Hírmorzsák 2018-05-25 (10:45)

Chris Paul jobb combhajlítója meghúzódott, az irányító aggódik. Steph Curry nem vette zokon Paul táncát. Hardent nem érdekli a gyenge dobóteljesítménye, mert nyertek. Steve Kerr szerint jó helyzetben van a Warriors. Draymond Green garantálta a hetedik meccset. Anthony Davis jövő nyáron a liga történetének legnagyobb szerződését kötheti. Tom Izzo nem lesz az Orlando Magic vezetőedzője. Vlade Divac a fia diplomaosztójára ment Luka Doncic scoutolása helyett.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy kihirdették az All-NBA ötösöket, aminek a szerződésekre is hatása van, hiszen bónuszok, különböző fizetési "sávok" kinyíltak vagy éppen bezáródtak a játékosok előtt. Mivel Anthony Davis bekerült az All-NBA első csapatába, így jövő nyáron a liga történetének legnagyobb szerződését kötheti, 5 évre 230 millió dolláros hosszabbítást kaphat a New Orleans Pelicanstől.

Arról is volt szó a tegnap esti morzsában, hogy az Orlando Magic Tom Izzo iránt érdeklődik, Graham Couch (Lansing State Journal) azonban úgy tudja, hogy nem Izzo lesz a Magic új vezetőedzője - sokadjára hozzák szóba a szakembert valamelyik NBA csapattal, de eddig sem hagyta el a Michigan State Egyetemet. Brendan F. Quinn (The Athletic) úgy tudja, hogy Izzóban soha nem gondolkodott komolyan a klub, nem volt ajánlatuk sem a trénernek, és nem kaptak engedélyt sem arra, hogy leüljenek vele interjúzni.

A nyugati döntőben a sérülések főszereplők lehetnek. Klay Thompson ugyan felépült a ma hajnali meccsre, de Andre Iguodala nem, és ki is kapott a Golden State Warriors - Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint Iguodala nagyon szeretett volna játszani, de nem volt elég jó állapotban ehhez. A túloldalon is nagy lehet azonban a gond, miután Chris Paul jobb combhajlítója meghúzódott a ma hajnali ötödik találkozó utolsó perceiben. Mike D'Antoni elmondása szerint ráadásul Paul aggódik - ha a játékmester nem tud játszani a következő mérkőzésen, akkor Eric Gordon veszi át a helyét a kezdőben.

Azt nemrég láthattátok már, hogy Paul csinált egy "shimmy"-t az egyik triplája után, ami Steph Curry védjegye. A mérkőzést követően rákérdeztek erre a Golden State irányítójánál, aki annyit mondott, hogy ha valaki ezt csinálja, ahogy ő szokta, akkor fel kell készülnie arra, hogy vissza is kapja ezt, nincs ezzel semmi gondja.

Kerr azt is elmondta, hogy bármennyire is őrültségnek hangozhat 2-3-as állásnál, úgy érzi, jó helyzetben vannak. Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy visszatérnek még Houstonba a hetedik mérkőzésre - ha soha semmit nem hittek el neki, akkor is higgye el mindenki, hogy lesz hetedik, mindent eldöntő összecsapás.

A Rocketstől James Harden 0/11 volt a triplavonalon túlról, amire annyit mondott, hogy "kit érdekel?". Semmilyen mechanikus probléma nem volt a dobómozdulatával, egyszerűen nem sült a keze, viszont nyertek, ő pedig próbált védekezésben és másban segíteni csapatának. Így, hogy ott van Eric Gordon, aki beszórta a helyzeteit, és agresszív volt, mit számít, hogy ő gyengén dobott?

A végére pedig a Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac maradt - Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint az eredeti terv az volt, hogy Divac a belgrádi Euroliga-döntőn megnézi Luka Doncicot, de végül úgy döntött, hogy a fia diplomaosztójára megy el. Mint ismert, a Kings 1/2-vel húz a drafton, de a korábbi hírek szerint magasemberben gondolkodnak, "elengedhetik" Doncicot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus