezt John Paxson nyilatkozta - a mostani keret sokkal jobban illik a stílusához, és a vezetőség szerint az edzéseken és a meccseken is látszik ez. David Aldridge (nba.com) információi szerint Doc Rivers is marad a Los Angeles Clippersnél, és Dave Joerger is a Sacramento Kingsnél.

Az alapszakasz végi statisztikák is elkészültek. A PER-listát James Harden nyerte 29.9-es mutatóval, Anthony Davis (28.8) lett a második, LeBron James (28.6) pedig a harmadik - a top25-öt ezen a linken nézhetitek meg. A net-ratingben a Houston Rockets lett az első, 100 támadásra vetítve 8.6 ponttal dobtak többet, mint amennyit kaptak - a Toronto Raptors végzett a második helyen (+7.9), a Golden State Warriors pedig a harmadikon (+6.0). A teljes listát ezen a linken eléritek!

A Utah Jazz hátvédje, Donovan Mitchell Carmelo Anthony óta az első újonc, aki úgy jutott PO-ba csapatával, hogy vezette az együttest a dobott pontok tekintetében.

Az Orlando Magic korlátozott szabadügynök csatárától, Aaron Gordontól megkérdezték, hogy mi lenne számára az ideális szerződés a nyár folyamán, amire Gordon azt válaszolta, hogy a maximum kontraktus, az lenne az ideális, méghozzá az Orlandónál.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook másodjára átlagolt tripla-duplát egy egész szezon során, méghozzá zsinórban másodjára, mégis sok kritikát kap(ott). Westbrookot a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade vette védelmébe twitteren, mondván le kéne állnia mindenkinek a tavalyi MVP kritizálásával.

Egy drafthír: sok más játékos mellett bejelentkezett az idei játékosbörzére a bosnyákok kiemelkedő tehetsége, Dzanan Musa is, aki felnőtt szinten is kezdi letenni a névjegyét, a EuroCupban 10.5, az Adria Ligában pedig 12.5 pontot átlagolt 19 esztendősen.

A végére pedig egy érdekesség maradt. Az ESPN egy névtelen szavazást tartott a Cleveland Cavaliersnél, hogy nevezzék meg a győzteseket minden év végi díjnál megkötés nélkül - 12-en LeBron Jamesre szavaztak az MVP-trófeánál, egy ember azonban Hardenre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus