Európai Egyetemi Játékok: Portugálok itt is, ott is

Tegnap délután elkészítették a csoportbeosztást a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján.

Tegnap délután elkészítették a csoportbeosztást a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján. Érdekesség, hogy mind a TFSE női, mind pedig a Miskolci Egyetem férfi csapata kapott hazai, azaz portugál ellenfelet, ráadásul a miskolciak a rendező Coimbra Egyetem csoportjába kerültek.

Először a hölgyeknél sorsoltak a nem sör, hanem, sor(soló)sátorban "megejtett" ceremónián. A TFSE a második kalapból a D jelű csoport kiemeltje, a román Pitesti Egyetem csapata mellé került, tehát a TF-es lányok akár revánsot is vehetnek a románokon a 3x3-as torna negyeddöntőjében elszenvedett vereségért. A csoportba a harmadik kalapból a portugál Porto Egyetem - ez az együttes az A-csoportba eleve nem kerülhetett, mert ott a házigazda Coimbra volt a kiemelt, s egy országból két csapata nem kerülhetett egy kvartettbe - a negyedikből pedig a Bécsi Egyetem csapata került még a D-csoportba.

Magyar Bianka a TFSE vezetőedzője pár másodperccel a csoportbeosztás után így vélekedett: - A román együttes nagyon erősnek tűnik, a másik két riválist nem igazán ismerjük. Ennek ellenére nagyon szeretnénk sikerrel túljutni az első körön, azaz bekerülni a legjobb nyolc közé - remélem, sikerrel járunk, ennek érdekében mindent elkövetünk majd a pályán.

D-csoport: Pitesti Egyetem (román), TFSE, Porto Egyetem (portugál), Bécsi Egyetem (osztrák)
A csoportmérkőzések tervezett időpontjai:
Július 22. vasárnap. 15.45: TFSE - Pitesti Egyetem
Július 23. hétfő: 11.15: Bécsi Egyetem - TFSE
Július 24. kedd: 11.15: Porto Egyetem - TFSE.

A férfiaknál a miskolci legénység csapatának nevét elsőként húzták ki az utolsó, a negyedik kalapból, így Drahos Gábor legénysége a házigazda Coimbra Egyetem, a spanyol Sevilla Egyetem és a szlovén Primorska Egyetem csapatai mellé került az A-csoportba.

A Miskolci Egyetem alakulatát bajnoki címig vezető, s a közelmúltban a MEAFC NB I/B-s gárdájának szakvezetőjévé avanzsáló Drahos Gábor így értékelte a sorsolást: - A tavaly szerzett tapasztalatok felhasználásával vágunk neki a tornának. A Miskolcon ezüstérmet szerző Sevilla csapatát ismerjük, a Primorska együttesével játszottunk is tavaly, de abból a meccsből hiba lenne kiindulni. A hazaiakat nem ismerjük, de ők sem minket. Egy dolog biztos: a srácoknak a jövőre nézve nagyon hasznos lesz ez a torna.

A csoportmérkőzések tervezett időpontjai:
Július 22. vasárnap. 13.30: Primorska Egyetem - Miskolci Egyetem
Július 23. hétfő: 11.15: Miskolci Egyetem - Sevilla Egyetem
Július 24. kedd: 15.45: Miskolci Egyetem - Coimbra Egyetem.

Fotó - Hungarian University Basketball Club facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus