A Közgáz Debrecenben, a TF otthon nyert rangadót

Több rangadót is játszottak a héten a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

Több rangadót is játszottak a héten a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a Közgáz a Debrecen otthonában tudott nyerni, az ELTE pedig simán verte a tartalékos Szegedet. A nyugati csoport slágermeccsén a győriek a második negyed elején még 11 ponttal vezettek, de utána rendezte sorait a címvédő TF, amely végül magabiztos győzelmet aratott

 

KELETI CSOPORT:

Debreceni Egyetem - Közgáz 51-66 (14-13, 12-17, 8-11, 17-25)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 35 néző. V.: Kisházi B., Kokas S.
Debrecen: Szabó R. 2, Szabó E. 9/3, Gál 7, Jávor 3, FOLTIN 23.
Csere: Papp 2, Új 3, Radványi 2, Rúzsa-Kiss-Schubert.  Edzők: Kovács Imre, Jávor Barna
Közgáz: SZALAY 16/9, FARKAS 19/3, DOKTOR 11, Csikász 7, Abaházy 6. Csere: Baliga 3, Imre 2, Katona 2, Szammer. Edző: Németh Kata

Kapkodó játékkal, mindkét oldalon több eladott labdával kezdődött a mérkőzés. Az első negyedben folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első tíz perc végén egy ponttal a hazai Debreceni Egyetem csapata állt jobban (14-13).

A második negyedben sem változott a mérkőzés képe, hol az egyik, hol a másik csapat tudott ellépni ellenfelétől. Ezután viszont több távoli dobása is sikeres volt a vendég alakulat. Ennek eredményeképp, a második félidőre már a budapesti csapat vezetésével fordultak a csapatok (26-30).

A harmadik negyed a korábbiakhoz hasonló kapkodó játékot mutatott. A játékrész végére a vendég gárda tudta hét pontosra növelni előnyét (34-41).

A negyedik negyedben a debreceniek próbáltak mindent bevetve zárkózni ellenfelükhöz. Ám a Közgáz nem engedett előnyéből a mérkőzés végéig és ezzel értékes idegenbeli győzelmet aratott keleti riválisa ellen.

Kovács Imre: - Benne volt a hétvégi forduló a lábakban. Sok problémánk van és ezeken nem tudunk jelenleg átlendülni. Gratulálok a Közgáznak.

Németh Kata: - Nagyon fontos mérkőzést sikerült idegenben megnyernünk. Gratulálok a lányoknak.
 


ELTE-BEAC - Szegedi RSC 77-54 (28-12, 16-11, 20-18, 13-13)
Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Győrfy, Pohánka.
ELTE-BEAC: Aho 6, Hizsnyik 7/3,  KULCSÁR B 35/9, Regdánszki T.  8, GUNDEL-TAKÁCS A. 6. Csere: Varga A. 3, LENDÉR 12, Zelenák, Farkas G., Kovács N. Edző: Gyarmati István. ,
Szegedi RSC: Kőházi 7/3, Takács A. 3, Kajtár 7/3, KÁLLÓ 11/3,  KURITYÁK 8.  Csere: Boros E. 9/3, Burján 7, Fodor F. 1, Molnár D. 1, Turcsányi P. Edző: Földi Alexandra.

Az első negyedben öt percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9). A játékrész közepétől átvette az irányítást az ELTE-BEAC csapata és egységes csapatmunkával egy 19-3-as rohanást mutatott be, jelentős előnyt harcolva ki ezzel. Az ekkor megszerzett fórt a hazaiaknak elsősorban Kulcsár Bianka eredményessége révén sikerült a mérkőzés végéig megőrizni a lelkesen küzdő, tartalékos szegedi csapat ellen.

Dr. Gyarmati István: - Az eredmény ellenére ez egy nagyon nehéz, folyamatos koncentrációt igénylő mérkőzés volt. Ez az egyébként tartalékosan érkező szegedi csapat hozzáállását dicséri. Egy játékosunk kivételével mindenkinek mérkőzése volt vasárnap, ami azonban szerencsére csak a második félidőben látszott meg a játékunkon. Most jön még a neheze. Gratulálok a csapatomnak és köszönjük a szegedieknek a játékot.

Földi Alexandra: - Csapatunk igencsak megérezte az NB I B-ben szereplő társak hiányát. Az ellenfél majdnem minden játékosa magasabb volt a mi lányainknál. és ezt leginkább a lepattanóknál éreztük. Rengeteg ziccert kihagytunk, és ezek között több védő nélküli tiszta, egy-nullás is akadt...ezzel együtt az eredménytől függetlenül szeretnék minden játékosomnak köszönetet mondani hozzáállásukért és gratulálni küzdésükért, akarásukért.


Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi SE 122-26 (44-4, 23-10, 27-8, 28-4)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 10 néző, V.: Lónáth L., Sörlei A.
Miskolc: Kostyó 3/3, KOVÁCS 31, VASAS 18, ARAD 33, SIKORA  30/3. Csere: Papp 7, Chvatal. Edző: Lőrinc István.
Nyíregyháza: FEKETE D 18, Vatamány 2, Beck, Moldován, Tóth B. Csere: Tóth Sz. 4, Lizák 2, Bakó, Deák, Gulyás, Szabó, Székely. Edző: Hegedüs Ferenc.

A papírformának megfelelően a miskolciak szinte végig nagy fölényben játszottak, és a közel 100 pontot "összehozó" Kovács Luca-Arad Zsófia-Sikora Emőke trió vezérletével 96 pont különbségű győzelmet arattak. A Fekete Dóra vezette lelkes vendégek a második negyedben vezettek néhány ügyes akciót.

Lőrinc István: - A hosszú szünet után a sokszor tetszetős, könnyed játékkal sikerült nyernünk. Ha az ellenfélben csak egy kiemelkedő játékos van, akkor őt meg kell fogni! Remélem sikerült ráhangolódni a következő meccsre.

Hegedűs Ferenc: - Teljesen kezdő csapattal játszunk. Egy éve kezdték a lányok és nekem az egyetlen feladatom, hogy a motivációjukat azon a szinten tartsam, hogy ne hagyják abba. Jövőre sokkal ügyesebbek lesznek.

 

NYUGATI CSOPORT:

Szombathelyi ESE - PTE EMES Petőfi SE 60-47 (11-8, 17-7, 20-10, 12-21)
Szombathely, Egyetemi Csarnok 100 néző. V: Dr. Magyari, Csák
SzoESE: CZINDER 25/15, JAKUBOVICS 10/3, Simon 9/6, Uszkai 4, FEIGL 8.  Csere: Balogh I., Plózer 4, Pankaczi, Kovács. Edző: Szabó László
PTE-EMES Petőfi SE: Horváth 2, Herendi -, MOLITOR 9/9, PAP 19, Domonkos 2. Csere: Czirják 13, Szabó 2. Edző: Petőfi Áron

Az első negyed az ismerkedésről, a két középső a Czinder Adrienn vezette  hazaiakról, az utolsó a vendégekről szólt, akik a mezőny legértékesebb játékosa, a dupla-duplát elérő Pap Regina vezérletével  a befejező 10  percben nagyot hajráztak, de a hátrányukat már nem tudták ledolgozni. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. A szombathelyiek stabil védekezésüknek köszönhetően a mérkőzés nagy részében domináltak.

Szabó László: - Három negyeden keresztül jól működött a védekezésünk a végére elfáradtunk, de a győzelem nem került veszélybe.

Petőfi Áron: - Nagyon rosszul dobtunk mezőnyből, nem találtuk a ritmust támadásban, csak a végére tudtuk feltörni a hazaiak területvédekezését.
 

TFSE - Széchenyi KA Győr 88-60 (16-20, 28-16, 23-9, 21-13)
Alkotás u. 30 néző. V.: Sentényi, Matics.
TFSE: MIHÁCZI 11, Herman 10, KARLÓCAI 11/3, KOVÁTS G. 9. Szeli 2. Csere: NÉMETH A. 26, GEREBEN D. 11/9, Agic 8, Fábián. Edző: Magyar Bianka.
Győr: CHROMÉJ 16, Perl 2, SZŰTS 14, Nagy R. 10, Török B. 8. Csere: Gyöngyösi 6, Horváth D. 3/3, Erős Cs., Gosztola 1. Mb. Edző: Fűzy-Antolovics Adél.

Sajnálatos sérüléssel kezdődött a nyugati csoport rangadója, a 3. percben egy győri támadásnál két hazai játékos, Miháczi Diána és Szeli Dorina összefejeltek, ez utóbbinak hosszan felrepedt a bőr a homlokán, mentő vitte kórházba - ezúton is jobbulást kívánunk neki.

A közjáték, talán érthető módon a hazaiakat zavarta meg, a Győr irányítója, Chroméj Hajnalka több ügyes labdaszerzéssel és könnyű kosárral vétette magát észre, de Szűts Boglárka és Nagy Rebeka is meg-megvillant. A kapkodva, görcsösen játszó címvédőt Németh Alma próbálta versenyben tartani, de a csapatként sokkal szervezettebben játszó, jól dobó győriek a 13. percben 11 ponttal vezettek. Ezt követően "szigorított" védekezésen a TF, ráadásul a győri csapat "motorja", Chroméj leült pihenni. A hazaiak labdákat és könnyű kosarakat szerezve elsősorban Miháczi és Karlócai Julianna vezérletével egy 26-9-es 6 percet "repesztve" a félidő hajrájában fordítottak.

Szünet után zónára állt át a TF, és ez ellen tanácstalanok voltak a vendégek, akik sorra adták el a labdákat. Ezekből könnyű kosarakat szerzett a TF, felállt védelem ellen pedig vagy Gereben talált be távolról, vagy pedig pozíciójátékból Németh és Kováts szerzett kosarakat. A 3. negyedben eldöntötte a meccset a maga javára a címvédő, a győriek amikor tiszta helyzeteket alakítottak ki, azokat is elhibázták.

A záró etapban tovább "nyílt az olló", a krónikához hozzá tartozik, hogy fél perccel a befejezés előtt a győriek legjobbja, Chroméj bokasérülést szenvedett -  szerencsére nem tűnik súlyosnak.

Magyar Bianka: - Dorcsó, azaz Szeli Dorina balszerencsés sérülése minket zavart meg, de a félidő hajrájában sikerült rendezni sorainkat és fordítottunk, szünet után pedig a zónánknak köszönhetően biztosan nyertünk.

Fűzy-Antolovics Adél: - Az első tizenöt percben kifejezetten jól játszottunk, de összességében az első félidőre nem lehetett panasz. Szünet után sajnos elfáradtunk, felőrölt minket a TF, amelynek a zónája ellen nem volt ellenszerünk. Chroméj Hajnalka és Szűts Boglárka játékát ki kell emeljem, Szeli Dorinának pedig jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk.

 

BME-MAFC - PTE PEAC 44-56 (11-8, 16-15, 9-19, 8-14)
Tüskecsarnok,  30 néző. V.: Lövei,  Józsa.
BME-MAFC: Strbik 4, Benkő 5/3, VÁGVÖLGYI 12/6, Kardos 8, Horváth A. 4. Csere: Monus 1, ERDEI 6, Kékesi 4, Rózsa, Gerner. Edző: Gorácz Árpád.
PTE-PEAC: ASZTALOS 8/3, Besenyei 1, KRIKLER 13/12, RICK 16/6, Scherer 2. Csere: Propszt 5, Hartmann 2. Edző: Gyenge Gábor.

Mindkét csapat zónával kezdett a nyugati csoport alsóházi rangadóján, s ez ellen egyik együttes sem tudott kibontakozni, a nyitó negyed közepén 3-3-ra álltak a felek. A folytatásban a hazaiak néhány labdaszerzés utáni könnyű kosárral Vágvölgyi Fanni vezérletével a félidőre 6 pontos előnyt szereztek.

Szünet után a hazaiak kapkodva játszottak, nagyon gyengén dobtak, a vendégeknél ugyanakkor Krilker Hanna és Rick Mónika "elkapták a fonalat" és néhány triplával a maguk javára fordították a találkozót.

Gorácz Árpád: - Első féldei vezetésünk után a lányok a másodikban talán megijedtek a győzelmi esélytől, kapkodtak és nagyon sok rossz döntést hoztak, amit ellenfelünk kihasznált és fordított.

Gyenge Gábor: - Gratulálok a lányoknak! Ha nem is játszottunk jól, küzdeni tudásunknak köszönhetően sikerült hátrányból fordítva nyerni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus