A harmadik negyedben "robbantott" a bajnok

Kosarakban gazdag, fordulatos első percek után a várt nagy küzdelem alakult ki a Sopron-Pécs női elődöntő első meccsén. Félidőre 9 pontos előnyt szerzett a Sopron, amely a harmadik negyedben a Hawkins-Ciglar duó remeklése révén eldöntötte a maga javára a meccset

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs 76-45 (14-11, 15-9, 25-12, 22-13)

Az irányítók pontjaival kezdődött az elődöntő, az első percben Ciglar egy duplát, majd 2 büntetőt, közte Reid egy kettest dobott. Következtek a mezőnyjátékosok, Fegyverneky egy jó büntetőjére Raksányi és Jovanovics is egy-egy duplával válaszolt, sőt "magasabb régiókból" Bishop is beköszönt, ami egy 6-0-s PEAC-futást jelentett. Jöttek az első pontok hazai részről is center posztról, Krnjics kosár plusz büntetős játékkal egalizált. Megállapíthatjuk, nyoma sem volt lámpaláznak, szépen egymásnak estek a csapatok, s a kosarak is potyogtak szép számmal. A negyed közepén visszaszerezte a vezetést az Uniqa és ettől kezdve lett olyan a játék, amilyet eredetileg is sokan vártak: öldöklő harc, kevés kosárral. Ebből a küzdelmes periódusból Ciglar vezérletével a hazaiak jöttek ki jobban, 3 ponttal vezettek 1 negyed után. 

Szünet után továbbra is a küzdelem dominált, Faris kosarával 5 ponttal ellépett a Sopron,de Bishop nem "engedte el" a bajnokot. A szakasz közepén Nagy-Bujdosó kosarával 2 pontra jött föl a kupagyőztes, ám Hawkins tolt egyet a bajnokcsapat szekerén, sőt egy támadó pattanó után Sztankovics 6 pontosra növelte az Uniqa előnyét - egy ilyen küzdelmes, kevés kosarat hozó meccsen ez nem kevés. A csattanó a félidő végén Simon triplája volt, amelynek köszönhetően az Uniqa 9 pontos előnnyel zárta az első 20 percet.

A második 20 perc elején jobbára büntetőkből estek a kosarak. A Sopron egy 9-0-s rohammal jelentős előnyre tett szert. A PEAC hosszabb kosárcsendjét a vendégek legjobbja, Bishop törte meg, de a kitűnően játszó Ciglar rögtön felelt rá.  A szakasz közepén rövid triplaeső hullott az MKB Arénára, Jovanovics hármasára Hawkins felelt távolról. Tartotta 10 és 15 pont közötti, megnyugtatónak mondható előnyét a Sopron. Sőt, a negyed hajrájában, egy Hawkins vezette 8-0-s rohammal ezt 21 pontosra növelte. A befejező 10 perc előtt ez tovább nőtt, 22-vel "ment' a harmadik negyed után a Sopron.

A záró szakasz Hawkins kosár plusz büntetős akciójával kezdődött, 25 ponttal vezetett ekkor a címvédő. Djokics ekkor küldte pályára csapata fiataljait, s a soproni csapatban is a kiegészítő emberek kerültek pályára, a két szakvezető ekkor már a pénteki, pécsi meccsre tartalékolt.

A végén 31 pont lett a különbség, a Sopron 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban. 

Sopron: Ciglar 14, Fegyverneky 5, Simon 5/3 Hawkins 20/3, Krnjics 5. Cs:Faris 2, Sztankovics 6, Zsovár,8/6 Tetemondová 6, Licskai 5.

PEAC: Reid 3, Raksányi 3, Jovanovics 7/3, Nagy-Bujdosó 8/3, Bishop 14. Cs: Fűrész, Kublina 2, Nagy D. 2, Kaposi 2, Raus, Szűcs, Pap 4. 

Fotó: wb-sopron.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus