LeBron James lett az AP Év Férfi Sportolója

A Los Angeles Lakers sztárja harmadjára nyerte meg az Associated Press elismerését - Michael Jordan után ő a második kosaras, akinek ez sikerült.

Az Associated Press bejelentette, hogy amerikai szerkesztők és újságírók szavazatai alapján LeBron James lett az AP Év Férfi Sportolója díj nyertese - James 78 pontot szerzett, ezzel előzte meg Boston Red Sox baseball sztárját, Mookie Bettset (46), a Washington Capitals NHL csapat orosz gólzsákját, Alexander Ovechkint, a Kansas City Chiefs irányítóját, Patrick Mahomest, illetve a Triple Crown győztes lovat, Justify-t.

LeBron a negyedik ember és a második kosaras lett, aki legalább háromszor megnyerte a díjat - először 2013-ban, majd 2016-ban hódította el ezt az elismerést. A másik három embert Lance Armstrongnak (2002-től 2005-ig), Tiger Woodsnak (1997, 1999, 2000, 2006) és Michael Jordannek (1991-től 1993-ig) hívják.

James egyik, ha nem a legjobb barátja, Dwyane Wade azt mondta, hogy ő mindig generációkban gondolkodik. Szerinte soha nem lesz még egy Jordan, mert ő volt az első globális szupersztár, aki egy teljesen másik szintre emelte az NBA-t. Wade azonban úgy gondolja, hogy még egy LeBron sem lesz soha, aminek sok köze van a pályán kívüli tevékenységhez is - a díjat is részben annak köszönheti James, hogy a nyáron megnyitotta az I Promise iskolát, amelyben a rászoruló gyerekek taníttatása mellett egész családokat segít meg így (ételek, felnőtt oktatás) vagy úgy (jogi képviselet). Wade szerint James pontosan tudja, hogy milyen fontosak és felfrissítőek a szavai az emberek és a barátai számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus