Két hazai és két idegenbeli vereség a női EuroCup nyitányán

Szerdán négy női csapatunk kezdte meg szereplését az Európa-kupában, s mind a négy kikapott. A Diósgyőr és a Szekszárd hazai környezetben hamar "elengedte" francia, illetve olasz ellenfelét, a Győr francia földön a 3. negyedben "fagyott le". A szintén Franciaországban pályára lépő Cegléd állt a legközelebb a győzelemhez, 2 másodperccel a lefújás előtt még a magyar csapat vezetett, de a végül kikapott. Holnap a PEAC német földön próbál javítani a magyar mérlegen.

Aluinvent DVTK Miskolc - Flammes Carolo Basket (francia) 58-68  (11-17, 17-17, 13-13, 17-21)

Diósgyőr: Nagy D. 5/3, BURKHOLDER 17/9, Engelman 6, PECKOVÁ 10/6, MELNIKA 18. Cs.: Szabó F. 2, Aldazabal, Zele, Kiss A.

Lett centere, Zenta Melnika jóvoltából a Diósgyőr szerzett vezetést, ám erre 4 gyors ponttal felelt a Carolo. Sok volt a hiba mindkét oldalon, Kirby Burkholder kosaraival fordított a Diósgyőr, majd Monica Engelman villanásaival 11-6-ra elhúztak a hazaiak. A szakasz második fele a vendégeké volt, akik a sokat hibázó, a negyed utolsó bő 4 percében pont nélkül maradó diósgyőriekkel szemben egy 11-0-lal 6 pontos előnyt szereztek. A második negyed elején lendületben maradt a Carolo, s egy újabb 5-0-lal 10 pont fölötti előnyt szerzett. Nagy Dóra közel 8 játékpercnyi DVTK-kosárcsendet tört meg, s egy 8-2-vel 5 pontra feljött a hazai együttes. A félidő hajrájában Melnika és Burkholder jóvoltából "látótávolságon" belül maradt a Diósgyőr.

A második félidőt 6-2-vel kezdve 10 ponttal ellépett a francia együttes, ám Nagy Dóra triplája egy parádés, fordítást eredményező, Engelmann és Melnika vezette 11-0-s DVTK "száguldás" kezdetét jelentette. A koncentrált remek játék sokat kivett a hazaiakból, a negyed 7-0-s Carolo-rohammal, s 6 pontos vendég vezetéssel zárult. A befejező etapban újra megpróbált feljönni a DVTK, s a Melnika-Burkholder duó jóvoltából a szakasz közepén 3 pontra meg is közelítette ellenfelét, ám ezzel "ellőtte" puskaporát, a francia csapat újítani tudott, s végül biztosan győzött. A Diósgyőr a meccs elején nagyon "elengedte" ellenfelét, a végére pedig belefáradt folytonos üldözésébe.


KSC Szekszárd - Virtus Ereine 56-74 (10-25, 15-9, 11-20, 20-20)

Szekszárd: Oblak 5/3, Theodoreán, Erkic 5/3, MCCALL 15, Krnjic 6. Cs.: Studer Á. 9/9, Mansaré 2, Gereben 2, BÁLINT 10/6,Kiss V. 

Az első percek kiegyenlített játéka után az ex-pécsi Jessica Kuster triplája óriási lökést adott az olasz csapatnak, s szinte sokkolta a hazaiakat. 6-6 után "lefagyott" a Szekszárd, a vendégek egy 19-4-es "száguldással" 15 pontos előnyt szereztek az első negyed végére. A második szakaszban a védekezés határozottabb lett szekszárdi részről. A szakasz közepén Teja Oblak, majd Studer Ágnes hármasával 10 pontra felzárkóztak a hazaiak. A félidő hajrájában váltva estek a kosarak, Studer újabb triplájával sikerült 6 pontra feljönnie a magyar ezüstérmesnek, ám erre a végén hármassal felelt a Virtus, amely így szünetben 9 ponttal vezetett. 

A második félidő elején váltva estek a kosarak. A szakasz második felében egy 8-0-lal az olasz csapat "lerázta" magáról a szekszárdiakat, s 18 ponttal vezettek a befejező etap előtt. A záró negyed nagy dobópárbajt hozott, ebben a Szekszárd Bálint Réka és Erica McCall révén partiban volt a 15 és 20 pont közötti előnyét végig megtartó olasz együttessel.


Basket Landes (francia) - VBW CEKK Cegléd 70-69 (18-14, 18-20, 12-18, 22-17)

Cegléd: Medgyessy 3/3, Katona 2, ZSOVÁR 18/12, Nagy-Bujdosó 7/3, MOKANGO 14. Cs.: Popovics 11/3, MAKSZIMOVICS 14/3, Kányási. 

2-2 után egy 6-0-t mutattak be a hazaiak, akik sokáig tartották 5 és 10 pont közötti előnyüket, A negyed hajrájában Jovana Popovics, valamint Nagy-Bujdosó Nóra villanásaival 4 pontra feljött a Cegléd. A második etap elején Katona Szidónia tovább faragott a Magyar Kupa ezüstérmes hátrányán. A hazaiakat a holtponton az előző szezonban még Cegléden parádézó Maja Skorics lendítette át, de ekkor már a CEKK Zsovár Orsolya, valamint Jelena Makszimovics triplájával próbált tapadni ellenfelére. A félidő hajrájában nem jött jól Medgyessy technikaija, valamint Popvics két kihagyott büntetője. A félidő végén Zsovár újabb hármast "küldött a helyére", s Mokango is megrázta magát, így csupán 2 pontos hátránnyal várhatta a második félidőt a CEKK.

Ennek elején Medgyessy hármasával fordított is Cziczás László együttese, majd váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtak a felek. A "40 mind"-ről, a tenisz állásról a fogadó, azaz a vendég CEKK jutott előnyhöz Popovics duplájával, majd triplájával. Hullámzó volt a játék, egy 7-0-lal fordítottak a hazaiak, de a negyed egy 7-1-es ceglédi futással, s 4 pontos vendég előnnyel ért véget. A záró pedig Zsovár újabb triplájával kezdődött, 7 pontra nőtt a CEKK előnye. Több mint két és fél percre "befagyott" az eredményjelző, azaz nem született kosár, s ez is a Cegléd malmára hajtotta a vizet. Skorics triplája viszont már nem, a szakasz közepén 2 pontra feljöttek a vendéglátók. A Makszimovics-Mokango centerkettős lendítette át a holtponton a ceglédieket, Zsovár pedig ismét hozzátett a CEKK pontterméséhez egy 2+1-es akcióval. A végjátékban Ayim tarthatatlan volt, Popovic ellen támadó hibát ítéltek, s 2 másodperccel a befejezés előtt egy 2+1-es akcióval a hazaiak megfordították, s végül egyetlen ponttal megnyerték a meccset.
 

Saint Amant (francia) - CMB Cargo UNI Győr 77-70 (11-18, 19-13, 30-15, 17-24)

Győr: Czank 5/3, FIELDS 24/3, Varga Zs. 4, Krivacsevics 7, GOREE 10. Cs.: Simon 8, STEPANOVÁ 10, Török 2.  

A kanadai Nirra Fields villanásaira alapozva 6-0-lal kezdtek a győriek, majd egyenlített a francia együttes. Ezt követően azonban egységes csapatmunkával egy 10-2-es rohamot bemutatva ellépett ellenfelétől a győri csapat, amely 7 pontos előnnyel zárta a nyitó 10 percet. A második szakaszt a korábban Sopronban is kosarazó szlovák Tetemondová két triplával, a francia együttes pedig 8-2-vel kezdte. Az időkérés nem segített, átvették a vezetést a hazaiak, a Győr Varga Zsófia büntetőivel és Török Ágnes találatával tartotta a lépést ellenfelével. A félidő végén a cseh center, Kamila Stepanová lépett elő győri oldalon, az ő villanásainak köszönhetően szünetre visszavette a vezetést a magyar csapat.

A második félidőt jobban kezdték a hazaiak, ám Czank Tímea hármasával sikerült egyenlíteni. Varga ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők, s a negyed közepén a litván Sulciute egy 13-2-es rohamot vezényelt a hazaiaknak. A szakasz második felére széteső győriek egy csúnyán, és amúgy teniszes módra 30-15-re elveszített negyed végén 14 pontos hátrányban voltak. A 4. negyedben állandósult a 10 és 15 pont közötti francia előny. A hajrában Fields előbb hármast dobott, majd 2+1-es akciója után 8 pontra feljött a Győr, de igazán szorossá már nem tudta tenni a találkozót. 2/15-ös triplamutatóval mindenesetre nem könnyű nemzetközi porondon, főleg idegenben nyerni, s a 16/26-os büntető mutató sem túl fényes.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus