Az U16-os fiúk másodjára 2 ponttal kaptak ki a portugáloktól

Elkezdődött a portugáliai felkészülési torna - a két középső negyedet uralta Váradi Attila csapata, a záró felvonást azonban 10 ponttal nyerték a hazaiak.

A hunbasket.hu beszámolója a portugáliai torna első mérkőzéséről:

Egy nappal korábban még egy külön edzőmeccset játszott egymással Portugália és Magyarország U16-os fiú válogatottja Vila Poucha de Aguiarban, tegnap késő este azonban elkezdődött az U16 Torneio Internacional de Vila Real háromcsapatos felkészülési torna is Vila Realban, amelynek első mérkőzésén a mieink újfent a házigazda portugálokkal csaptak össze. 

A találkozó első negyedében a védekezéssel nem volt nagy gondja csapatunknak, támadásban azonban nem sikerültek a dolgaink, 5 eladott labdánk volt már az első 10 perc után, mezőnyből pedig kevesebb, mint 27%-kal dobtunk (4/15), így nem volt meglepő, hogy a hazaiak vezettek (15-9). Nagyot fordult a játék összképe a második felvonásra, amikor a védekezésen is szigorított Váradi Attila csapata, támadásban pedig az első 20 percben leszedett 13 támadópattanóra alapozva fordított (24-29) - a félidőben már 10 eladott labdánk volt, de 26-11 volt a lepattanózás a mieinknek, és a dobószázalékunk is jóval jobb volt ebben a 10 percben (8/18). 

A nagyszünetet követően első bedobott tripláink ellenére megint visszaesett dobásmutatónk (5/14), pattanózásban pedig már nem tudtunk dominálni, de a védekezésünk rendben volt, így a portugálok hátránya tovább nőtt, nyolc ponttal állt jobban a magyar csapat 10 perccel a vége előtt (36-44). A záró játékrészben aztán újfent 7 eladott labdát jegyeztünk, és ezt már nem tudtuk kompenzálni azzal, hogy megint jobban pattanóztunk. Mindössze 8 mezőnykísérletünk volt ebben a negyedben, és kétszer állhattunk oda a vonalra, míg a portugálok 12 büntetőt dobhattak csak ebben a felvonásban - addig összesen 9-et -, így ha nem is mutattak be különösebben jó játékot, elöl annyira megálltunk, hogy fordítottak, és végül nyertek (53-51). 

A mieink ma este Lengyelországgal találkoznak.  

Váradi Attila: - A mérkőzés nagyobbik részében tudtuk irányítani a játékot, már 13 ponttal is vezettünk. De a mérkőzés végére pontatlanná, enerválttá vált játékunk ellenfelünk sokkal jobban küzdött és megérdemelten tudott győzni. Voltak olyan periódusaink amikre építhetünk a jövőben is, de az eredményesség érdekében a hullámvölgyeinken túl kell lépnünk.


U16 Torneio Internacional de Vila Real, Portugália, Vila Real 

Portugália - Magyarország 53-51 (15-9, 9-20, 12-15, 17-7) 

Portugália legjobb dobói: H. Silva 9/3, Lucas 8/6, Candeias 7/3. 

Magyarország: Kass 6, Kenéz -, Kiss 5, Neuwirth 5, Kovács 9. Csere: Radics 5, Csátaljay 4/3, Horváth 2, Takács 2, Sövegjártó -, Kármán 11/3, Mészáros 2. 

Forrás - hunbasket.hu
Fotó, Slide - U16 fiú válogatott facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus