A Szedeák nyerte az U20-as országos döntőt

Végig kiélezett meccset vívott egymással az alapszakasz győztese és a tavalyi bajnok Pécs - végül Kerpel-Fronius duplájával a Szedeák nyerte idén a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságot.

A hunbasket.hu beszámolója:

Bonifert két duplájával indult a döntő, eredményesen kezdett a Szeged. Bíró 3+1-es akciójával hamar egyenlítettek a pécsiek, felváltva potyogtak a kosarak. Zónázott a Szedeák, ezt azonban ügyesen játszotta át Bíró (9-10). Kerpel-Fronius nagy passzából Révész volt eredményes, 2+1-es akciójával 14-14-re egyenlített a csongrádi alakulat. Demeter is betalált egy szép középtávolit, erre Mike válaszolt trojkával. Krnjajski is beköszönt, 19-18-ra vezetett ekkor a Szeged – továbbra is nagy volt az iram. A pécsi hátvéd szép betörésére két büntetővel válaszolt Goldring, így 21-21-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok a negyed végén. 

Riskó közelijére Bonifert válaszolt triplával, továbbra is a támadójáték dominált, hála a kreatív kisembereknek. Bíró és Krnjajski szép megmozdulásai, valamint egy sportszerűtlen szegedi szabálytalanság után 8 pontos előnyt szerzett a PVSK (28-36), lépnie kellett a Szedeáknak, időt kért Kiss Zsolt. Mike és Kerpel-Fronius is szépen tört kosárra, de a plusz büntetőt mindketten kihagyták – így is megfelezték a hátrányt, de nem lehettek teljesen elégedettek. Megtorpant a Pécs, addigi legjobbjuk, Bíró nem volt a pályán ekkor. Demeter triplája nagyon kellett a baranyaiaknak, de Mike válasza sem késett sokat, továbbra is tapadt ellenfelére a Szeged (36-39). Kétszer is támadólepattanó után volt eredményes a PVSK, a másik oldalon Mike szórt újabb hármast (40-43). A félidőig már csak egy büntető esett be, így kétpontos előnnyel fordult nagyszünetre a 14 pontos Bíró vezette mecsekaljai gárda (41-43). 

Krnjajski kosara nyitotta a második félidőt, Bonifert pedig fault + technikai hiba kombinációval egy perc után kipontozódott – kezdő hátvédjét veszítette el igen korán a Szedeák. Mike ihletett formában szórta a triplákat, újabb – immáron negyedik – távolijával zárkózott csapata (45-47). Goldring is betalált kintről, de Demeter is – megint a támadójáték volt előtérben (48-52). A negyed második fele azonban a küzdelemről szólt, nem a szép játékról – két technikai hiba is kiosztásra került, kosár alig esett. Krnjajski tört be kétszer is, a negyed végén Mayer válaszolt közelről – maradt a PVSK kétpontos előnye, nem dőlt el semmi. (56-58). 

Kerpel-Fronius szép ziccerrel nyitotta a záró felvonást, kiegyenlítve az állást. A Pécs három eladott labdával kezdett, érződött a tét a csapatokon. Bíró találta meg Popgyákunikot a palánk alatt, sok hiba után szerzett kosarat a PVSK (60-62). Varga közelijével nagy küzdelem után átvette a vezetést a Szedeák, a pécsiek pedig két lehetőséget sem tudtak kosárra váltani (68-66). Kerpel-Fronius betörése után már 4 pont volt a csongrádi előny, Popgyákunik azonban egy triplával hűtötte le a kedélyeket (70-69). Kerpel-Fronius és Krnjajski is eredményes volt közelről, 3 percen belül jártunk már ekkor. Krnjajski betörésből újabb duplát szerzett, a bónusz büntetőt azonban kihagyta – 1/7-tel dobta az egypontosokat ezzel. Révész mindkét szabaddobását értékesítette a másik oldalon, Krnjajski újfent válaszolt – másfél perccel a vége előtt egy ponttal vezetett a Pécs. Jött azonban Goldring, triplájával már a Szeged tartott előbb.40 másodperccel a vége előtt támadhatott a mecsekaljai legénység, Bíró állhatott a büntetővonalra az akció végén – mindkettőt bedobta, 18 másodperce maradt Kiss Zsoltnak, hogy győztes játékot rajzoljon fel (77-77). Kerpel-Fronius egy-egyezése palánkos kosarat ért, 2.2 másodperce maradt a PVSK-nak, az egész meccsen remeklő Bíró Levente azonban kihagyta a mindent eldöntő hárompontost – óriási izgalmak után nyerte meg az U20-as korosztály 2017-2018-as kiírását a Szedeák. 

Szedeák – PVSK 79-77 (21-21, 20-22, 15-15, 23-19) 

Szedeák: Kerpel-Fronius 22, Mike 17/12, Bonifert 8/3, Goldring 13/9, Révész 15. Csere: Varga 2, Mayer 2. Edző: Kiss Zsolt 

PVSK: Bíró 20/3, Krnjajski 21, Demeter 10/3, Riskó 8, Popgyákunik 10/3. Csere: Kővágó-Laska 6, Benke -, Mándity -. Edző: Juhász Olivér 


Foto - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook-oldala
Forrás - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus