Hírmorzsák 2018-07-17 (08:30)

Dwight Howard szerint ő sosem akart tönkretenni egyetlen csapatot sem - csak azért mondanak róla rosszakat, hogy megmagyarázzák, miért cserélték el. Kemba Walker hosszútávon is a Hornetsnél akar maradni. A Raptors a legesélyesebb Kawhi Leonard megszerzésére? A Sixers megpróbálta lenyúlni Daryl Morey-t a Houstontól, sikertelenül. LeBron James nem vesz részt a válogatott összetartásán jövő héten. Antoine Griezmann Derrick Rose-t üdvözölte a foci vb megnyerése után (videó). Dante Cunningham a Spursnél. Walter Lemon Jr. a Bostonnál. További rostermozgások: Dallas, Indiana, New York, Toronto.

A Charlotte Hornets irányítóját, Kemba Walkert kérdezték, hogy látja-e magát New Yorkban jövő nyáron - 2019-ben szabadügynök lesz a játékmester, oda igazol, ahova akar, a Knicksnek pedig lesz sapka alatti helye bőven. Walker azt válaszolta, hogy kétli, hogy ez be fog következni, mivel most a Charlotte játékosa, és tervei szerint ez még nagyon hosszú ideig így is marad. Múlt héten egy kosaras táborban kérdezte meg az egyik srác Kembát, hogy elhagyja-e a Hornetset, amire azt mondta, hogy nem tervezi, de jelenleg nincs a saját kezében a sorsa - elcserélhetik.

Ha már Hornets, akkor itt lehet megemlíteni Dwight Howardot, akit ezen a nyáron elcseréltek, kivásároltak, majd a Washington Wizardshoz írt alá, de több helyről is olyan információk jöttek már ki (lényegében az összes korábbi csapatától), hogy a csapattársait nagyon idegesítette a hozzáállása. Howard Scott Allennek (Washington Post) azt mondta, hogy bármikor válaszol a témában feltett kérdésekre, mert nem rossz ember, sosem volt az az öltözőben sem - ezeket csak azért mondják róla, hogy megmagyarázzák, hogy miért távozott vagy miért cserélték el. Senki nem ismeri, de aki a környezetében van a pályán vagy azon kívül, megmondhatja, hogy sosem volt egy seggfej, és sosem akart tönkrevágni egyetlen csapatot sem, mégis ezt mondják mindig róla, mert nem tudnak mást mondani. Volt, hogy azt mondták, milyen kiváló csapattárs, máskor meg felrótták neki, hogy túl sokat mosolyog a pályán, de azért csak bemosolyogta magát a döntőbe is.

Brian Windhorst (ESPN) azt mondta a The Lowe Podcastben, hogy szerinte a Toronto Raptors a legesélyesebb Kawhi Leonard megszerzésére, mert a Los Angeles Lakers és a Philadelphia Sixers is feladta, hogy megszerzi a San Antonio Spurs sztárját, és mivel a Chicago Bulls, az Atlanta Hawks és a Brooklyn Nets költik a sapka alatti helyüket, így egyre nehezebb egy három- vagy több csapatos cserét összehozni. Zach Lowe (ESPN) annyit tett hozzá, hogy aki szerint ez a forgatókönyv ez vicc, annak újra kell gondolnia az elvárásait. Az felmerült nemrég, hogy egy DeMar DeRozan vagy Kyle Lowry köré épülő csomaggal Masai Ujiri megpróbálja megszerezni Leonardot, és úgy tűnik, egyre jobb esély van erre.

Ha már szóba került közvetve a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint a Philly megpróbálta elcsábítani Daryl Morey-t a Houston Rocketstől - mint ismert, a Sixers GM-et keres, és korábban RC Buford neve is felmerült velük kapcsolatban. A próbálkozás sikertelen volt, Morey marad a Houstonnál, ahol egyébként 12 esztendeje dolgozik, és ahol 2017-ben a 2021/22-es idényig meghosszabbították kontraktusát.

Volt több szerződtetés is. Arról már tegnap este írtunk, hogy az egykor Körmenden is megforduló Walter Lemon Jr. a Boston Celticstől two-way szerződést kapott. A San Antonio egy évre kötötte le Dante Cunninghamet. A Toronto kirakja keretéből Alfonzo McKinney-t, akinek szerdán válna garantálttá 1.4 milliós kontraktusa. A New York Knicks Troy Williamstől szabadult meg - neki részleges garantált szerződése volt, egy része augusztus 1-jén, egy másik pedig csak az alapszakasz első napján vált volna garantálttá. A Dallas Mavericks 4 éves megállapodást kötött az idei draft 33. helyén kiválasztott Jalen Brunsonnal. Az Indiana Pacers pedig egyrészt a nem draftolt Elijah Stewarttal, másrészt az 50. helyen kihúzott Alize Johnsonnal írt alá - előbbi szerződése minimális részben garantált, utóbbié viszont teljes mértékben.

Egy nem szorosan a ligához kapcsolódó hír: Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy LeBron James nem fog részt venni a Team USA összetartásán jövő héten Las Vegasban. James a hírek szerint egyelőre nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben még pályára lépjen a válogatott színeiben.

És a végére még egy: Antoine Griezmann a foci vb megnyerését követően Derrick Rose-t üdvözölte - a két játékost mezt cserélt egymással még New Yorkban, amikor Rose a Knicks játékosa volt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus