Női EuroCup: A PEAC-nak sem sikerült

A második negyed közepén nagyon "elengedte" német vendéglátóját a PEAC-Pécs az Európa-kupában a nyitó mérkőzésén. A szünet utáni "üldözőversenyben" többször is szorossá tették a meccset a pécsiek, de fordítani nem tudtak, így a tegnapi négy vereség után ötödik csapatunk is vereséggel kezdett az Európa-kupában.

Rurtonik Stears Keltern - PEAC-Pécs 77-69 (16-16, 26-14, 19-16, 16-23)

PEAC: MANDICS 19/6, ROBERSON 17/6, Raksányi 6/6, Vucsorovics 13, IMOVBIOH 17. Cs.: Licskai 5, Szűcs R., Demeter, Szűcs L.

Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, az első negyed közepén 5-5-re álltak a felek. 5-5 után egy 10-4-gyel, egységes csapatjátékkal elléptek a pécsiek, de a szakasz utolsó percében ledolgozta hátrányát a német együttes. A második negyed elején váltva estek a kosarak, majd 20-20 után, a szakasz közepén egy 15-2-t "repesztve", a pécsi hibákat büntetve elléptek a hazaiak. A félidő hajrájában Sanja Mandics két triplájával sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot a PEAC-nak, amely nagyon sok, 26 pontot kapott a 2. negyedben.

Szünet után Mandics vezérletével, egy gyors 8-0-s 2 perccel 4 pontra feljött a PEAC. Ezt követően váltva estek a kosarak, 5 pont körüli előnyt állandósított a Keltern. A szakasz utolsó bő 3 percében azonban két korábban Magyarországon is megforduló játékosa, a belga Ciappina és a fehérorosz Lihtarovics révén egy 11-1-gyel ismét megnyugtató előnyt szerzett a házigazda. A záró szakasz közepéig tartotta biztos 15 pont körüli vezetését a hazai csapat, sőt a 36. percben 17-tel "ment" a Keltern, amikor Briana Roberson és Sara Imovbioh vezérletével hosszú hajrát indított a PEAC. Egy 13-0-s 3 perces "száguldással" az utolsó percre csekély 4 pontos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A végén azonban több pontot már nem tudtak szerezni a pécsiek, akik korábban nagyon "elengedték" a hazaiakat, s emiatt ugyan nagyot hajráztak, de fordítani nem tudtak.

Foto, slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus