Hírmorzsák 2018-04-21 (21:00)

Bojan Bogdanovic a saját védekezését dicsérte, a LeBron elleni "taktikájáról" beszélt. Lance Stephenson trash talkjára csak egyszer reagált James. LeBron szerint neki is javulnia kell, csapatként kell fejlődniük. Messina vezeti ma éjszaka is a Spurst - a Charlotte minél előbb le akar ülni vele interjúzni. Gortat szerint Markieff Morris feláldozta magát a Wizardsért, szükségük volt a balhéra. Marcus Morris szerint utaznak rá a játékvezetők. Joel Embiid úgy érzi, a PO-kosárlabdára teremtették. A Knicks jövő héten interjúzik David Blatt-tel. Luka Doncic is bejelentkezett a draftra.

A San Antonio Spursnél ma éjszaka is Ettore Messina ül majd a kispadon Gregg Popovich helyett - mint ismert, Popovich felesége elhunyt, és már a harmadik mérkőzésen is az olaszok legendája irányította a Spurst. Messinához kapcsolódik az a hír is, hogy a Charlotte Hornets azonnal le akar ülni vele interjúzni, amint kiesik a Spurs a PO-ból - a Charlotte Observer információi szerint a jövő hét közepén kerülhet sor erre a meetingre leghamarabb, amennyiben addig kiejti a San Antoniót a Golden State Warriors.

Az Indiana Pacers egyik kulcsembere a Cleveland Cavaliers elleni párharc során eddig Bojan Bogdanovic, aki ma hajnalban 7 triplát szórt a Cavs elleni harmadik összecsapáson - a horvát ezzel beállította a franchise-rekordot a PO-meccsekre nézve. Bogdanovic azonban nem erről, hanem a védekezéséről beszélt - mindig próbál LeBron James előtt maradni, és rábírni arra LeBront, hogy már azért is meg kelljen dolgoznia, ha labdát akar kapni, de ha ezt meg is teszi, ez akkor is a gyűrűtől minél távolabb történjen meg. A horvát szerint a James-szintű játékosok ellen nem lehet mit csinálni, agresszívnek kell maradni velük szemben - hatékonyan dobott LeBron, de a Pacers nyerte a mérkőzést, Bogdanovicnak pedig csak ez számít. Arra kell rákényszerítenie ellenfelét, hogy nehéz dobásokat vállaljon el, és megdolgozzon minden pontért. Azt is felhozta Bogdanovic, hogy a szezon előtt mindenki azt mondta, hogy nem tud védekezni - azt nem mondja, hogy most olyan jól megy ez neki, de folyamatosan pörög, agresszív, és mindenki életét megpróbálja megnehezíteni, bárkit is kell fognia

Ehhez a szériához kapcsolódik, hogy Lance Stephenson folyamatosan nyomja a sódert LeBronnak, nem volt ez másképp a harmadik találkozón sem, Stephenson azonban Mike Breennek elmondta, hogy James egyetlen alkalommal válaszolt mindössze neki: akkor is annyit kérdezett tőle, hogy "neked mi bajod van?".

És még mindig az Indy és a Cavs párharca: LeBron az elveszített harmadik találkozó után kapott kérdéseket arra vonatkozóan, hogy talán több kellene a többiektől, ő viszont megvédte csapattársait - nem értette, mit szeretnének kihozni a kérdésekkel, de ő nem fogja a többiekre fogni a vereséget, mert mindannyiuknak jobban kell játszaniuk, és ebbe saját magát is beleértette. James szerint a hat eladott labdája rengeteg, és pocsékul játszott a harmadik negyedben, amikor nem esett be neki semmi. Ha akkor jobb döntéseket hoz, akkor talán nem olvad el az előnyük, úgyhogy a csapatnak összességében kell jobbnak lennie, nemcsak egy-egy embernek.

A Washington Wizards és a Toronto Raptors párharcában a ma hajnali harmadik összecsapás különösen pikánsra sikeredett, hiszen öt technikait osztottak ki a játékvezetők, mint ahogy azt már láthattátok is délelőtt. A mérkőzés után Bradley Beal annyit mondott, hogy kezdtek elszabadulni az indulatok, egyre fizikálisabb lett a meccs, és folyamatosan mentek az odamondogatások, de szerinte ez is a játék része. Marcin Gortat szerint néha szükségük van erre, bármekkora őrültségnek hangzik mindez. A lengyel center szerint az az érdekes, hogy mindig Markieff Morris, aki kiprovokálja az ilyen balhékat, pedig mindig másnak kellene lennie, neki is ki kellene vennie a részét ebből. Nincs túl sok technikaija, nem is került sűrűn ilyen helyzetbe, de kellene - Morris felvállalta ezt a szerepet megint, feláldozta magát a csapat érdekében.

Markieff testvére, a Boston Celtics csatára, Marcus Morris nagyon a játékvezetők bögyében van - múlt hónapban volt egy kiállítása, ami után megpaskolta az őt kiszóró spori hátsó felét, és az akkor is kiszivárgott, hogy ezt több sípmester sem nézte jó szemmel. Morris a Milwaukee Bucks elleni harmadik meccsen újabb technikait kapott, mikor elkezdett szövegelni Thon Makernek a büntetővonalon. Morris azt mondta az esetről, hogy nem igazán kommentálhatja ezt sem - egész évben ugyanaz megy, már nem is számít másra. Már a meccs előtt tudják a játékvezetők, hogy kire akarnak rászállni, úgyhogy ez az ő saruk. Al Horford is csak annyit mondott, hogy szigorú volt a Morris ellen hozott ítélet, de ő sem nagyon akarta kibontani, mert nem akarja, hogy büntetést kelljen fizetnie a nyilatkozata miatt - ha pénzt adományoz, azt jótékony célokra akarja megtenni, nem a liga kasszájába.

A Philadelphia Sixers ezekben a percekben már a negyedik mérkőzését játssza a Miami Heat elleni sorozatban, a Philly centere, Joel Embiid pedig Ian Begley-nek (ESPN) azt mondta, hogy úgy érzi, erre, a PO-kosárlabdára teremtették. Embiid saját bevallása szerint imádja a fizikális játékot, a kontaktokat, és szeret büntetőt kiharcolni - nagyon szereti ezt a hangulatot, ami a rájátszásban van egy-egy mérkőzésen, ezekért a pillanatokért él. Az arcsérülééről annyit mondott, hogy volt vagy öt masszázsa tegnap, fáj neki, de ez van, megpróbál minél hamarabb teljesen meggyógyulni. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) és az előbb említett Ian Begley forrásai szerint a New York Knicks GM-je, Scott Perry jövő héten Európába utazik, és a fiatal játékosok megnézése mellett leül tárgyalni a Darüssafaka Dogus vezetőedzőjével, David Blatt-tel is, aki nemrég megnyerte a EuroCupot török csapatával, és akinek rendkívül jó kapcsolata van a Knicks elnökével, Steve Millsszel. Arról volt szó már délután, hogy Mike Budenholzerrel is beszélget majd a klub, és James Borregóval is lesz majd egy meetingjük.

A végére pedig a draft maradt: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Luka Doncic beadta a papírokat, ő is bejelentkezett az idei játékosbörzére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus