Hírmorzsák 2018-07-22 (11:45)

Úgy tűnik, Gordon Hayward közel a játékra kész állapothoz (videó) - szerinte kemény lesz a keleti főcsoport, hiába írják le sokan a konferenciát, de úgy érzi, döntőbe tudnak kerülni. DeMar DeRozan reagált Masai Ujiri bocsánatkérésére, elbúcsúzott a torontói szurkolóktól. Danny Green segíteni akarja Kawhi Leonardot - nem tudja, mi történt a Spursnél. Alex Len a Hawksnál folytatja. A Cavs David Nwaba, Luke Babbitt és Trevor Booker iránt érdeklődik. Roy Hibbert befejezte? Shams Charania szabadügynök lesz idén nyáron. Újabb LeBron-falfestményt tettek tönkre Los Angelesben. Marcus Smartnak gyomorrontása van. A Celtics segédedzője kenőpénzt fogadott el.

Kezdjük a ma délelőtti morzsát a Boston Celtics felépülőben lévő sztárjával, Gordon Haywarddal, akiről egy biztató videó jött ki a napokban. Másrészt Hayward csütörtökön azt is elmondta, hogy szerinte a keleti konferencia nagyon erős lesz, hiába írja le mindenki a főcsoportot. Tavaly is több meglepetés volt keleten, és vannak olyan fiatal klubok, amelyek sok tapasztalatot gyűjtöttek az előző idényben, így komoly nehézségeket okozhatnak nekik. Azt is hozzátette, hogy mindezt egybevéve is úgy érzi, hogy a jelenlegi kerettel ott lehetnek a döntőben. Nagyon mély a Boston állománya, gyakorlatilag mindenkit megtartottak, és nagyon kíváncsi, hogy mit tudnak teljes fegyverzettel. Neki egyénileg nem volt jó éve természetesen, és voltak további sérüléseik is, de egyébként a Celtics nagyszerű szezont zárt, a fiatalok sok tapasztalttal gazdagodtak, és olyan feladatokat bíztak rájuk, amiket alapvetően valószínűleg nem kaptak volna meg. Ez Hayward szerint megfizethetetlen plusz.

A Celticshez még két hír kapcsolódik. Egyrészt Marcus Smart csütörtöki sajtótájékoztatója azért maradt el, mert a hátvéd gyomorrontással kórházba került, intravénásan kapott gyógyszereket - mint ismert, Smart a héten hosszabbított a Bostonnal 4 évre 52 millió dollárért. Másrészt a Celtics egyik segédedzője, Jerome Allen botrányba keveredett - korábban a Pennsylvania Egyetem vezetőedzője volt, és a Bloomberg több újságírója úgy tudja, hogy kenőpénzt fogadott el egy üzletembertől, aki a fiát szerette volna "benyomni" a csapatba. Allent a 2014/15-ös idény után menesztette a Penn.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri elnézést kért DeMar DeRozantől, illetve azt mondta, hogy félreértette egymást a két fél, ezért érezhette DeRozan azt, hogy hazudtak neki. Erre megjött a játékos válasza is instagramon, és a kanadaiak eddigi kedvence búcsúzott a Raptors szurkolóitól is. DeRozan azt írta szintén instagramon, hogy soha nem fogja tudni szavakba önteni, hogy mit jelentenek jelentenek számára a drukkerek. 19 éves comptoni kölyökként érkezett Torontóba, de befogadták, és úgy kezelték, mint aki egy közülük. Nagyon hálás azért a szenvedélyért és megbecsülésért, amit az elmúlt 9 évben kapott, és mindig is 10-szeresen akarta ezt visszaadni, hogy meg tudja mutatni, mennyit jelentett ez neki. A végén megköszönte Torontónak és Kanadának is.

Szintén a Raptorshoz kapcsolódik, hogy Danny Green azt nyilatkozta, hogy Kawhi Leonard most nagyító alatt lesz az egész idényben, elég nagy elvárások lesznek a kiscsatárral szemben, és mindent megtesz annak érdekében, hogy segíteni tudja Leonardot. Green Tony Parker kritikus nyilatkozatáról ("nekem 100-szor komolyabb a sérülésem, mint Kawhi-é") azt mondta, hogy elég furcsa helyzet volt, fogalma sincs arról, hogy pontosan mi is történt akkoriban a San Antonio Spurs háza táján.

Az Atlanta Hawks 2 évre 8.5 millió dollárért leigazolta a 2013-as draft 1/5-ösét, Alex Lent.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers Luke Babbitt, David Nwaba és Trevor Booker iránt érdeklődik - egyik játékossal sincs közel a megegyezés, és ahogy azt már írtuk, Rodney Hood újraszerződtetése is terítéken van még.

Nagyon úgy tűnik, hogy Roy Hibbert befejezte, a TMZ Sports kérdésére legalábbis azt válaszolta, hogy jelenleg nagyon jól érzi magát, és itt az ideje, hogy továbblépjen.

Egy új szabadügynök is lesz a piacon nem sokára: a nyár későbbi részében lejár az egyik legjobb forrásokkal rendelkező újságíró, Shams Charania szerződése a Yahoo Sportsnál, és a lap már bejelentette, hogy nem hosszabbít fiatal ászával.

A végére pedig egy újabb LeBron James falfestmény maradt, amelyet tönkre tettek Los Angelesben - nem ez volt az első ilyen, ezen a linken láthattok még két esetet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus