Megvédte MEFOB bajnoki címét a DEAC

Az ELTE remek második negyedének köszönhetően nyerte meg az első nap után nyeretlen férfi csapatok találkozóját. Az első nap két győztesének összecsapásán egy félidő után biztos győztesnek látszott a DEAC, ám a TF hatalmasat küzdve és helyenként kimondottan jól játszva szünet után csaknem ledolgozta hátrányát és izgalmassá tette a meccset - de fordítani nem tudott. Ezzel a sikerével a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül a DEAC megvédte bajnoki címét.

ELTE-BEAC - SzoESE 79-72  (27-27, 24-8, 17-17, 11-20)

ELTE: Beri 3/3, BUZA 29/12, Varga 6, Vajda 4, BAK 14. Cs: Szentesi, DEBRECENI 11, TAKÁCS M. 12/3, Jakucs.

Szombahely: TÓTH D. 16, Simon B. 6, FÖLDESI Á. 31/9, Földesi M., Karagity 4. Cs: Mészáros 5/3, Horváth A. 4, Szabó B. 6, Zsebe Á., Novák.

Buza Dániel vezérletével az ELTE kezdett jobban, ám 8-4-es vezetése után a szombathelyiek a Tóth Dávid-Földesi Ádám kettős eredményessége révén egy 9-0-s rohamot bemutatva fordított. Időt kért az ELTE s a jelek szerint Pintér Attila intelmei használtak is, egy 11-0-s "részhajrát" mutattak be fiai. A negyed hajrájában sűrűn potyogtak a kosarak, Karagity Milán villanásaival utolérte ellenfelét a Szombathely.

Két Bak-duplával indult a második negyed, s hiába kért időt Kéri Péter, állva hagyta az ELTE a rossz helyzeteket választó, gyengén dobó vasiakat. A fővárosiak remek csapatmunkával 15-0-ra hozták a második negyed első felét. A félidő hajrájában Tóth jóvoltából kiegyenlítetté tették a játékot a szombathelyiek. A védekezni kétségbeesetten visszafutó Karagity egy balszerencsés ütközésnél bokasérülés szenvedett, majd Buza és Tóth fejeltek össze, utóbbinak felrepedt a homloka. Szünetben 16 ponttal vezetett az ELTE.

Tóth turbánnal a fején visszatért, s térfélcsere után nagy lendülettel kezdett, a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a szombathelyi gárda. Ekkor azonban új erőre kapott az ELTE, s a negyed közepén 20 pontosra növelte előnyét. Megtört a negyed hajrájában az ELTE lendülete, a vasiak egy 6-0-s futást mutattak be, de Takács Máté vezérletével visszaverte a SzoESE felzárkózási kísérletét az ELTE.

Földesi Ádám és Mészáros Máté révén két triplával nyitotta a záró etapot a Szombathely, s e két tripla egy 12-0-s vasi roham kezdetét jelentette, 4 pontra jött föl a SzoESE. Időkérés után Bak dobott kosarat szép centermunka után. Ez nagy lökést adott a fővárosiaknak, Takács villant, Buza triplát dobott, miközben a Szombathely játékosai több labdát is eladtak. A SzoESE próbált hajrázni, Földesi Á. és Tóth révén 5 pontra jött vissza a csapat, s labdája is volt, ám elvesztette, Bak pedig bebiztosította az ELTE sikerét.

Pintér Attila: - A tegnapi vereség után összeszedte magát a csapat, nagyon akarta a győzelmet.  A szombathelyi sérülések minket zavartak meg, de a végén úrrá lettek a fiúk a nehézségeken és nyertek.

Kéri Péter: - Bár sérülések is hátráltattak minket, ezen a mérkőzésen is az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a győzelmet.

 

TFSE - DEAC 70-76  (15-23, 14-24, 23-14, 18-15)

TF: Sinkovits, SZOLLÁR 19/6, TAKÁCS 17/9, BÓDI 7, Mácsai 6. Cs: Haris 3/3, Arató 4, Bognár 5/3, LAKI 9/3.

DEAC: NAGY BOTOND 26/15, NAGY BENEDEK 12/9, Kaluha 5/3, Pék 7/3, VAS 12. Cs: HELGASSON 7, Reizer 2, Szarka 1, Balogh 4.

"Bekezdett" a TF, Mácsai remek blokkal mutatkozott be Kaluhának, Takács indításból könnyű ziccerrel szerzett vezetést, majd Szollár dobott hármast. Az 5 TF pontra héttel feleltek a hazaiak, Pék, az egyik Nagy fivér és Kaluha jóvoltából. Hullámzott a játék, jött Takács és Bódi és egy 7-0-s TF roham, amelynek Nagy Botond vetett véget triplával. Vas büntetőivel, Pék és Nagy Botond újabb triplájával elhúzott a DEAC. amely zónájával megtörte ellenfele lendületét a negyed végén.

Lendületben maradtak a debreceniek, Nagy Benedek vezérletével 7-0-lal kezdve a második negyedet tenisz jellegűvé (15-30) alakították az állást. Támadásban erőlködött a TF, távolról, ritmustalanul dobtak játékosai, a hosszabb fővárosi kosárcsendet Laki törte meg a sarokból bedobott triplával. A negyed közepén eleredt a triplaeső, Nagy Benedek rendületlenül szórta, a túloldalon pedig Szollár talált be. Utóbbi a félidő hajrájában megkapta a 4. személyijét. Állandósult a DEAC 15 és 20 pont közötti vezetése.

Takács triplájával kezdődött a második félidő, a hazaiak nem érezték a ritmust a játékrész elején. Sinkovits kipontozódott a 23. percben, több mint két és fél perc elteltével Vas révén büntetőből szerezte szünet utáni első pontját a DEAC. Takács elkapta a fonalat, vezérletével a szakasz közepén 10 pontra jött föl a TF. Ekkor dobott triplát Nagy Botond, majd Kaluha, majd újra Nagy, ismét elléptek a hazaiak. A TF "túlpörgött", de szívósan küzdött, nem adta olcsón a bőrét, s Szollár, valamint Mácsai jóvoltából a negyed végére 10 ponton belülre került.

A DEAC izlandi játékosának Pall Helgassonnak a két kosarával indult a záró szakasz, de Laki és Arató ismét 10 ponton belülre hozta a TF-et. Balogh András "szólt hozzá" a meccshez két kosárral. Nem lankadt a TF, semmi nem törte meg a fővárosiakat, akik a negyed közepén 8 pontra jöttek föl, és ha jobban dobták volna a büntetőket még szorosabbá is tehették volna a meccset. Kőkemény küzdelem alakult ki, igazi döntő jellege volt a csatának. Mácsai kipontozódott, "megállt" támadásban a DEAC, Laki kosarával 6-ra csökkent az előnye, 2 perccel a befejezés előtt Bódi pedig 4-re hozta föl a TF-et. A hosszú hazai kosárcsendnek Nagy Botond vetett véget, aki kosár plusz büntetős akciót mutatott be. A végjátékban Bognár triplával 3 pontra hozta fel a TF-et, bő fél perccel a vége előtt. Labdát szereztek a hihetetlen szívósan küzdő TF-játékosok, kétszer is próbálkozhattak, mert visszaszerezték a lepattanót, de nem találtak be, így hatalmas küzdelemben nyert a DEAC és megvédte bajnoki címét.

Lukas Trzaskoma: - Az első félidő gyenge dobóteljesítménye miatt túl nagy hátrányba kerültünk. Szünet után a másik, a szebb arcát mutatta csapatom, megállítottuk a DEAC-ot és támadásban jó döntéseket hozva szorossá tettük a meccset, de túl nagy volt az első félidőben összeszedett hátrány. Ezzel együtt büszke vagyok rá, hogy egy ilyen társaság edzője lehetek.

Dr. Nagy Ágoston: - Az első félidei jó játék folytatását vártam szünet után is, de a körülmények másként alakultak. A végére nyílt lett a meccs, de az első félidei taktikai fegyelmezettségünknek köszönhetően akkor már az ellenfél kulcsembereinek többsége kipontozódott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus