Hírmorzsák 2019-05-25 (13:00)

Kevin Durant szerint sokaknak nem tetszik, hogy együtt van a Warriors. Steph Curry szerint az elmúlt három évben mindenért kritizálták őket. Lehet, hogy DeMarcus Cousins mégis játszhat a döntő első meccsén. A Wizardsnál Masai Ujiri és Neil Olshey is kiesett a kalapból, utóbbi hosszabbított Portlandben. A Rocketsnél Jeff Bzdelik mellett a szakmai stáb további négy tagjától elköszöntek. Mike D'Antoni meglepődött, hogy egyáltalán hír lett Chris Paul és James Harden vitájából. Trae Young úgy érzi, a játékstílusa vonzó a legnagyobb sztárok számára is. Hat órával korábban kezdődik a szabadügynökpiac.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant először adott interjút az újságíróknak, mióta megsérült a vádlija. Duranttől kerdezték, hogy "milyen a játékuk", mire kijavította, hogy "játékunk". Arról beszélt a kétszeres döntő MVP, hogy mióta megérkezett az oaklandiekhez, mindenki külön beszél róla és a csapatról - csak a klubnál lévők, a csapattársai tudják, hogy mit tett azért a pályán és azon kívül is, hogy beilleszkedjen a franchise kultúrájába. Az elmúlt két évben mindent megtett, amire csak kérték - tudja, mit jelent a Warriors számára, de azt is, hogy sokan nem szeretik azt, hogy együtt van ez a társaság.

Maradjunk még a Warriorsnál: Steph Curry arról beszélt, hogy az elmúlt három évben mindenki kipécézte őket, és minden lehetséges fórumon és időpontban megpróbáltak közéjük állni, éket verni a csapatba. Idén még rosszabb a helyzet, hiszen Durant szabadügynök lesz - senki nem mondhat semmit anélkül, hogy ne kritizálnák, és annak sem örülhetnek, hogy jól játszanak, számára pedig ez az igazán meglepő. Ha KD játszik, akkor az jön elő, hogy más stílusban játszanak, nem olyan szórakoztatóak, amikor pedig Durant sérült, akkor azt feszegetik, hogy így jobb csapatot alkotnak. Mindig van valami, és ezt ők hallják is.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik, hogy Anthony Slater (The Athletic) információi szerint elképzelhető, hogy DeMarcus Cousins mégis pályára léphet a döntő első meccsén.

A Washington Wizards együttesénél továbbra sincs elnök, több hír is kapcsolódik ehhez. Egyrészt a Denver Nuggetsnél maradó Tim Connelly komolyan fontolgatta, hogy elfogadja a fővárosiak ajánlatát. Ben Standig (NBC Sports) úgy tudja, hogy Masai Ujiri szerződtetésére semmi esélye nincs már a Wizardsnak, a csapat le is mondott a Toronto Raptors szakvezetőjéről.

Felmerült Neil Olshey neve is Washingtonban, de a Portland TrailBlazers GM-je tegnap este hosszabbított az oregoni együttessel, új megállapodása 2023/24-ig tart.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies leült interjúzni a Milwaukee Bucks segédedzőjével, Taylor Jenkins-szel - ő korábban a Spurs G-Ligás együttesénél dolgozott.

A Houston Rocketsnél a szakmai stáb négy tagját is menesztették, köztük James Harden személyi edzőjét - Irv Roland Chris Paulhoz és PJ Tuckerhez is közel állt. Roland mellett Roy Rogers és Mitch Vanya, két segédedző, illetve a videokoordinátor, John Cho is távozott, Jeff Bzdelik elengedéséről pedig volt már szó korábban.

A Rocketsnél felmerült a napokban, hogy Harden és Chris Paul összevesztek a Golden State elleni kiesést követően. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott erről, hogy túlságosan felfújták ezt az újságírók - szerinte minden ilyen csapatban előfordul az ilyen, ahol több "alfahím" is van, és ahol a bajnoki címért harcolnak a játékosok, öltözőben, a pályán, időkéréseknél, mindig. Semmi különleges nem történt, és nagyon meglepte, hogy ebből hír lett.

Az Atlanta Hawks újonc sztárja, Trae Young azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon sokan tudják ebben a ligában, hogy ha valaki a Hawks játékosa, akkor ő biztosítja, hogy a labda eljut az illető kezébe - szerinte ez vonzó a legnagyobb sztárok számára is.

A végére pedig a liga maradt, amely bejelentette, hogy 6 órával korábban kezdődik a szabadügynökpiac - magyar idő szerint július 1-jén pontosan 00:00-kor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus