Hírmorzsák 2018-07-18 (11:15)

Közel áll a megegyezéshez a Raptors és a Spurs Kawhi Leonard és DeMar DeRozan ügyében, de Leonard nem akar Torontóban játszani. DeRozan cseréjéről már tavaly nyáron is tárgyalt a Toronto, akkor Andrew Wigginst környékezte meg Masai Ujiri. Jahlil Okafor iránt a Heat, a Bulls és a Pacers érdeklődik. A Hawks hetek óta próbálja elcserélni Dennis Schrödert, sikertelenül. Lonzo Ball bal térdét megműtötték, az edzőtábor kezdetére készen fog állni a játékra. Josh Hart lett a nyári liga MVP-je, hét idei újonc az All-Summer League első és második csapatban. Steph Curry nem, Kevin Durant viszont ott lesz az amerikai válogatott jövő heti összetartásán. Kendrick Perkinst kirakta a Cavs, a Blazers Georgios Papagiannistól szabadult meg. Treveon Graham a Netsnél, a G-Liga tavalyi MVP-je pedig Torontóban.

Volt arról szó nemrég, hogy a Toronto Raptors és a San Antonio Spurs tárgyalásai komoly stádiumba léptek Kawhi Leonardról - részletek ezen a linken. Ide tartoznak új információk is. Jordan Schultz (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, a Toronto eddig nem akarta adni OG Anunoby-t, de nem tudni, azóta bekerült-e a csomagba, vagy hogy a Spurs dealbreakernek gondolja-e, ha kimarad a kiscsatár. Chris Haynes (ESPN) pedig azt jelentette, hogy Leonard egyáltalán nem akar a Raptorsnál játszani.

Hasonló témakör: Marc Stein (New York Times) információi szerint tavaly nyáron a Toronto már tárgyalt DeMar DeRozan cseréjéről, akkor Andrew Wigginsről beszélgettek a Minnesota Timberwolvesszal, de akkor abból nem lett semmi.

Voltak kisebb rostermozgások a hajnal folyamán. A Brooklyn Nets 2 éves szerződést kötött Treveon Grahammel, amelyből az első idény teljes mértékben garantált. Lorenzo Brown közel áll a megállapodáshoz a Torontóval - tavaly two-way megállapodással volt a kanadaiaknál, és a G-Liga MVP-je lett. A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Kendrick Perkinst, a Portland TrailBlazers pedig Georgios Papagiannist - utóbbi a görög Panathinaikosz játékosa lesz a hírek szerint.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint Jahlil Okafor múlt szerdán négy csapat jelenlétében tartott nyílt edzést. A center a Miami Heat trénereivel készült az elmúlt hónapokban, így beindultak a találgatások, hogy a Heatnél is kiköthet Okafor, főleg ha Hassan Whiteside-ot elcserélik. Állítólag a Chicago Bulls és az Indiana Pacers is érdeklődik iránta, de ez a két együttes szerdán nem nézte meg.

Michael Cunningham (Atlanta Journal Constitution) értesülései szerint az Atlanta Hawks hetek óta árulja Dennis Schrödert, de nem nagyon kell senkinek a német irányító - a szerződése, a gyenge tripladobása és a védekezésbeli problémái miatt kicsi rá az érdeklődés, és ezt a helyzetet csak tetézi a pályán kívüli ügye. Mint ismert, Schröder három másik emberrel megvert egy illetőt, amiből bírósági ügy és börtönbüntetés is lehet a végén.

A Golden State Warriors legnagyobb sztárjai közül Kevin Durant ott lesz a Team USA jövő heti mini edzőtáborában, Steph Curry viszont nem - előbbi hírt David Aldridge (nba.com) hozta, utóbbit a már korábban említett Chris Haynes.

A Los Angeles Lakers irányítójának, Lonzo Ballnak megműtötték a bal térdét, az artroszkópos beavatkozás után a hírek szerint készen fog állni a játékra az edzőtábor kezdetére.

Ha már a Lakers, akkor fejezzük is be velük: arról reggel olvashattatok már, hogy a győztes Portlandtől KJ McDaniels lett a nyári liga döntőjének MVP-je, az egész torna legértékesebb játékosának azonban Josh Hartot választották, miután 24.2 ponttal ő lett a pontkirály, és volt még emellett 5.2 pattanója is meccsenként. Az All-Summer League csapatok a következőképp alakultak:

Első ötös

Josh Hart (Los Angeles Lakers) (MVP)
Wendell Carter Jr. (Chicago Bulls)
Kevin Knox (New York Knicks)
Collin Sexton (Cleveland Cavaliers)
Christian Wood (Milwaukee Bucks)

Második ötös

Deandre Ayton (Phoenix Suns)
Wade Baldwin IV (Portland TrailBlazers)
Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies)
Sviatoslav Mykhailiuk (Los Angeles Lakers)
Trae Young (Atlanta Hawks)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus