Hírmorzsák 2019-03-22 (13:45)

Marcus Smartot 50.000 dollárra büntette. Kevin McHale vagy Jim Paxson, mint a Suns új GM-je? Klay Thompson szeretne pályafutása során legalább egyszer bekerülni az All-Defensive csapatok valamelyikébe - szerinte nagyon ingadozó a média és a szurkolók szeretete. Aaron Gordon szerint a Magic a liga egyik legjobban védekező csapata. Donovan Mitchellnek sokan segítettek, hogy leküzdje idei problémáit - szóltak neki előre, hogy nehéz év lesz, de szembesülnie kellett a gondokkal.

A Boston Celtics játékosa, Marcus Smart 50.000 dolláros büntetést kapott, amiért a földre teremtette a Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet. Smart azért kapott ekkora bírságot, mert többször is sportszerűtlenül viselkedett, idén is volt már két ilyen alkalma.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Phoenix Sunsnál felmerült Kevin McHale és Jim Paxson neve is következő GM-ként - McHale a Minnesota Timberwolvesnál híres-hírhedt időszakot élt meg, legutóbb a Houston Rocketsnél vezetőedzőként dolgozott, most a TNT csatorna szakkommentátora, míg Paxson a Cleveland Cavaliers GM-je volt, amikor az ohióiak ledraftolták LeBron Jamest, most pedig a Chicago Bullsnál tevékenykedik tanácsadóként.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson az ESPN munkatársának elárulta, hogy nem a labdaszerzéseiről híres, de az biztos, hogy több kiváló védő van az oaklandieknél, hiszen az elmúlt öt évben négyszer elsők lettek - nem csak a támadójátékról szól a Warriors, sokan odateszik magukat hátul is. Thompson saját bevallása szerint azok közé tartozik, akik a pálya mindkét végén kiemelkedően akarnak teljesíteni, és még mielőtt visszavonul, szeretne bekerülni egyszer valamelyik All-Defensive csapatba. Arról is beszélt a vajkezű dobóhátvéd, hogy a média és a szurkolók szeretete meccsről meccsre ingadozó - manapság az számít leginkább, hogy az utóbbi időben mit tesz az ember, úgyhogy nem is nyugodhat meg senki, ha éppen imádják, mert ez az állapot gyorsan változhat.

Ugyancsak a védekezésről beszélt az Orlando Magic játékosa, Aaron Gordon is, aki John Dentonnak (nba.com) elmondta, hogy nagyon tehetséges játékosaik vannak, ha a védekezésről van szó, és rendkívül egységesek. Gordon szerint kezd összeállni a rendszer, a tehetség és a technika, és így a liga egyik legjobban védekező csapata az Orlando - büszke arra, hogy ezt a pályán is megmutatták az utóbbi időben. A Magic az All-Star szünet óta 103.7-es Def Rtg-gel bír (100 támadásra vetített kapott pontok), ezzel a liga legjobbja a floridai alakulat.

A Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell szintén az ESPN munkatársával osztotta meg gondolatait. Mitchell arról beszélt, hogy Quin Snyder vezetőedző rengeteget hangsúlyozta neki, hogy ez az idény teljesen más lesz, mint az előző, de egy dolog hallani ezt, és teljesen más dolog átélni - ezen a helyzeten csak úgy eshet át valaki, ha megtapasztalja, és a többiek már tudták, miről van szó, ő viszont még nem. Többek között James Harden, Kobe Bryant, Chris Paul és Dwyane Wade is azt tanácsolták neki, hogy a ritmusváltásokra koncentráljon, és próbáljon minél több büntetőt kiharcolni. Megpróbálta követni a tanácsokat, és rengeteget segítettek neki ezzel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus