Hírmorzsák 2018-07-21 (09:30)

Masai Ujiri elnézést kért DeMar DeRozantől. Michael Beasley a Lakersnél. Nemanja Bjelica végül 3 éves szerződést kapott a Kingstől, Sacramentóban kötött ki Yogi Ferrell is. Három csere is volt: üzletelt egymással a Nets és a Suns, a Sixers és a Phoenix, valamint a Thunder és az Orlando is. A Cavs továbbra is tárgyalásban áll Rodney Hooddal. Shelvin Mack egy évre a Memphishez szerződhet. Jonah Bolden szerződést kapott a Phillytől, igazolt a Mavs, a Nuggets és a Grizzlies is.

Több játékosmozgás is volt az elmúlt nap folyamán. Arról írtunk nemrég külön is, hogy Michael Beasley a Los Angeles Lakersnél folytatja, részletek ezen a linken. A Sacramento Kings végül 3 évre 20.5 millió dollárt adott Nemanja Bjelicának, ezzel bírta Vlade Divac Amerikában maradásra honfitársát. Tegnap délben volt arról szó, hogy Yogi Ferrell 2 évre 5.3 millió dollárért marad a Dallas Mavericksnél, ám Shams Charania jelentette, hogy Ferrell kihátrált ebből a megállapodásból - a Mavs állítólag Charania tweetjéből tudta ezt meg. Megvan a hátvéd új csapata is: Ferrell 2 évre 6.2 millió dollárért a Sacramentóhoz igazolt.

Voltak kisebb szerződtetések, elküldések is. A Mavs 4 éves rookie szerződést adott az idei draft 56. helyén kiválasztott Ray Spaldingnak. A Sixers 4 évre 7 millió dollárért szerződtette a tavalyi draft 36. helyén kihúzott Jonah Boldent. A Denver Nuggets 3 évre 4.8 millió dollárért írt alá Monte Morrisszal - az első két év nem garantált, és Morris eddig two-way kontraktussal volt a csapatnál. A Toronto Raptors Chris Boucher-vel állapodott meg egy edzőtábormeghívóban, tehát egy részlegesen garantált szerződésben - ő tavaly a Golden State Warriorsnél volt two-way megegyezéssel. A Memphis Grizzlies pedig a nem draftolt Yuta Watanabének adott egy two-way kontraktust.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers továbbra is tárgyal Rodney Hooddal - meg akarja tartani őt az ohiói klub, csak egyelőre nem tudtak megegyezni, és benne van, hogy Hood elfogadja az 1 éves QO-t 3.4 millió dollárért, hogy jövő nyáron oda igazolhasson, ahova akar. Van még egy pletyka: Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy egyre közelebb van a megegyezéshez Shelvin Mack és a Memphis Grizzlies, az irányító 1 éves szerződést kaphat.

Volt három csere is, igaz, óriási vihart egyik sem kavart. A Brooklyn Nets a Phoenix Sunshoz cserélte Darrell Arthurt Jared Dudley-ért és egy 2021-es második körösért, amely Top35 védett. Arthurt valószínűleg kivásárolja a Suns 7.4 milliós lejáró szerződéséből, de jó eséllyel ugyanezek a beszélgetések meglesznek a Nets és a 9.5 milliós lejáróval rendelkező Dudley között is. A Suns emellett készpénzért megszerezte Richaun Holmest a Phillytől - ezzel lett helye a Sixersnek Bolden szerződésére. Az Orlando Magic pedig Rodney Purvis nem garantált szerződéséért elvitte az Oklahoma City Thundertől Dakari Johnsont - a Magic ingyen próbálkozhat Johnsonnal, a Thunder pedig újabb spórolást hajtott végre a center szerződésének kipucolásával és a luxusadó csökkentésével.

Volt már szó a Raptorsról, térjünk még vissza a kanadaiakhoz: Masai Ujiri elnök elmondta, hogy beszélt DeMar DeRozannel a nyári liga alatt, és szeretné ennyiben hagyni a dolgot - ott csúszhatott el szerinte a helyzet, és ott hibázhatott, hogy arról beszélt DeRozannek, hogy mit vár tőle a jövőben. Ujiri szerint az ő pozíciójában mindig abból kell kiindulnia, hogy abból főz, ami adott - ha volt félreértés közte és a dobóhátvéd között, akkor elnézést kér DeRozantől, a családjától és a képviselőitől is, nem szerette volna, hogy ez legyen a vége. Azt is hozzátette Ujiri, hogy ha van esély egy Top5-ös játékos megszerzésére, amire nagyon ritkáns adódik lehetőség, akkor azt meg kell ragadni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus