Egri siker a keleti-, TF-diadal a nyugati rangadón

Több rangadót is rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokágban a hölgyeknél

A keleti csoportban a Debrecen az ELTE, a Közgáz pedig a Szeged otthonában tudott nyerni, az alsóházi rangadón az egri lányok legyőzték a Nyíregyházát. A nyugati csoport két élcsapatának találkozóján a címvédő TF gond nélkül nyert Győrben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport:

ELTE-BEAC - Debreceni Egyetem 64-69 (15-14, 18-20, 22-14, 9-21)
Tüskecsarnok, 15 néző. V.: Oláh, Kruk.
ELTE-BEAC: VARGA A. 11/6, AHO 12/3, HIZSNYIK 11, Lendér 6, Regedánszki. Csere: Kulcsár 2, ZELENÁK 14, TAKÁCS 8/3. Edző: dr. Gyarmati István.
Debrecen: GÁL 12, SZABÓ R. 9, ÚJ 9/9, JÁVOR 15/9, FOLTIN 16. Csere: MEZEI 6, Muzsnay 2, Radványi. Edző: Kovács Imre, Jávor Barna.

A közel másfél perc elteltével a rangadó első kosarát szerző Gál Annamária vezérletével a vendégel kezdtek jobban, ám 7-2-es vezetésük után Hizsnyik Dóra találataira építve fordítottak a hazaiak. Ezt követően Varga Anna és Aho Martina jóvoltából a hazaiak jártak előrébb, de a debreceniek elsősorban Jávor Petra és Új Eszter triplái révén tapadtak az ELTE-BEAC csapatára. A negyed Mezei Dóra bravúros kosarával és 1 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második szakaszban sem "eresztették" egymást a felek, kifejezetten színvonalas, élvezetes volt a találkozó.

Szünet után Zelenák Sára remek sorozatával a záró etap elején 9 ponttal ellépett a hazai együttes, s ezt az előnyét jó ideig tartani is tudta az ELTE-BEAC. A záró szakaszban szigorítva védekezésén egy a Jávor Petra-Szabó Réka kettős vezette 12-1-gyel fordított a Debrecen, és bár Takács Emese bravúros villanásaival még felzárkózott az ELTE-BEAC, Gál és Szabó büntetőivel végül a vendégek örülhettek egy remek, fordulatos találkozó végén.


Dr. Gyarmati István: - Bár a negyedik negyedben fordította a maga javára a meccset a Debrecen, mégis az első félidő puhább védekezése miatt maradtunk alul, akkor kellett volna nagyobb előnyt szerezni. Ez szünet után ugyan sikerült, de ennek megszerzése rengeteg energiát vett ki a csapatból, így a végén a tapasztaltabb játékosokból álló, összeszokottabb vendégek fölénk kerekedtek


Kovács Imre: - Kevés játékossal tudtunk eljönni, voltak, akik a meccs előtti napon még három meccset játszottak a junior B-döntőn. Védekezésben rengeteget hibáztunk, de a végén a nagy akarat meghozta a gyümölcsét, sikerült egy nagyon jó meccset megnyerni. Sok ilyenre lenne szükség, amelyből mindkét fél tanulhat, gratulálok a lányoknak és ellenfelünknek.


EKE EVSI - Nyíregyházi ESE 56-52 (6-16, 20-7, 9-11, 21-18)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium, 10 néző. V: Lónáth László, Bene Szilárd
EKE EVSI: Zsoldos 13, KIRI18, Baráth 8, Szőllősi 7, DRUZSBA 16. Csere: Pichyluk 2, Vígh, Hriczó. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter
Nyíregyházi Egyetem: FEKETE 29/6, Bakó, Szabó 2, LIZÁK 16/12, Tóth 4. Csere: Beck, Moldován, Molnár 3, Bánházi 2. Edző: Hegedűs Ferenc

Az első negyedet a vendégek (8-0) a másodikat a hazaiak (11-0) kezdték kimondottan  jól, így a nagyszünetre szoros eredménnyel vonultak a csapatok.

Az egriek főleg palánk alól szerezték a pontjaikat, a vendégek távolról céloztak pontosan. A hazaik két perccel a meccs vége előtt már 10 ponttal vezettek, de a nyírségiek nagyot küzdve visszajöttek két egységnyire. Fordítani viszont már nem tudtak, így a lepattanózásban a szabolcsi lányokat 52-36-ra felülmúló egriek nyerték a küzdelmes, izgalmas alsóházi rangadót.

Hazai részről Kiri Zsófia (18 pont, 17 lepattanó) és Druzsba Dalma (16 pont, 22 lepattanó) ért el dupla-duplát, a nyíregyháziaktól ezzel Fekete Dóra (29 pont, 10 szerzett labda) büszkélkedhet.

Jáger Péter: -  A sok kudarc után nyerni akartunk a velünk egy szinten lévő nyírségiek ellen. Ez sikerült, de nem volt könnyű, mert sok-sok hibával játszottunk, kapkodtunk.

Hegedűs Ferenc: - Az idény legjobb játékát produkáltuk. Ezen a meccsen volt csak nyerési esélyünk, sajnos nem sikerült realizálni, ennek ellenére büszke vagyok a lányaimra.

 

Szegedi RSC - Közgáz 52-78 (11-19, 11-23, 17-19, 13-17)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 60 néző.: V.: Nyilas I., Márkus G.
Szeged: Kőházi 7, Nagy 3, Vári 10, Radócz 17/6, Zsíros 6. Csere: Burján 2, Kurityák, Boros 4, Fodor 1, Karlóczai 2, Kajtár, Lugosi. Edző: Földi Alexandra
Közgáz: KATONA 8, SZALAY 9/3, DOKTOR 16/9, KOCSOS 16/3, ABAHÁZY 11. Csere: Farkas 5/3, Galba 3/3, Imre 6, Szammer 4. Edző: Németh Kata
A mérkőzés a kezdetén Abaházy Anna, Katona Bianka és Doktor Anna pontjaival elhúzott a Közgáz csapata. A hazai kosárcsendet Radócz Fanni törte meg. A második negyedben a Szeged nem tudta lelassítani ellenfelét, a vendégek egymás után szerezték pontjaikat, gyakran 2+1-es büntetőket harcoltak ki. A félidő 42-22-es állással fejeződött be.

A harmadik negyed elején Kőházi Fanni pontjaival és egy 7-0- s futással sikerült a hazaiaknak zárkózniuk,de a negyed végén rendezte sorait a Közgáz. Az utolsó negyedben Kocsis Fanni pontjaival tudta tartani megnyugtató előnyét a Közgáz, amely végül magabiztos győzelmet aratott.

Földi Alexandra: - A Közgáz egy igazán nehéz ellenfél volt, hiszen veretlenül áll a tabella élén és ezen sajnos nekünk sem sikerült változtatnunk. Voltak szép megmozdulásaink, de játékunkat leginkább a fegyelmezetlenség uralta, ami nagy részben a játékvezetői kétes ítéleteknek volt köszönhető. Törekednünk kell rá a jövőben, hogy csak a mérkőzésre, saját feladatunkra koncentráljunk. Gratulálok az ellenfélnek!

Németh Kata: - sikerült a saját akaratunkat érvényesíteni. Az adódó nehézségekre jól reagált a csapat. Remélem a rájátszásban is ezt tudjuk mutatni. Gratulálok a lányoknak!

 

Nyugati csoport:

Széchenyi KA Győr - TFSE 42-78 (6-24, 16-19, 16-12, 4-23)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok 30 néző. V: Sebesi, Vajda.
Széchenyi Egyetem Győr: Erős, Perl 11/3, Szűts 6, NAGY R.14/3, Tóth T, 5. Csere: Gosztola 2, Boronkay, Horváth, Viniczai 4.  Edző: Barthalos István
TFSE: MIHÁCZI 13/3, Agic 2, HERMANN 13/3, KOVÁTS 18, Németh A 12. Csere: KARLÓCAI 6, Gereben, SZELI 14. Edző: Magyar Bianka

A veretlen címvédő TF az első negyedben jelezte a nyugati csoport rangadóján: legfőbb riválisa otthonában is szeretné megőrizni makulátlan mérlegét.

Lendületes, pontos játékkal 10 perc alatt közel 20 pontos előnyre tett szert a címvédő. A két középső negyedet kiegyenlítetté tette a szimpatikusan küzdő hazai csapat, elsősorban a 14 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Nagy Rebeka jóvoltából. A két koncentrált, jó játékkal végighajtott negyed sokat kivett a hazaiakból, a záró szakaszban fölényessé tudta tenni sikerét a TF. A "több lábon álló" egyetemi bajnok és Eb-bronzérmes vendégcsapatnak is volt egy dupla-duplát elérő játékosa Szeli Dorina (14-14 pont és lepattanó) személyében.

Barthalos István: - Érvényesült a papírforma.

Magyar Bianka:  - Örülök, hogy a mérkőzés végére összeszedtük magunkat, gratulálok a győri csapatnak.

 

PTE-EMES Petőfi SE - Szombathelyi ESE 76-58 (26-14, 17-14, 9-14, 24-16)
Kozármisleny, Sportcsarnok, 20 néző. V: Fleischmann, Dr. Danka
PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 11/3, MOLITOR 19/15 , Domokos 10,  Horváth Zs. 2, VÁRHELYI 24. Csere: Hajnáczky, Pap R., Gyuricza 5/3, Szabó L. 4, Petró 1, Molnár F., Kovács V.  Edző: Sipos Ádám.
SzoESE: SIMON 27/18, Balogh V., JAKUBOVICS 15/3, Uszkai 6 Feigl 8. Csere: Kovács K.,  Horváth L., Pankaczi 2. Edző: Szabó László.

A pécsi lányoknak az volt a céljuk, hogy 14 ponttal, vagy annál nagyobb különbséggel nyerjenek. Ez végül sikerült, a hazaiak már az első negyedben megalapozták a kellő különbség elérését, s szünetben a két csapat összevetésében Petőfi SE egyetlen ponttal állt jobban. Térfélcsere után összekapták magukat a vendégek, de a záró etapban ismét a hazai együttes akarata érvényesült, így végül 18 pont különbségű diadalt aratva a Petőfi SE verekedte be magát a rájátszásba. Több extra egyéni teljesítményt hozott a találkozó. Mindkét csapatban találunk akadt egy-egy igazi "nehéztüzér. A vendégeknél Simon Cintia, 6 alkalommal talált be távolról, hazai részről Molitor Dorottya tette meg ugyanezt 5 alkalommal. Várhelyi Virág viszont rajtuk is túltett hasznosságban, hiszen szédületes, 24 pontos, 22 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót a jó szerkezetű szombathelyi lányokkal szemben. Szép, sportszerű mérkőzést nyert meg a Petőfi SE.

Sipos Ádám: - Sikerült a szükséges különbséget elérni, ez volt a célunk. Aki pályára lépett, mind hozzátett a mérkőzéshez, remek csapatmunka volt. Gratulálok a lányoknak és a vendég csapatnak is.

Szabó László:  - Borzasztóan védekeztünk, ennél is  rosszabbul támadtunk, több kulcsemberünk nem tudott a mérkőzéshez tenni. Sokat voltunk hullámvölgyben, amiből nem tudtunk kijönni. Gratulálok a Pécsnek a győzelméhez.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus