Hírmorzsák 2018-07-13 (15:45)

Erik Spoelstra és Hassan Whiteside folyamatos kapcsolatban vannak, az edző szerint nem annyira rossz a két fél kapcsolata, mint amennyire annak tűnik. Wayne Ellington marad a Heatnél. Isaiah Thomas veterán minimumért a Nuggetsben. Két cserét húzott a Brooklyn: egy pickért átvették Kenneth Fariedet, Jeremy Lint pedig Atlantába postázták. Két új tag a szakmai stábban Detroitban, az egyik a Warriors Analytics guruja. Új játékos a Jazznél. David Nwaba QO-ját visszavonta a Bulls.

Három momentumról beszámoltunk már reggel: Isaiah Thomas a Denver Nuggetsnél folytatja (részletek ezen a linken), a Brooklyn Nets pedig cserélt a Denverrel és az Atlanta Hawksszal is, Kenneth Faried és Jeremy Lin is csapatot váltottak (részletek ezen a linken). Volt még egy nagyobb szerződtetés: a Miami Heat 1 évre 6.27 millió dollárért megtartotta Wayne Ellingtont. Kisebb lépés: a Utah Jazz Jairus Lylesszal állapodott meg egy ún. Exhibit 10 kontraktussal - 50.000 dollár garantált akkor is, ha kiteszik waiverre, és utána mehet a Jazz G-Ligás együtteséhez, de two-way megállapodássá is konvertálható.

Szintén a Heathez tartozik, hogy Hassan Whiteside sűrűn kerül be a cserepletykákba, de Erik Spoelstra elmondása szerint folyamatosan kapcsolatban van a centerrel, és egyáltalán nem olyan a két fél kapcsolata, mint amilyennek tűnik - ilyen az NBA, ebben a ligában ez teljesen normális. Nagyon várja már a szezont, és hogy egy egészséges Whiteside-dal együtt dolgozhasson, tudja, hogy a center is ugyanígy van, és a nyár nagy része még rendelkezésre áll, hogy fejlődjön. 

A Detroit Pistons két emberrel bővült, de a szakmai stábban. Egyrészt Micah Norit szerezték meg Denverből, vele kész Dwane Casey segédedzői stábja - 15 évet töltött korábban a Toronto Raptorsnál. A Pistons emellett megszerezte a Golden State Warriors Analytics szakértőjét, Sammy Gelfandot, aki egyébként folyamatosan az oaklandiekkel utazott, a kispad mögül segítette Steve Kerr munkáját, és a New York Times nemrég írt róla egy cikket "Steve Kerr agyának bal oldala" címmel.

A Chicago Bulls visszavonta David Nwaba QO-ját, így korlátozások nélkül igazolhat bárhova a swingman.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus