Hírmorzsák 2018-07-20 (11:30)

A Sixers és a Cavs Kyle Korver és Jerryd Bayless cseréjéről tárgyalnak. Hármascserét kötött a Philly, az OKC és az Atlanta - Dennis Schröder a Thundernél, Carmelo Anthony ideiglenesen a Hawksnál. Kis anyagi kiegészítés a Memphis és a Sacramento cseréjéhez. Marcus Smart 4 évre 52 milliót kap a Celticstől. Yogi Ferrell és Dirk Nowitzki is maradnak Dallasban. Két játékost igazolt a Lakers, egyet elengedett. A Kings 2 évre 13 millióért akarja Nemanja Bjelicát az NBA-ben marasztalni. Trae Young inkább Steve Nash akar lenni, mint Steph Curry. DeMarcus Cousinst nagyon nem érdeklik azok az emberek, akik azért kritizálják, mert a Golden State-hez szerződött. Sergio Scariolo a Toronto kispadján akarja folytatni.

Arról tegnap este külön is írtunk, hogy hivatalos lett az Atlanta Hawks, Oklahoma City Thunder, Philadelphia Sixers hármascsere, melynek keretein belül Carmelo Anthony Atlantába, Dennis Schröder pedig az OKC-hez került - részletek ezen a linken. Adrian Wojnarowski (ESPN) azt is megírta, hogy a Thunder luxusadója 150 millió dollárról 88.8 millióra csökkent ezzel a cserével.

Egy másik üzlethez is tartozik egy kiegészítés: a Sacramento Kings és a Memphis Grizzlies cseréjénél a Memphis 1.545 millió dollárnyi készpénzt is küld a kaliforniaiakhoz, méghozzá három részletben, és abból az utolsó 150 napon belül lesz a július 17-ei "bolthoz" képest. Mint ismert, többek között Ben McLemore és Deyonta Davis kerültek a Kingshez Garrett Temple-ért cserébe.

Három szerződtetés történt a tegnapi napon. Egyrészt megvan Marcus Smart új kontraktusa, amiről most már tudni, hogy 4 évre 52 millió dollárról szól. Másrészt a Dallas Mavericks 2 évre 5.3 millió dollárért megtartotta Yogi Ferrellt - nemrég visszavonták a QO-ját, de már akkor is tudni lehetett, hogy megtartják a texasiak. Harmadrészt a Los Angeles Lakers Joel Berry II-vel és Jeffrey Carroll-lal állapodott meg - előbbi 2017-ben az egyetemi négyesdöntő legértékesebb játékosa volt. Volt két elküldés is: a Hawks kitette keretéből Jaylen Morrist, a Lakers pedig Malik Newmantől vált meg.

Szintén az előbb említett Dallashoz tartozik, hogy Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint 1 évre 5 millió dollárért hosszabbít a franchise legendája, Dirk Nowitzki - nem sietős egyik félnek sem aláírni a kontraktust, egyelőre nem is történt ez meg. David Pick információi szerint a Sacramento Kings 2 évre 13 millió dollárt akar adni Nemanja Bjelicának, és a második évből 2 millió dollár lesz garantált. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) pedig úgy tudja, hogy a Houston Rockets NBA-szerződést akar adni a tavalyi draft második körében kiválasztott Isaiah Hartensteinnek.

Egy pletykát még ki kell emelni: Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint a Philadelphia és a Cleveland Cavaliers Kyle Korver és Jerryd Bayless cseréjéről tárgyalnak. Korvernek még 2 éves szerződése van, a most következő idényben 7.5 millió dollárt fog keresni, ám 2019/20-as pénzéből csak 3.4 millió dollár garantált - Bayless 8.5 milliós lejáró.

Az Atlanta 1/5-öse, Trae Young az előbb említett Shams Charaniának elmondta, hogy ő inkább Steve Nash akar lenni, mint Steph Curry - mindkettejük játékát próbálja ötvözni, de Nash volt a kedvence gyerekkorában. Sokan hasonlítják Curryhez, és a játékának több eleme tényleg hasonlít is a Golden State Warriors sztárjáéra, de Nash egy Hall of Famer - azt is hozzátette, hogy persze Curry is az lesz egyszer. Tudja, hogy a passzjátéka a meghatározó, abban kell fejlődnie, és azon dolgozik, hogy ez meg is történjen. Arról is beszélt Young, hogy a dobásait persze elvállalja, aztán vagy bemennek, vagy nem - rengeteget gyakorol, így bízik magában. Ez a nyári liga egy jó teszt volt számára, hogy csak a játékra koncentráljon - szeretne a klub arca lenni, miközben a franchise folyamatosan fejlődik.

A Golden State új centere, DeMarcus Cousins Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy abszolút nem érdekli, hogy mit szólnak az emberek ahhoz, hogy a Warriorshöz igazolt, és őrület, hogy milyen mérgesek amiatt, hogy ő az oaklandiek játékosa lett. Szerinte azért is különösen vicces ez, mert mielőtt megtörtént volna a szerződtetés, mindenki becsmérelte, hogy nem elég jó játékos, sérült, nem nyerő típus, minden negatívumot elmondtak rá. Amint elkötelezte magát a bajnokhoz, mindenki szerint túl jó játékost kapott megint a Warriors - érdekes volt, hogy hogyan változott a történet megítélése csak azért, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt az emberek várták.

Nem foglalkozik a kritikákkal, mert ha minden kritikusának szeretne megfelelni, az őrületbe kergetné magát. Soha nem lehet mindenkit kielégíteni, főleg abban a helyzetben, amiben ő van - mindig lesz valaki, aki nem ért egyet azzal, amit teszel, de őt ez már nem érdekli, mert ez csak ártalmatlan fecsegés. Emelt fővel tud az utcán járni, és semmi gondja nincs, mert mit tudnak ellene tenni? Kosarazni akar, méghozzá a legmagasabb szinten, nyerni akar, a többi meg majd megoldódik magától, ő nem nagyon zavartatja magát.

A végére pedig a Toronto Raptors maradt. Arról volt már szó korábban, hogy Sergio Scariolónak felajánlottak egy segédedzői pozíciót, és úgy tűnik, hogy az olasz szakember szeretné a kanadaiaknál folytatni, a nyári liga alatt a csapat környékén volt. Scariolo azonban 2020-ig szerződésben áll a spanyol szövetséggel, ezt a helyzetet előbb meg kell oldania - a Marca spanyol napilap úgy tudja, hogy Scariolo már közölte is döntését a hispánokkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus