Soproni bravúr török földön, szekszárdi előny a Győr ellen

Volt már 20, s a záró etap közepén 16 pontos előnye is a Sopronnak a Galatasaray otthonában. A végjáték izgalmasan alakult, a bajnoknak végül sikerült a bravúr, fontos győzelmet aratott az Euroligában egyik nagy riválisa otthonában. Győrben, az Európa-kupa magyar párharcában szoros első szakasz után a Szekszárd ellépett a Krivacsevicset nélkülöző hazaiaktól, majd egy színvonalas üldözőversenyben 9 pontos előnyt szerzett a visszavágóra.

EUROLIGA

Galatasaray - Sopron Basket 73-75 (12-22, 13-14, 23-22, 25-17)

Alben hármasával a hazaiak szereztek vezetést. Langhorne alaposan "bekezdett", az első 8 soproni pont az amerikai center nevéhez fűződött, 8-6-ra már a magyar bajnok vezetett. Hazai egyenlítést követően a soproni zóna megfogta a török csapatot, villant Milovanovics, Crvendakics indításból volt eredményes, Fegyverneky pedig triplát dobott. E 7-0-lal elléptek a zöld-sárgák. Hazai időkérés után váltva estek a kosarak, a negyed végén Crvendakics triplájával, majd Salvadores ügyes betörés utáni találatával 10 pontosra nőtt a Sopron előnye. Közel másfél perc eltetével Petronyte szerezte a második negyed első kosarát. Bő fél percre rá Jovanovic egy támadó pattanó után talált be. Dubljevics vezérletével próbáltak zárkózni a hazaiak, de mind a két oldalon sok volt a hiba. Jovanovics "tett róla", hogy ne legyen igazán szoros a meccs, Langhorne hármasa után pedig 10 pont fölé nőtt a soproni előny. Petronyte duplája, majd Alben hármasa következett, Iniguez időt kért, s rendezte a sorokat. A félidő Langhorne duplájával, s Crvendakics hármasával zárult, szünetben 11 ponttal vezetett a Sopron.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: Crvendakics triplájával. Két hazai dupla után Milovanovics szerzett újabb triplát. Jól védekezett, s a szakasz közepén egy 12-4-gyel már 20 ponttal vezetett a Sopron. Megtört a lendület, egy 12-2-vel 10 pontra jött föl a Galatasaray. Hazai triplával indult a záró etap, 7-re csökkent a Sopron előnye. Egységes csapatmunkával egy 9-0-lal - benne egy Fegyverneky triplával ismét megnyugtató előnyt szerzett a magyar bajnok. Két triplával indította el a hosszú hajrát a Galata, amely egy 12-0-lal 4 pontra feljött. A végjátékban a soproniak megzavarodtak, több labdát eladak. Crvendakics szerzett fontos kosarat, s az izgalmas végjátéban végül 2 pont megmaradt a soproni előnyből, értékes győzelmet aratott a magyar bajnok.

Sopron: FEGYVERNEKY 8/6, Turner, CRVENDAKICS 20/12, MILOVANOVICS 14/6, LANGHORNE 17/3. Cs.: SALVADORES 10, Jovanovics 6, Dubei, Határ.


EURÓPA-KUPA

CMB Cargo-UNI Győr - Atomerőmű KSC Szekszárd 67-76 (19-21, 13-18, 17-17, 18-20)

Az első negyedben végig fej-fej mellett haladtak a felek, a szakasz közepén 8-6-os hazai vezetés után Studer Ágnes és Theodoreán Alexandra 1-1 triplájára éptve egy 8-2-vel 4 pontos előnyt szereztek a vendégek. A sérült Krivacsevicset nélkülöző Győr azonban Goree Cyesha vezérletével egy 5-0-lal gyorsan fordított. A szakasz végén Bálint Réka büntetőivel a Szekszárd vezetett. Krnjics Szara és Teja Oblak villanásaival 7-0-lal indította a második negyedet a Szekszárd. A folytatásban Nirra Fields és Goree jóvoltából tartotta a lépést ellenfelével a Győr, sőt Simon Zsófia pontjaival 5 pontra feljött. A félidő hajrájában Bálint Réka és Varga Zsófia is beemelt egy-egy triplát, szünetben 7 ponttal vezettek a vendégek.

A második félidőt a két Zsófi, az újabb hármast "vágó" Varga, valamint a duplával jelentkező Simon révén 5-0-lal kezdve 2 pontra feljött a Győr, sőt, Goree találatával egyetlen pontra csökkent a vendégek előnye. Ekkor Oblak hámast dobott, s állandósult a Szekszárd 5 pont körüli előnye. A szakasz hajrájában Török Ágnes találatával ismét feljött 2-re a Győr, de a szakasz vége Theodoreán Alexandra triplájának, valamint Oblak büntetőinek köszönhetően a vendégeké volt, akik 7 pontos előnnyel várhatták a befejező etapot. Ennek elején 4 pontra felzárkóztak a hazaiak, ám Bálnt és Oblak egy-egy hármasára építve egy 12-2-vel "tízen túli" előnyhöz jutott a Szekszárd tartalékos, s fáradó ellenfelével szemben. Az utolsó lehelletéig küzdő Győr egy 7-0-lal még megfelezte hátrányát, de egyik legjobbját nélkülözve nem tudta igazán szorossá tenni az összecsapást.

Győr: Czank 7/3, FIELDS 15, Török Á. 2, VARGA ZS. 13/6, GOREE 17. Cs.: SIMON ZS. 13, Stepanova, Laklóth.

Szekszárd: Studer Á. 7/3, ERKIC 14, Gereben 3, McCall 4, Mansaré. Cs.: OBLAK 13/9, KRNJICS 16, BÁLINT 13/9, THEODOREÁN 6/6.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus