Hírmorzsák 2018-06-20 (09:00)

Chris Paul marad a Houstonnál, LeBront a Rocketshez akarja csábítani. Arizát megtartaná a Rockets, de 50-60 milliós szerződést akar. Kawhi Leonard: lehet, hogy csak a deadline-nál cseréli el a Spurs, mindenkit figyelmeztet, hogy 2019-ben Los Angelesbe szerződik. Paul George 1+1 évre maradhat a Thundernél. Sixers: júliusban indul a GM-keresés, Saricot és Covingtont nem adják egy Top5 pickért. Cavs: James emberei kapcsolatban vannak a csapattal, Love-ért és az 1/8-ért sztárt akarnak szerezni, kinézték maguknak Kemba Walkert, Trae Young titkos edzésn volt náluk. A Mavs Doncicot akarja, a Hawks is gondolkodik rajta. Doncic, Jackson és Bamba nem akar a Kingshez kerülni, utóbbi kettő a Grizzliest is elkerülné. A Memphisnek több ajánlata is van a Parsons + 1/4 csomagra. Nem lesz spoilerezés a draft éjszakáján.

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers nem fogja elsietni az új GM kinevezését Bryan Colangelo menesztése után - a keresés kezdete is jócskán belenyúlik majd júliusba, tehát a szabadügynökpiac nyitásánál egészen biztosan nem lesz új szakvezetője az együttesnek. Maradjunk még a Phillynél: Jake Fischer (Sports Illustrated) információi szerint a Sixers szeretne a Top5-be cserélni az idei drafton. Pickeket ajánlottak fel egyelőre, de az eddigiek során visszautasították azokat a megkereséseket, amelyekben Dario Saricot vagy Robert Covingtont szerették volna a legjobb öt között választó csapatok.

Wojnarowski azt is elmondta, hogy LeBron James döntése nem lesz egy gyors folyamat, ott a piac nyitása után jó pár nap is eltelhet, mire kiderül, hogy James melyik csapatba fog menni. Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint a Cavs képviselői folyamatosan kapcsolatban vannak LeBron embereivel a döntő óta, de maga James személyesen nem beszélt a szakvezetőkkel, és ezeken a meetingeken sem esett szó LeBron jövőjéről.

Több hír is tartozik a Cleveland Cavaliershez. Egyrészt Wojnarowski értesülései szerint Kevin Love-ért és az 1/8-ért egy sztárt akarnak szerezni, de valószínűleg nem fognak, miután az erőcsatár értéke lejjebb ment, a Brooklyn Nets első köröse pedig nem lett annyira jó, mint amennyire jónak lehetett gondolni korábban. Másrészt az előbb említett Vardon úgy tudja, Kemba Walker is képbe került az ohióiaknál, érte is cserélni az együttes. Harmadrészt pedig volt egy titkos edzése Trae Youngnak a csapattal, és a hírek szerint ha Michael Porter Jr. nincs bent 1/8-nál, és a Cavs választ majd, akkor Young és Shai Gilgeous-Alexander között dönt majd a Cleveland.

Megint Wojnarowski: ha a Houston Rockets nem ajánl sokkal kevesebbet, mint amennyiről eddig beszélgettek Chris Paul esetében, akkor az irányító marad a csapatnál, és kifejezetten nagy erőket akar mozgósítani azért. hogy LeBront Houstonba csábítsa. Ennek módja csak a csere lehetne, de a hírek szerint nagyon bíznak Daryl Morey GM mágiájában, aki korábban is kreatív volt, ha annak kellett lenni. Szintén ide kapcsolódik, hogy Trevor Arizát is meg akarja tartani a Rockets, ezt szintén Wojnarowski jelentette, de gyakorlatilag az összes bajnokesélyesnek vehető együttes érdeklődik a kiscsatár iránt. Arra a pletykára nem reagált Woj, hogy Ariza 50-60 milliós szerződést szeretne magának - ez 4 évre is 12-15 milliót jelentene évente.

Térjünk át a Kawhi Leonard-féle vonulatra. Wojnarowski szerint kevésbé valószínű, hogy a San Antonio Spurs gyorsan megválna sztárjától, nagyon könnyen előfordulhat, hogy várnak a cseréjével a februári cserehatáridőig. Ehhez szorosan kapcsolható, hogy a BetDSI fogadóirodánál a két legkisebb oddsa annak van, hogy a Boston Celticshez és a Philadelphiához kerül Leonard, ezt követi az a lehetőség, hogy marad a Spursnél.

A fogadóirodánál tehát úgy számolnak, hogy nem teljesíti a Spurs a kiscsatár kívánságát, hogy Los Angelesben akar játszani, de a hírek szerint Leonard meg fogja mondani az iránta érdeklődő csapatoknak, hogy 2019-ben vagy a Lakershez vagy a Clippershez akar aláírni (leginkább az előbbihez). Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Leonard már találkozott Gregg Popovich-csal, pedig arról is szó volt, hogy ezt nem igazán szeretné - sem az nem tetszett neki, ahogy a Spurs a combsérülését kezelte, sem azok a kommentek nem jöttek be, amiket Tony Parker mondott róla és sérüléséről (a francia kijelentette, hogy neki sokkal súlyosabb problémája volt, mint Leonardnak).

Újra más téma, de továbbra is Wojnarowski: az újságíró értesülései szerint jó esély van arra, hogy Paul George marad az Oklahoma City Thundernél, és Marc Stein (New York Times) információi szerint többen is úgy gondolják, hogy 1+1 éves kontraktust köt majd a Thunderrel. A hírek szerint George élvezte a játékot Russell Westbrookkal.

Megint egy Wojnarowski morzsa: a Dallas Mavericks mindenképpen Luka Doncicot akarja kiválasztani a drafton - most azt próbálják felmérni a texasiak, hogy az 1/5-nél mennyire sikerülhet ez, mert 1/3-nál az Atlanta Hawks és 1/4-nél a Memphis Grizzlies is esélyes arra, hogy kiválassza a szlovén szupertehetséget.

Jonathan Givony (DraftExpress, ESPN) hozta az első konkrét hírt arról, hogy Doncic nem akar a Sacramento Kingshez kerülni - sem ő, sem Jaren Jackson Jr., sem Mo Bamba nem osztotta meg az orvosi eredményeit a kaliforniai együttessel, ezzel próbálják mindannyian rávenni Vlade Divacékat arra, hogy mást válasszanak. Givony szerint Marvin Bagley III lesz a befutó 1/2-n. Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Kings nem akar cserélni a Los Angeles Clippersszel, az 1/2-t nem fogják odaadni az 1/12-ért és az 1/13-ért.

Doncicról volt még két hír a napokban. Egyrészt az, hogy egy NBA-ben dolgozó vezető szerint legrosszabb esetben Joe Ingles lesz belőle, a legjobb forgatókönyv alapján azonban egy 2 méter fölötti Steve Nash. Másrészt Wojnarowski úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks is elkezdett azon gondolkodni, hogy a szlovént válasszák - korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Hawks mindenképpen Jackson és Bagleyközött dönt majd, de úgy tűnik, ennyire kategorikusan nem tudták letenni a voksukat egyikük mellett sem.

Szintén Givony jelentette, hogy Jackson és Bamba a Memphis Grizzlieshez sem akar kerülni - megtagadták a kérést, hogy privát edzésre menjenek a csapathoz, illetve nem adták meg az orvosi vizsgálataik eredményeit sem. Ide tartozik az is, hogy Marc Stein (New York Times) információi szerint a Memphis sok megkeresést kap az 1/4-gyel kapcsolatban, többen keresik őket, mint ahány csapatot ők keresnek, és több olyan ajánlatuk is van, amiben a pick mellett Chandler Parsonst is ki tudnák szórni - nem kapkod az együttes, de ez érthető, hiszen nagyon elöl választhat.

Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Toronto Raptors szeretné elcserélni Norman Powellt, megpróbálják legalábbis felmérni a csereértékét - tavaly ősszel kapott egy 4 éves, 42 millió dolláros hosszabbítást, de se kezdő, se aktív rotációtag nem lett év végére.

A végére pedig egy kifejezetten draft éjszakára szóló hír: az ESPN, a Turner Sports és a Yahoo Sports megállapodtak, hogy nem fog egyik újságírójuk se spoilerezni - nem fogja senki korábban beírni, hogy ki lesz a választott, csak akkor, amikor már bejelentették élőben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus