Hírmorzsák 2018-04-19 (11:45)

Magic Johnson szerint semmi nem fogható ahhoz, ha valaki a Lakers arca - sikerült bebizonyítaniuk, mennyire jó fiataljaik vannak. Rob Pelinka szerint a Lakers elkényelmesedett a bajnoki címek után, most viszont több lehetőség közül választhat. Kyle Kuzma szerint az igazi kosárszurkolók értékelik Lonzo Ball játékának a szépségét. Tyronn Lue szerint sok játékosától sokkal több kell a továbbiakban. Megsérült Kevin Love egyik ujja, de játszik a Pacers elleni harmadik meccsen. KAT szerint nem idegeskedhet, tovább kell lépnie az újabb gyenge teljesítmény után. A Knicks Kenny Smith-szel is tárgyal a vezetőedzői posztról. Mike Brown még szeretne vezetőedző lenni, de most jól érzi magát a Golden State-nél. Elhunyt Gregg Popovich felesége - LeBron megvédte az őt erről kérdező pályaszéli riportert.

A Los Angeles Lakersről Lee Jenkins (Sports Illustrated) írt hosszabb cikket, és több személyt is megszólaltatott az újságíró. Az elnök, Magic Johnson elmondta, hogy ő lesz a vezér azokon a megbeszéléseken, amelyeken az első számú szabadügynök-célpontjaikkal találkoznak majd (LeBron James és Paul George a kiszemeltek). Tudnia kell, mi fontos ezeknek a játékosoknak, és azt is fel kell tudnia vázolni, hogyan segíthet a Lakers abban, hogy elérjék a céljaikat a pályán kívül, de főleg azon belül. El kell magyaráznia, mennyire különleges dolog a Lakersben játszani, és be kell mutatnia azokat az előnyöket, amik ezzel járnak, és amik kívülről nem látszódnak, sőt, még csak nem is gondolna rájuk az ember.

Semmi nem mérhető ahhoz, ha valaki a Lakers arca, és ha valaki ennél a klubnál nyer, az örökké tart - ő például 60 éves már, és még mindig Los Angeles hercege. Magic szerint az idei szezon arról szólt, hogy meg kellett mutatniuk, mennyire jó fiatal játékosaik vannak, és ezt sikerült is megtenni. A játékosok és az ügynökök is azt akarják tudni, hogy ha valaki összeteszi a tudását a jelenleg meglévő keretével, akkor tud-e nyerni, és Johnson úgy gondolja, bebizonyították, hogy igen. Magic előhozta a Boston Celtics példáját is, ahol Kyrie Irving több tehetséges fiatal mellé került. Annyit tett ehhez hozzá a legenda, hogy már nincs szükség nagy hármasokra - fiatalokra annál inkább, akiket egy vagy két szupersztárral össze lehet rakni.

A GM, Rob Pelinka arról beszélt Jenkinsnek, hogy egyszerűen elkényelmesedtek a sok bajnoki cím után - senki nem látta a fejlődést, az új dolgok irányába történő nyitást, pedig korábban erről volt híres a klub. Senki nem mondta, hogy "azt szeretnénk csinálni, amit a Lakers", sőt, épp ellenkezőleg, senki nem akart már a csapathoz igazolni. Az aranysárga-lilák most egyszerre próbálnak fiatalokat fejleszteni és capspace-t megtartani, amiről Pelinka azt mondta, hogy ez a dolog szépsége, mert sokfelé indulhatnak. Adódik a kérdés, hogy idén nyáron igazolnak-e két maximum szerződésű embert, vagy esetleg idén egyet és jövőre egyet, ne adj Isten csak ezt a fiatal magot fejlesztik a továbbiakban is. Pelinka szerint kellemes helyzetben vannak, hogy ilyen választási lehetőségek előtt állnak.

A csapat egyik újonca, Kyle Kuzma azt nyilatkozta Jenkinsnek, hogy a mérlegük ugyan nem mutatja ezt, de érzése szerint az egész liga figyeli őket. Kuzma szerint Lonzo Ball a pályán bizonyítja, hogy nem véletlen a felhajtás körülötte. Az irányító nem mindig a pontszerzési képességeivel nyűgözi le az embert, de aki igazi kosárszurkoló, az tudja értékelni a játéka szépségét - megszerzi a pattanót, a társai futnak előre, ő meg labdaleütés nélkül passzolja meg őket rögtön. Kuzma hozzátette, hogy Kevin Durant és Russell Westbrook pályafutása kezdetén volt az Oklahoma City Thunder is 3-29-es mutatóval - idő kell a fejlődéshez.

Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint a New York Knicks Kenny Smith-szel is leül tárgyalni a vezetőedzői poszttal kapcsolatban - Smith 1998 óta szakkommentátor és stúdió szakértő a TNT-nél, soha nem edzősködött, és korábban arról beszélt, hogy vezetőségi szinten vállalna szívesen munkát a ligában.

A Golden State Warriors segédedzője, Mike Brown Mark Medinával (San Jose Mercury News) interjúzott. Brown elmondása szerint szeretne újra vezetőedző lenni, de sokkal jobban vágyna rá, ha nem tapasztalta volna már meg, illetve ha nem lenne abban a helyzetben, amiben most van - talán jobban koncentrálna erre, mint az előtte álló feladatra, de most csak az érdekli, hogy hogyan tudja a Warriorst egy újabb végső győzelemhez segíteni. Élvezi a munkáját jelenlegi együttesénél és azt, hogy van esélyük az aranygyűrűre, ráadásul a csapat felépítése miatt nemcsak idén, hanem a következő jó pár évben is. Élvezi a sikert, ezért maradni akar az oaklandieknél. Gregg Popovich dicsérte Brownt, szerinte kreatív edző, aki átlátja a játékot - szeret a szokásostól eltérő módon gondolkodni, majd hozzátette azt is poénosan, hogy kedveli a bort, neki pedig ennyi elég is volt.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue az Indiana Pacers elleni második 100-97-re megnyert találkozó után nem volt teljesen elégedett - azt mondta a tréner, hogy több játékosától is sokkal jobb teljesítményt szeretne látni a továbbiakban.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love bal hüvelykujjában részlegesen elszakadt egy szalag, de úgy néz ki, hogy az Indiana elleni harmadik ütközetben is tudja vállalni a játékot. Love a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy látta ő is az ismétlést, csúnyán nézett ki az eset, és fájt is neki. Ő mondta Lue-nak, hogy vissza tud menni, de elég jól ment a játék a pályán lévő ötösnek, így nem volt rá szükség. Ma biztosan nagyon fog neki fájni, de majd jeges pakolással hűti, raknak rá kötést, és biztos benne, hogy tudja vállalni a harmadik találkozót is.

A Minnesota Timberwolves másodjára is kikapott a Houston Rocketstől, Karl-Anthony Towns pedig ezúttal mindössze 5 pontig jutott az első meccsen elért 8 pontja után. KAT a meccs után azt mondta, hogy őt nem érdeklik a statisztikák meg az egyéni csillogás, csak a győzelem számít számára, és megpróbál mindent megtenni azért, hogy ezt elérje. Azt is hozzátette a center, hogy nem szabad idegeskednie vagy csüggednie, egyszerűen nincs idő erre, pozitívan kell a dolgokhoz állnia, tovább kell lépnie, és a következő találkozóra kell koncentrálnia.

A végére pedig egy szomorú hír, ami előkerült ma már: 67 esztendős korában elhunyt Gregg Popovich felesége, Erin Popovich - Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint hosszú betegség után távozott az élők sorából, Kevin Durant és LeBron James reakcióit pedig nemrég láthattátok már. Sokan nekiestek a Cavs pályaszéli riporterének, de James egy Uninterrupted videóban megvédte Allie LaForce-t - elmondása szerint a hölgy 5 perccel az interjú előtt megmondta neki a hírt LaForce, és megbeszélték, hogy szóba hozhatja-e ezt a beszélgetés során, úgyhogy LeBron beleegyezésével történt ez a dolog. Azt egyébként nem tudni, hogy Popovich dirigálja-e a Spurst a Golden State elleni harmadik találkozón - ha nem, akkor Ettore Messina fogja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus