DEAC: bajnokhoz méltó befejezés

A második negyed hajrájában "robbantott", s azt követően biztosan nyert a TF az ELTE ellen, megérdemelten megszerezve ezzel az ezüstérmet. A záró mérkőzésen a DEAC parádés első félidőt produkálva gondoskodott a hibátlan tornagyőzelemről.

TFSE - ELTE-BEAC 91-66  (22.12, 33-19, 11-16, 25-19)

TF: SINKOVITS 18/3, SZOLLÁR 13/9, Takács G. 11/3, Bódi 2, MÁCSAI 9. Cs: Haris 8/6, Arató 5/3, Bognár, Laki 7, JÓKAI 10/3 , OLÁH 6, Világi 2.
ELTE: Beri 8, BUZA 12/6, Varga, 9 VAJDA 11/3, Bak 7. Cs: Takács M 5., Debreceni 4, Jakucs 3/3, Szentesi 7, Szabari, Mayer.

Az ezüstérem volt a tét a két patinás fővárosi intézmény csapatának összecsapásán. Buza betörés utáni bravúros kosarával az ELTE szerzett vezetést. "Partizán" kosárlabdával kezdődött a meccs, aki felvezette a labdát, meg is próbált kosárra törni . mindkét oldalon kevés sikerrel. Beri a 3. percben megkapta a 3. hibáját. A TF kapott hamarabb lábra, Kollár tripláival 11-4-re elhúzott. A szakasz közepén feljött az ELTE, de Takács betörés utáni kosara, majd Haris triplája után kénytelen volt időt kérni az ELTE mestere, Pintér Attila. A negyed végén 10 ponttal vezetett a TF a kissé enerváltnak tűnő riválisa ellen.

Sinkovits vezérletével 7-0-lal indította a második negyedet a TF. Utána azonban Buza két triplájára alapozva egy 10-2-es rohammal 10 ponton belülre került az ELTE. Ezzel azonban úgy tűnt, el is lőtte puskaporát, hiszen a TF tudott újítani, a negyed közepén már 16-tal vezetett. A két csapat játékosai -s közül az ELTE-s srácokból vett ki többet a délelőtti meccs. a 18. percben 25 pontra nőtt a különbség. A félidő végén a TF-nél azok a fiúk játszottak, akik korábban kevés lehetőséget kaptak.

Érezhetően "harapósan" jött ki a második félidőre az ELTE, Beri duplájára Mácsai felelt. Utána azonban Beri, Varga és Vajda remek megmozdulásaival pillanatokon belül 20-on belülre került a második félidőt egy 11-2-es első 3 perccel kezdő ELTE. Rendezte sorait a TF s tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét.

A záró szakasz elején Jókai hármasával ismét 20 pontra nőtt a TF előnye. Ez végképp megtörte az ELTE csapatát, a végjátékban már mindkét oldalon a korábban kevesebbet játszó játékosok voltak a pályán.

Lukas Trzaskoma: - Hab a tortán.

Pintér Attila: - Álmosan kezdtünk, nem tudtunk felpörögni, felvenni a TF ritmusát. Gratulálunk a TF-nek, a motiváltabb csapat nyert. A saját csapatomnak is jár az elismerés, mert ebben az összetételben bronzérmet szerezni felér egy győzelemmel.

DEAC - SzoESE 106-68 (29-13, 29-18, 19-21, 29-16)

DEAC:  NAGY BENEDEK 10/6, NAGY BOTOND 14/9, KALUHA 13/6, Pék 9/3, VAS 15. Cs: Reizer 10, Balogh 8, Bács 4, Helgasson 4, SZARKA 8/6, MEZEI 8, Lőrincz 3/3,
SzoESE: Tóth D 2., Simon 8/6, Horváth A. 3/3, FÖLDESI Á. 18/6, Földesi M. 5/3 Cs: MÉSZÁROS 19/6,  Szabó B. 8, Novák 3, ZSEBE 2.

Bajnokhoz méltó lendületes, parádés játékkal kezdett a DEAC. A két Nagy fivér jól szervezte, pörgette a hazai csapat játékát, Pék Dávid pedig szórta a kosarakat, védekezésben Kaluha jeleskedett. A szombathelyieknek csupán felvillanásaik voltak az első negyedben, a 7. percben 21-7-re "ment" a DEAC, s a negyed végére tovább növelte előnyét.
A második 10 perc Simon Bence triplájával indult. majd kiegyenlített játékkal folytatódott, amelyben nem a védekezés dominált, A nagy dobópárbajban tovább nőtt a különbség, a második negyed közepén elsősorban Reizer eredményességének köszönhetően  már több, mint 20 ponttal vezettek a hazaiak. Már az első félidőben az összes DEAC játékos elmondhatta magáról: dobott kosarat.

A harmadik negyedben esett a színvonal, a vendégek is vezettek pár ügyes akciót. A szombathelyiek szép lassan "elfogytak", az amúgy is kötéssel a fején játszó Tóth Dávid is bokasérülést szenvedett, Földesi Ádám pedig rosszul lett. . A második félidőben mindkét csapatban már jobbára a kiegészítő játékosok játszottak, az első félidőben és a záró szakaszban bajnokhoz méltó gálaelőadást nyújtó DEAC biztos győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben,

Dr. Nagy Ágoston: - Nagyszerű dolog egy sorozatban a legjobbnak lenni, és ezt megismételni még jobb. Örülök, hogy bár már korábban megnyertük a tornát, az utolsó meccshez is mindenki döntőhöz méltó módon állt hozzá.

Kéri Péter: - A jobb erőkből álló DEAC megérdemelten nyert, a sérülések és a megbetegedés miatt örültem, hogy öten be tudtuk fejezni a mérkőzést.

A férfi torna végeredménye:
1. DEAC 6 pont
2. TFSE 5
3. ELTE-BEAC 4
4. SzoESE 3.

Különdíjasok, nők.
MVP: Hevesi Mercédesz (Közgáz)
A torna All Star csapata: Szamosi Rita (Közgáz), Mészáros Vivien (Szeged), Szabó Réka (DEAC), Martonosi Zita (Szeged), Gál Annamária (DEAC).
A torna gólkirálynője: Göttlinger Anna (DEAC).

Férfiak.
MVP: Nagy Botond (DEAC)
A torna All Star csapata: Nagy Benedek (DEAC), Buza Dániel (ELTE-BEAC), Pék Dávid (DEAC), Mácsai Károly (TFSE), Vas Viktor (DEAC)
A torna gólkirálya: Nagy Botond (DEAC).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus